Frauda la Bac: Mita de 10.000 de lei, parfumuri si bijuterii la Bolintineanu

Marti, 02 Iulie 2013, ora 16:11
3138 citiri
Frauda la Bac: Mita de 10.000 de lei, parfumuri si bijuterii la Bolintineanu

Anchetatorii ar fi descoperit in jur de 10.000 de lei asupra profesorilor de la Liceul "Dimitrie Bolintineanu" din Capitala, bani stransi de elevi ca sa ii ofere drept mita pentru a frauda Examenul de Bacalaureat 2013.

Astfel, pentru a avea supraveghetori permisivi la bac, circa 20% dintre elevii care au sustinut proba la Liceul "Dimitrie Bolintineanu", au pus mana de la mana sume cuprinse intre 300 si 600 de euro, bani la care se adauga parfumurile si bijuteriile gasite asupra dascalilor.

Frauda la Bac: Profesoare cu bani ascunsi in sutiene

Digi 24 transmite ca anchetatorii ar fi descoperit la profesorii spagari, in total, in jur de 10.000 de lei (peste 2.000 de euro). O parte din bani au fost gasiti in lenjeria intima a dascalilor, mai exact in sutienele doamnelor profesoare insarcinate de supravegherea candidatilor la Bac.

Directoarea liceului, Costica Varzaru, demisa din functie si retinuta de procurori, marti dimineata, s-a ocupat de strangerea spagilor de la elevi, inca din perioada mai - iunie, avand grija sa desemneze niste supraveghetori influentabili pentru tinerii generosi si sa asigure o comisie permisiva in liceul ei.

Frauda la Bac: Copiute gasite la mai multi elevi de la Dimitrie Bolintineanu

In total, 37 de persoane, dintre care 32 de profesori si cinci membri ai comisiei de Bacalaureat din centrul de examen al Liceului "Dimitrie Bolintineanu", au fost saltate de mascati si audiate pe parcursul noptii de luni spre marti.

Intreaga conducere a liceului a fost demisa, iar marti dimineata, directoarea Costica Varzaru a fost retinuta, procurorii urmand sa inainteze si propunerea de arestare preventiva pe numele acesteia.

Frauda la Bac in Bucuresti: Directoarea de la Dimitrie Bolintineau, retinuta (Video)

Directoarea Liceului "Dimitrie Bolintineau" nu se afla la prima abatere. In trecut, aceasta a fost filmata in timpul unui dans provocator alaturi de elevi la un banchet, in timp ce ii dezbraca pe baieti de camasa.

In pofida faptului ca scenele compromitatoare au fost filmate si puse pe Internet, directoarea si-a pastrat functia. Mai mult, in ciuda comportamentului sau, directoarea a publicat un manual de "Educatie Europeana" - curs optional pentru clasele a III-a, a IV-a.

"S-ar putea sa fi existat un moment mort, cand petrecerea stagna, si mi-am zis ca trebuie sa le reaprind pofta de distractie. Am dansat cot la cot cu elevii. Si manele am dansat alaturi de ei", si-a explicat atunci directoarea comportamentul.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Citeste si:
Care este în opinia lui Marcel Ciolacu cea mai mare greșeală a guvernării. Atac fin la adresa PNL
Care este în opinia lui Marcel Ciolacu cea mai mare greșeală a guvernării. Atac fin la adresa PNL
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi, 26 mai, că cea mai mare greșeală a guvernului a fost ”liberalizarea haotică la energie”. El a lăudat, în schimb, creșterea economică...
Premierul Nicolae Ciucă, la 6 luni de guvernare: „Pas cu pas, ne apropiem de atingerea tuturor obiectivelor propuse”
Premierul Nicolae Ciucă, la 6 luni de guvernare: „Pas cu pas, ne apropiem de atingerea tuturor obiectivelor propuse”
Premierul Nicolae Ciucă a prezentat, la Liga Aleşilor Locali organizată de PNL joi 26 mai, la Braşov, bilanţul guvernării în prima jumătate a anului. Premierul a precizat că, după şase...