Funeriu: Guvernul Ponta a fraudat Bacalaureatul inainte sa inceapa

Vineri, 31 Mai 2013, ora 13:41
2407 citiri
Funeriu: Guvernul Ponta a fraudat Bacalaureatul inainte sa inceapa

Daniel Funeriu critica decizia Guvernului Ponta de a reduce gradul de dificultate al subiectelor la examenul de Bacalaureat pentru elevii de le filiera tehnologica. "Se prefac ca pastreaza forma (camere de luat vederi) dar renunta la fond: Bacalaureatul sa fie o diploma adevarata", ii acuza fostul ministru pe actualii guvernanti.

Guvernul Ponta a decis ca la Bacalaureatul din acest an elevii de la profilul Real, precum si cei de la filierele Tehnologica si Vocationala vor avea de rezolvat subiecte diferite la examenul de Limba si literatura romana fata de absolventii de la profilurile Umanist si Pedagogic.

De asemenea, a fost scazut gradul de dificultate si pentru subiectul al II-lea din cadrul probei scrise de Limba si literatura romana, precum si la examenul de Matematica pe filiere. Cu toate acestea, diploma de Bacalaureat are aceeasi valoare pentru toti absolventii. Modificarile au fost deja aplicate la sesiunea destinata olimpicilor.

"Guvernul Ponta a fraudat Bacalaureatul inainte ca acesta sa inceapa: a prevazut ca elevii de la filiera tehnologica sa aiba un Bacalaureat mult mai usor decat cei de la filiera teoretica, cu toate ca diploma va fi identica.

Altfel spus, un elev bunicel de la tehnologic va avea o medie la bac mai mare decat un elev bun de la filiera teoretica pentru ca subiectele vor fi mult mai usoare. Si cum Guvernul a aprobat ca media de la bac sa fie luata in considerare la intrarea la facultate, cei buni care au facut filiera teoretica vor fi clasati sub cei bunicei care au facut filiera tehnologica. Din nou se rastoarna valorile", comenteaza pe blog fostul ministru al Edcuatiei, Daniel Funeriu.

Consilierul prezidential explica si de ce a luat Guvernul Ponta aceasta decizie.

"Pentru ca in 2009 Andronescu NU a inscris niciun elev de clasa a IX-a la filiera profesionala, deci anul acesta intra la Bacalaureat un numar mare de elevi care ar fi trebuit sa mearga la profesional si care, se stie bine, nu au nicio sansa sa ia un Bacalaureat pe bune. Se prefac ca pastreaza forma (camere de luat vederi) dar renunta la fond: Bacalaureatul sa fie o diploma adevarata.

Asta se intampla daca oamenii de bun simt, ai caror copii invata la scoala, nu isi apara drepturile si voteaza USL", a conchis Daniel Funeriu.

C.B.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Citeste si:
Întâlnire de urgență la Guvern după apariția primelor cazuri de infectare cu Omicron. Nicolae Ciucă: ”Nicio clipă nu trebuie pierdută”
Întâlnire de urgență la Guvern după apariția primelor cazuri de infectare cu Omicron. Nicolae Ciucă: ”Nicio clipă nu trebuie pierdută”
Premierul Nicolae Ciucă va avea duminică, 5 decembrie, o întâlnire cu specialiștii din domeniul sănătății pentru a decide măsurile care se impun în urma confirmării primelor cazuri de...
Sorin Grindeanu susține că datorită PSD-ului a fost inaugurat Lotul 2 din Autostrada Sebeş-Turda
Sorin Grindeanu susține că datorită PSD-ului a fost inaugurat Lotul 2 din Autostrada Sebeş-Turda
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat, sâmbătă, la Brăila, că, dacă nu ar fi forţat cu CNAIR deschiderea Lotului 2 din Autostrada Sebeş-Turda, ”anul acesta aveam foarte...