Frauda la Bac: Directoarea de la Dimitrie Bolintineanu, ajutata de un inspector scolar

Miercuri, 03 Iulie 2013, ora 10:30
3302 citiri
Frauda la Bac: Directoarea de la Dimitrie Bolintineanu, ajutata de un inspector scolar
Foto: Arhiva

Anchetatorii care instrumenteaza cazul fraudei la examenul de Bacalaureat de la Liceul "Dimitrie Bolintineanu" au scos la iveala ca spaga era oferita comisiei in reviste, ziare si pachete de tigari si ca directoarea si-a ales singura comisia de examinare, cu ajutorul unui inspector scolar.

O prima transa de bani a fost ceruta de la elevi de catre directoarea Costica Varzaru inca din luna mai, iar cel care se ocupa de strangerea banilor era un profesor de religie, informeaza Realitatea Tv.

Conform rechizitoriului, directoarea a fost ajutata de un inspector scolar al sectorului 5, ca sa-si aleaga comisia pentru Bac. Directoarea ar fi avut o discutie la telefon cu acesta chiar pe 25 iunie, cu o saptamana inainte de prima proba de la Bac.

Frauda la Bac in Bucuresti: Subiecte pe Net inainte de examen, profesoare cu spaga in sutien

Prima transa de bani era oferita pentru comisia de supraveghere si pentru ca directoarea sa vina sa le ofere elevilor foi cu rezolvarile, in timpul probei, sub pretextul ca le da ciorne. Unii au oferit si cate 500 de euro ca sa treaca Bac-ul.

Ulterior, in preajma examenului, candidatilor li s-a cerut o noua transa de bani. Directoarea le-a spus acestora ca suma avea sa fie destinata comisiei de corectare, astfel incat sa fie mai indulgenti la calcularea punctajului.

Frauda la Bac: Mita de 10.000 de lei, parfumuri si bijuterii la Bolintineanu

In fata anchetatorilor, directoarea spagara a spus ca intentia sa nu era sa se imbogateasca de pe urma elevilor, ci sa ii ajute pe toti sa treaca examenul.

In plus, aceasta a mai declarat ca elevii care au oferit spaga erau cei de la Seral si de la fara frecventa, care nu erau la fel de bine pregatiti ca cei de la zi.

Marti seara, directoarea Liceului "Dimitrie Bolintineanu" din Capitala, unde au fost gasiti circa 10.000 de lei reprezentand spaga data de elevi pentru a frauda examenul de Bacalaureat, a fost arestata preventiv pentru 29 de zile, fiind acuzata de trafic de influenta.

Frauda la Bac: Directoarea de la Bolintineanu, arestata preventiv (Video)

In total, anchetatorii au audiat 37 de persoane in acest caz, dintre care 32 de profesori si cinci membri ai comisiei de Bacalaureat din centrul de examen al liceului Dimitrie Bolintineanu, pe parcursul noptii de luni spre marti.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primarul localității Miheșu de Câmpie, județul Mureș, a fost surprins de mai mulți localnici în timpul unei întâlniri romantice cu o angajată. Scena în care a fost implicat Emil...
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
#spaga Bac profesor religie, #directoare Bolintineanu ajutata inspector, #bani ascunsi pachete tigari , #Bacalaureat 2013