Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Frauda la Bac: Dosarul cazului din Mangalia, trimis la DNA Constanta

Joi, 11 Iulie 2013, ora 23:32
1626 citiri
Frauda la Bac: Dosarul cazului din Mangalia, trimis la DNA Constanta
Foto: Ziua Constanta

Dosarul in care 23 de elevi si patru profesori ai Liceului Tehnologic "Ion Branescu" din Mangalia sunt cercetati pentru dare si lure de mita a fost trimis la DNA Constanta.

Parchetul Tribunalului Constanta a informat ca dosarul a fost trimis spre solutionare la DNA pentru ca este cercetat pesedintele comisiei de examinare de la liceul din Mangalia, transmite agentia Mediafax.

O clasa intreaga care a sustinut bacalaureatul la Liceul Tehnologic "Ion Banescu" din Mangalia a primit rezolvarile subiectelor de la examen.

Anchetatorii au gasit, intr-o sala de clasa in care s-a sustinut examenul de bacalaureat, fotocopii ale subiectelor rezolvate.

Se pare ca toti cei 23 de elevi care au sustinut examenul in aceasta sala au primit rezolvarile. Potrivit anchetatorilor, camerele de supraveghere din liceu ar fi suprins cum directorul scolii numarul 1 din Mangalia, Florin Padureanu, membru in comisia de examen, a intrat in sala de clasa si a dat copiilor foile xerox cu subiectele rezultate. El neaga insa acuzatiile.

Frauda la Bac: O clasa intreaga a primit rezolvarile subiectelor - s-ar putea anula examenul

Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean au gasit, vineri, doua fotocopii cu rezolvarile subiectelor. Ulterior, s-a descoperit ca toti cei 23 de elevi au primit rezolvarea subiectelor.

De asemenea, intr-o sala de examen de la Liceul Teoretic "George Calinescu" din Constanta, inspectorii scolari au descoperit un pachet de servetele in care se aflau niste bancnote de 50 de lei. Pachetelul cu bani se afla in fundul clasei.

Cel mai mare scandal legat, insa, de fraudarea examenului, s-a iscat la liceul "Dimitrie Bolintineanu", din Capitala. Elevii care au sustinut luni proba de Limba romana de la bacalaureat la liceul bucurestean au fost perchezitionati de anchetatori la iesirea din sala, la multi dintre acestia fiind gasite fituici.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#frauda Bac Mangalia DNA, #frauda Bac DNA, #Mangalia rezolvare subiecte Bac, #scandal frauda Bac , #Bacalaureat 2013
Comentarii
Poza ORD
ORD
rank 5
Produs marca "USL" ! Penali cu totii cei din USL !