Frauda la Bac: Elevii de la Bolintineanu ar putea fi exclusi din examen

Marti, 02 Iulie 2013, ora 17:01
2045 citiri
Frauda la Bac: Elevii de la Bolintineanu ar putea fi exclusi din examen
Foto: Arhiva

Ministrul Educatiei Remus Pricopie a declarat, marti, referitor la scandalul fraudei de la proba de Limba si literatura romana de la Liceul "Dimitrie Bolintineau" din Capitala, ca ar fi vrut un Bac fara procurori la usa scolii.

Cu toate acestea, ministrul sustine ca lucrarile nu au fost viciate si ca, desi au aparut niste "ipoteze delicate" luni potrivit carora acest examen "a avut de suferit si ar putea fi reluat", nu exista absolut "niciun indiciu ca proba sa fie anulata".

"Proba s-a desfasurat in conditii foarte bune in majoritatea centrelor, in unul singur au fost probleme, iar acolo au trebuit sa intervina nu numai Ministerul Educatiei, ci si alte institutii ale statului", a afirma Pricopie.

Frauda la Bac in Bucuresti: Directoarea de la Dimitrie Bolintineau, retinuta (Video)

El a mentionat ca Ministerul Educatiei a tinut o videoconferinta cu inspectorii scolari special pentru a evita astfel de incidente si ca a cerut toleranta zero la coruptie si frauda.

"As fi vrut un Bac fara procurori la usa scolii, dar nu s-a inteles mesajul, asa ca autoritatile au intervenit", a spus ministrul. Pricopie a mai precizat ca un numar de 154.000 de elevi au sustinut proba de luni, iar la Liceul Dimitrie Bolintineanu din Capitala au dat examen 256 de elevi.

"Nu exista indicii ca lucrarile ar fi fost viciate, ele nu au fost inca ridicate de catre anchetatori. Acestea sunt in procedura de verificare. Parchetul ne va comunica informatii in aceasta dupa-amiaza, iar apoi vom decide daca toti elevii (de la Dimitrie Bolintineanu - n. red.) intra in proba de istorie sau ce dau ei", a explicat Pricopie.

Frauda la Bac: Mita de 10.000 de lei, parfumuri si bijuterii la Bolintineanu

Acesta a anuntat ca miercuri va veni o echipa noua de profesori la Dimitrie Bolintineanu, ca toate camerele de supraveghere functioneaza si ca spera sa nu mai existe surprize.

Declaratiile ministrului Educatiei vin in contextul in care politistii si procurorii au facut perchezitii, luni, la prima proba scrisa a Bacalaureatului, pe fondul unor suspiciuni de frauda. Directoarea liceului Dimitrie Bolintineanu a fost retinuta marti dimineata.

Interceptari din cancelaria liceului

Anchetatorii au interceptari ale discutiilor dintre profesori inclusiv din cancelaria Liceului Dimitrie Bolintineanu, care vor fi folosite ca probe in dosar, au declarat, marti, surse judiciare, potrivit Mediafax.

Astfel, ofiterii din cadrul SRI au intrat pe firul cazului de la Bolintineanu in urma cu aproximativ trei saptamani si au plasat microfoane in cancelaria profesorilor, precum si in alte locuri din unitatea de invatamant.

In acest context au rezultat ca probe la dosar o serie de inregistrari ambientale ale discutiilor dintre profesori. Aceste inregistrari au putere probanta si vor fi folosite la caz, au spus sursele judiciare citate.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#Remus Pricopie scandal Bac 2013, #Remus Pricopie scandal frauda Bac, #Remus Pricopie Dimitrie Bolintineanu , #Bacalaureat 2013