Incepe Bacalaureatul - cati elevi s-au inscris la sesiunea de vara

Sambata, 08 Iunie 2013, ora 20:31
2853 citiri
Incepe Bacalaureatul - cati elevi s-au inscris la sesiunea de vara
Foto: Cronica Vaii Jiului

De frica unui esec, mii de elevi au decis sa ocoleasca sesiunea din vara a examenului de Bacalaureat. Astfel, doar 180.000 de candidati vor intra de luni in testari, desi numarul absolventilor din acest an este de aproape 200.000.

Primul examen va fi la comunicarea orala in limba romana. Pentru aceasta proba va fi acordat un nivel de competenta, in locul notelor sau calificativelor, anunta Digi 24. Indiferent de nivelul obtinut, elevul poate da examenele scrise.

Examenul la limba romana dureaza 15 minute, timp in care elevii trebuie sa dea dovada de imaginatie si creativitate la analiza pe text. In sala se intra in ordine alfabetica si in functie de ora la care au fost repartizati candidatii.

Cum se puncteaza probele orale

Probele orale se puncteaza cu patru calificative: cel mai slab este de incepator. Mediu inseamna ca elevul are cunostinte minime de comunicare, avansat, ca elevul are cateva dificultati de comunicare si nivelul experimentat este cel mai mare calificativ acordat de profesorii examinatori.

Elevii nu au voie sa se foloseasca de telefoane mobile in timpul examenului, cei care nu respecta indicatiile urmand sa fie dati afara din sala si sa rateze Bacalaureatul. Ei nu vor mai avea voie sa participe la probe timp de doi ani. In 2012, peste 400 de liceeni au fost prinsi copiind.

Vor scapa de probele orale de examen doar cei care detin certificate de competente nationale sau internationale. Cei care nu reusesc sa treaca de seiunea de vara mai au o sansa in toamna. Inscrierile incep din 15 iulie.

In ultimii doi ani, nici jumatate dintre liceeni nu au reusit sa treaca in prima sesiune. Doar 45% au luat media 6 la examen anul trecut, nota care le asigura o diploma dupa absolvirea liceului. In 2011, din 200.000 de candidati, mai putin de jumatate au promovat. La acestia se adauga si cei care au terminat in alti ani, care au scazut si mult rata de trecere a examenelor. Nici anul acesta nu se anunta un rezultate prea bune, conform simularilor.

Calendarul examenelor de la Bacalureat 2013, sesiunea din vara:

10 - 12 iunie 2013 - Limba romana oral

12 - 14 iunie 2013 - Limba materna oral

17 - 21 iunie 2013 - Competente digitale

25 - 28 iunie 2013 - Competente lingvistice - limbi straine

1 iulie 2013 - Limba si literatura romana - proba scrisa

2 iulie 2013 - Limba si literatura materna - proba scrisa

3 iulie 2013 - Proba obligatorie a profilului - proba scrisa

5 iulie 2013 - Proba la alegere a profilului si specializarii - proba scrisa

8 iulie 2013 - Afisarea rezultatelor

12 iulie 2013 - Afisarea rezultatelor finale

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#bacalaureat 2013 sesiune vara, #probe bac 2013 orar, #program examene bac 2013 vara, #sistem notare probe orale Bac, #telefoane mobile bac , #Bacalaureat 2013