Bacalaureat 2014 Incep inscrierile - prima zi de examen pentru olimpici

Luni, 26 Mai 2014, ora 09:22
1950 citiri
Bacalaureat 2014 Incep inscrierile - prima zi de examen pentru olimpici

Elevii care termina clasa a XII-a se pot inscrie, de luni, la examenul de Bacalaureat 2014, care va fi organizat in perioada 26-30 mai.

De asemenea, luni are loc proba scrisa la limba romana de la sesiunea speciala a bacalaureatului, destinata olimpicilor si sportivilor, examen care se va desfasura la un liceu din Ploiesti.

Potrivit calendarului anuntat de Ministerul Educatiei, in perioada 26 - 30 mai are loc inscrierea candidatilor la prima sesiune de examen.

In perioada 10 - 12 iunie, va fi organizata evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana - proba A. Urmeaza Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna - proba B (1-3 iunie), Evaluarea competentelor digitale - proba D (16-20 iunie), evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala - proba C (23 - 27 iunie).

Pe 30 iunie are loc proba scrisa de Limba si literatura romana, pe 1 iulie - proba scrisa la Limba si literatura materna, 2 iulie - Proba obligatorie a profilului, 4 iulie - Proba la alegere a profilului si specializarii.

Rezultatele vor fi afisate pana la ora 12:00, pe 7 iulie, urmand ca in aceeasi zi sa poata fi depuse contestatiile. In perioada 8 - 10 iulie va avea loc ezolvarea contestatiilor si pe 11 iulie vor fi afisate rezultatele finale.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Citeste si:
Paznicul Constituției și judecata cu dublă măsură
Paznicul Constituției și judecata cu dublă măsură
Citim deseori în presă că partidele de dreapta nu au reușit să aibă o Curte Constituțională care să le fie „favorabilă“. Curtea Constituțională a României este din nou în...
Marcel Boloș, numit ministru al Cercetării. Klaus Iohannis a semnat decretul
Marcel Boloș, numit ministru al Cercetării. Klaus Iohannis a semnat decretul
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri, 28 ianuarie, decretul privind numirea lui Marcel Boloş în funcţia de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, a informat...