Meditatii pentru bacalaureat cu bani europeni

Miercuri, 02 Aprilie 2014, ora 16:32
2337 citiri
Meditatii pentru bacalaureat cu bani europeni

Inspectorii scolari din Vrancea au atras fonduri europene ca sa ii mediteze pe elevii de liceu pentru examenul de bacalaureat.

Pentru a evita repetarea rezultatelor dezastruoase din ultimii ani de la examenul de bacalaureat, Inspectoratul Scolar Judetean Vrancea a atras 2 milioane de euro de la Uniunea Europeana pentru doua programe de meditatii dupa orele de curs, transmite Adevarul.

"In programele de pregatire vor fi inclusi 2.100 de elevi din judet. Ca la orice proiect european, primul pas va fi sa punem in aplicare criteriile tehnice, acreditare de cursuri, proceduri de selectie", a declarat Vasilica Zaharia, sefa Inspectoratului.

Meditatii pentru bacalaureat in biserica: Un preot si-a pus lacasul de cult la dispozitia elevilor (Video)

Cei 2.100 de elevi care vor fi meditati reprezinta doar circa 30% din numarul total al candidatilor vranceni la examenul de bacalaureat, iar criteriile prin care vor fi selectati cei care vor beneficia de meditatii nu au fost inca stabilite de ISJ.

Cele doua proiecte se numesc "Evaluarea nationala: Inovatie pentru formarea competentelor cheie" si "Sa ne pregatim pentru BAC! Program inovator de formarea a competentelor cheie pentru promovarea examenului de bacalaureat", includ si ore de consiliere cu elevii si parintii, iar banii europeni prin care sunt finantate sunt nerambursabili.

Acesta nu este primul caz cand in care inspectorii scolari apeleaza la fonduri europene pentru a-i pregati pe elevi pentru examene, astfel ca si ISJ Suceava si Dambovita au accesat bani de la UE ca sa ofere meditatii pentru bacalaureat.

Odata cu introducerea sistemului de supraveghere video din salile de examene, rata de promovare la examenul de Bacalaureat a scazut dramatic, astfel ca a ajuns sa nu mai treaca de 50% in cele mai multe judete.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#elevi bacalaureat bani europeni, #meditatii bac fonduri europene, #fonduri UE pregatire bacalaureat , #Bacalaureat 2014