Ponta, despre audierea elevilor: Am ramas pe vremea lui Morar sa luam oameni de pe strada? (Video)

Vineri, 05 Iulie 2013, ora 13:07
2072 citiri
Ponta, despre audierea elevilor: Am ramas pe vremea lui Morar sa luam oameni de pe strada? (Video)

Premierul Victor Ponta a criticat actiunile de la liceul Dimitrie Bolintineanu din Capitala, unde vineri, dupa ultima proba de bacalaureat, 100 de elevi au fost asteptati de politisti pentru a fi audiati.

Primul-ministru s-a aratat revoltat ca politistii vor sa-i duca pe elevi la audieri fara mandat de aducere. Declaratiile lui Ponta au fost facute dupa ce purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Alexandru Niculae, a anuntat gresit ca exista mandate emise de instanta care se ocupa de caz. De fapt, mandatele au fost emise de Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti.

"Ce inseamna asta cu autocarele? Suntem iar pe vremea comunistilor? Inteleg ca nu exista mandat de aducere. Am ramas ca pe vremuri? Nu traim pe vremea lui Daniel Morar sau a comunistilor sa luam oameni de pe strada. O sa vorbesc cu ministrul Justitiei ca sa discute cu procurorii", a spus premierul, vineri, la iesirea de la o discutie cu o delegatie a Comisiei de la Venetia, prezenta la Bucuresti pentru a discuta pe tema modificarii Constitutiei.

Frauda la Bac: 100 de elevi dusi la audieri, probleme cu mandatele, Ponta revoltat - LIVE

Reprezentantul Politiei Capitalei, declarase in mod gresit, anterior, ca exista "mandate emise de catre instanta de judecata".

"Punem in executare mandate de aducere emise de catre instanta de judecata. Fiecare dintre cei care au avut probleme au fost lasati sa plece acasa. Un copil cu diabet a fost lasat sa plece. Am avut un copil care trebuia sa se duca la un concurs si a fost lasat sa plece. Am pus la dispozitie si un numar de telefon, sa sune parintii, sa solicite colegei mele sa le faca legatura, ca sa le spuna daca se afla la sediul DGA sau la sediul politiei", a explicat Alexandru Nicolae.

Dupa ce atat presedintele Tribunalului Bucuresti, judecatorul Laura Andrei, cat si procurorul general Tiberiu Nitu au spus ca nu stiu de existenta vreunui mandat, Alexandru Nicolae a revenit cu o corectura - mandatele au fost emise de Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti.

De asemenea, acesta a incercat sa explice ca elevii care au invocat probleme medicale sau de alta natura au fost lasati sa plece, dar au fost identificati pentru a li se lua declaratii ulterior.

"Copiii nu sunt retinuti, nu sunt arestati. Copiii sunt adusi pentru a afla anumite aspecte de natura sa ne ajute sa rezolvam acest caz. Dorim ca acesti copii sa plece in vacanta, sa se bucure de vacanta dupa aceste momente grele. In acest moment nu sunt invinuiti, nu sunt inculpati. Noi am venit aici in sprijinul lor. Suntem aici in primul rand pentru ei.

100 de elevi de la Liceul "Dimitrie Bolintineanu" din sectorul 5 al Capitalei au fost intampinati de politisti, vineri dimineata, la iesirea de la ultima proba a examenului de bacalaureat. Oamenii legii incearca sa faca lumina in ancheta privind spaga primita de directoarea liceului, Costica Varzaru, pentru a-i ajuta pe candidati sa copieze la bacalaureat.

Directoarea a fost demisa si arestata pentru trafic de influenta. La audieri au fost dusi atunci si 32 de profesori si 5 membri ai comisiei de examinare.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Citeste si:
Bani din elicopter: algoritmul de împărțire a fondurilor din Programul Saligny - RAPORT Expert Forum
Bani din elicopter: algoritmul de împărțire a fondurilor din Programul Saligny - RAPORT Expert Forum
Expert Forum spune că a citit proiectul de ordin de ministru care reglementează normele de aplicare a OUG privind Programul Saligny, iar aspecte esențiale semnalate de ONG nu au fost rezolvate....
Salariul minim ar putea crește cu 8% în acest an. Anunțul premierului Florin Cîțu
Salariul minim ar putea crește cu 8% în acest an. Anunțul premierului Florin Cîțu
Premierul Florin Cîţu a declarat joi, 16 septembrie, că intenţionează să le propună patronatelor o creştere a salariului minim de 8% începând cu 1 noiembrie sau 1 decembrie. "Discutăm...
Sursa: Ziare.com