Bacalaureat 2014 Olimpicii au dat examenele - ce rezultate au obtinut

Joi, 29 Mai 2014, ora 23:38
3905 citiri
Bacalaureat 2014 Olimpicii au dat examenele - ce rezultate au obtinut

Ministerul Educatiei Nationale (MEN) a transmis, joi, rezultatele obtinute de olimpici la sesiunea speciala a examenului de Bacalaureat, aproape trei sferturi dintre ei promovandu-l.

Sesiunea speciala a examenului de Bacalaureat a avut loc in perioada 19-29 mai, la Colegiul National "Mihai Viteazul" din Ploiesti. Printre elevii de clasa a XII-a care au sustinut examenul se numara olimpici sportivi si olimpici internationali la diferite materii, precum si olimpici care isi dau admiterea la universitati din strainatate.

Inainte de contestatii, rata de promovare este de 72,26, net superioara celei din anul 2013, care a fost 49,76, ceea ce inseamna ca din totalul celor 137 de candidati inscrisi, doar 38 nu au promovat examenul de Bacalaureat.

"Nu avem nicio nota de 10, in schimb, cea mai mare nota este 9,95. La Limba Romana sunt 18 respinsi, la Matematica sunt 5 si la Istorie, 12. La proba la alegere, la Geografie nu au promovat 6 candidati, la Chimie, unul si la Bilogie, 5", a declarat presedintele comisiei de Bacalaurat, Nicolae Angelescu, pentru Adevarul.

Potrivit unui comunicat al MEN, remis Ziare.com, la proba de Limba si literatura romana, la care au fost inscrisi 137 de candidati, rata de promovare este de 86,86%.

De asemenea, la proba obligatorie a profilului, dintre cei 131 de candidati inscrisi, 86 au optat pentru Istorie, iar 44 au sustinut examenul la Matematica. Rata totala de promovare este de 87,02%. La Istorie, rata de promovare este de 86,05%. Nu a fost inregistrata nici o nota de 10.

Pentru Matematica, sectia Informatica, rata de promovare este de 100%. Pentru Matematica, filiera Tehnologica, rata de promovare este de 60%. La Matematica-Stiintele Naturii rata de promovare este de 87,50%.

Bacalaureat 2014 Incep inscrierile - prima zi de examen pentru olimpici

La proba la alegere in functie de filiera, profil si specializare au fost inscrisi 126 de candidati care au optat pentru una dintre urmatoarele discipline: Anatomie si fiziologie umana, genetica si ecologie umana (promovare de 100%), Biologie vegetala si animala (promovare de 28,57%), Chimie anorganica (promovare de 100%), Chimie organica - filiera teoretica (promovare de 50%), Fizica (promovare de 100%), Geografie (promovare de 92,68%), Informatica (promovare de 100%), Logica, argumentare si comunicare (promovare de 100%) si Sociologie (promovare de 100%). Rata de promovare pe toate disciplinele alese in cadrul acestei probe este de 90,48%.

Nu in ultimul rand, la proba de Limba materna, rata de promovare a fost de 100%.

Probele de evaluare a competentelor lingvistice si digitale s-au desfasurat in perioada 19-24 mai. Contestatiile au fost depuse joi, 29 mai, urmand ca rezolvarea contestatiilor si afisarea rezultatelor finale sa aiba loc vineri, 30 mai.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#examen Bacalaureat olimpici, #rezultate Bac olimpici, #Bacalaureat 2014 olimpici , #Bacalaureat 2014