Incepe bacalaureatul 2014: Tot ce trebuie sa stii despre examenul de anul acesta

Marti, 10 Iunie 2014, ora 08:23
3988 citiri
Incepe bacalaureatul 2014: Tot ce trebuie sa stii despre examenul de anul acesta
Foto: Arhiva

Examenul de bacalaureat 2014 va debuta marti cu proba orala la Limba romana, probele scrise urmand sa aiba loc intre 30 iunie si 4 iulie. Liceenii vor afla rezultatele finale pe data de 11 iulie.

Astfel, potrivit caledarului examenului de bacalaureat, intre 10 si 12 iunie se va desfasura proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in Limba romana.

De asemenea, intre 11-13 iunie va avea loc proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna, in vreme ce proba de evaluare a competentelor digitale se va desfasura in perioada 16-20 iunie.

Intre 23 si 27 iunie, liceeni vor sustine proba de evaluare a competentelor lingvistice intr-o limba straina, iar pe 30 iunie vor participa la testarea scrisa la Limba si literatura romana, proba comuna pentru toate profilurile si specializarile.

Bacalaureat 2014: Profesorii ameninta cu boicotarea examenelor

Pe 1 iulie va avea loc proba scrisa la Limba si literatura materna, iar pe 2 iulie se va desfasura proba obligatorie a profilului, respectiv matematica sau istorie.

Pe 4 iulie urmeaza proba scrisa la alegere a profilului si specializarii. Aici, candidatii pot alege, in functie de profil, intre fizica, biologie, chimie, informatica, geografie, filosofie, logica si argumentare, economie, psihologie sau sociologie.

Peste 3.000 de politisti, mobilizati sa asigure ordinea publica la Bacalaureat

Absolventii de liceu vor afla primele rezultate pe 7 iulie, pana la ora 12.00, iar apoi vor putea depune contestatii pana la ora 16.00. Acestea vor fi solutionate in perioada 8-10 iulie, urmand ca pe 11 iulie sa fie afisate rezultatele finale la prima sesiune a examenului de bacalaureat.

Intre 18 si 29 august va avea loc a doua sesiune a Bacalaureatului, iar pe 4 septembrie vor fi afisate rezultatele finale.

Bacalaureatul, pus in pericol de slaba finantare. Ponta: Sa rezolvam fara sa cutremuram sistemul

Probele orale la romana vor contine subiecte care pot fi tratate integral in cel mult 10-15 minute. Candidatii vor extarge un bilet cu o varianta si vor primi o ciorna stampilata.

Ei vor avea la dispozitie 15 minute sa formuleze raspunsurile si 10-15 minute sa le prezinte in fata comisiei, care va stabili un nivel de competenta pentru fiecare absolvent de liceu.

Examenul de bacalaureat poate fi sustinut fara taxa de cel mult doua ori. In caz contrar, participantii la testare trebuie sa plateasca 230 de lei in cazul in care repeta toate probele.

Pentru a promova, candidatii trebuie sa obtina cel putin nota 5 la fiecare materie si sa aiba minimum media 6 la probele scrise.

D.T.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UPDATE Cătălin Cîrstoiu a plecat de la întâlnirea cu liderii PNL și PSD spunând că mandatul este pe masa lor SURSE
UPDATE Cătălin Cîrstoiu a plecat de la întâlnirea cu liderii PNL și PSD spunând că mandatul este pe masa lor SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a avut o discuție care a durat mai multe ore cu liderii coaliției PSD și PNL luni seară, 22 aprilie. UPDATE Cătălin Cîrstoiu a plecat din Palatul Victoria...
Ludovic Orban, despre rocada candidaţilor PSD şi PNL: „Se schimbă ca şosetele, dar, dacă nu se spală, tot pute”
Ludovic Orban, despre rocada candidaţilor PSD şi PNL: „Se schimbă ca şosetele, dar, dacă nu se spală, tot pute”
Preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a declarat luni seară, 22 aprilie, la Ploieşti, referindu-se la rocada candidaţilor PSD şi PNL, că aceştia se schimbă precum...
#examene Bacalaureat 2014, #Bacalaureat 2014 calendar, #Bacalaureat 2014 program , #Bacalaureat 2014
Comentarii
Poza alex-7
alex-7
rank 5
Prima proba este cea orala....eram sigur