Frauda la bacalaureat: Profesor retinut pentru spaga (Video)

Marti, 09 Iulie 2013, ora 09:34
1884 citiri
Frauda la bacalaureat: Profesor retinut pentru spaga (Video)

Un profesor din Drobeta Turnu Severin suspectat ca ar fi luat mita la bacalaureat, de la domiciliul caruia au fost ridicati 15.000 de lei si 2.500 de euro, a fost retinut, luni noapte, iar alti trei profesori, intre care si fiica acestuia, sunt cercetati in libertate, pentru fapte de coruptie.

Procurorii Parchetului Tribunalului Mehedinti au emis, luni noapte, ordonanta de retinere pentru 24 de ore pe numele profesorului de limba romana Marius Arbanas, acuzat ca ar fi luat mita pentru a facilita mai multor elevi promovarea bacalaureatului, alti trei profesori fiind cercetati in stare de libertate pentru fapte de coruptie.

Aparatorul profesorului Marius Arbanas, Marian Valon, a declarat ca singura retinere a fost in cazul clientului sau, ceilalti trei profesori audiati luni noapte fiind cercetati in stare de libertate.

"Nu se considera vinovat. S-a luat masura retinerii pentru o perioada de 24 de ore. In ceea ce ma priveste pot sa afirm ca nu sunt probe", a spus Valon.

Frauda la Bac: Nou caz de spaga. Patru profesori dusi la audieri, in Mehedinti

Seful Directiei Generale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Mehedinti, Remus Luca, a declarat ca profesorul retinut impreuna cu cei trei dascali cercetati in stare de libertate sunt acuzati de trafic de influenta si luare de mita.

Profesorul era pensionat, dar inca profesa

Profesorul de Limba si literatura romana, Marian Arbanas, este pensionat, dar a pastrat in cursul anului scolar 2012 - 2013 patru ore pe saptamana la Colegiul Pedagogic "Stefan Odobleja", fiind chemat la audieri in calitate de membru al uneia dintre comisiile examenului de bacalaureat din Drobeta Turnu Severin, desi calitatea de pensionar nu permite repartizarea sa intr-o astfel de comisie.

Intre ceilalti trei profesori audiati in noaptea de luni spre marti se afla si fiica sa, de asemenea profesor la Colegiul Pedagogic "Stefan Odobleja", un alt profesor de la aceeasi unitate de invatamant, cel de-al patrulea dascal audiat fiind de la Liceul "Domnul Tudor", din municipiu.

Potrivit anchetatorilor, perchezitiile de luni au fost facute in baza unor plangeri depuse, in dosar fiind audiati si mai multi elevi.

In judetul Mehedinti, promovabilitatea la examenul de bacalaureat in sesiunea iulie 2013, inainte de solutionarea contestatiilor, este de 46,9%, in timp ce in iulie 2012 a fost de 30,8%.

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a declarat, luni, ca, in urma desfasurarii sesiunii iunie - iulie a bacalaureatului, sunt 15 cazuri de potentiala frauda, 318 elevi fiind eliminati din examen pe parcursul sustinerii probelor scrise, saptamana trecuta.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#profesor retinut spaga bacalaureat, #profesor retinut mita bacalaureat, #profesori mita bacalaureat, #mita bacalaureat 2013, #spaga bacalaureat 2013 , #Bacalaureat 2013