Mese gratuite la restaurant, spaga la Bac

Sambata, 06 Septembrie 2014, ora 14:20
2598 citiri
Mese gratuite la restaurant, spaga la Bac
Foto: scoalagorjeana.com

Trei profesori din Targu Jiu au fost trimisi in judecata pentru ca au luat spaga la examenul de bacalaureat si evaluare nationala din aceasta vara. Alaturi de ei, procurorii l-au mai chemat in justitie si pe un om de afaceri din oras.

Un comunicat al Parchetului de pe langa Tribunalul Gorj arata ca profesorii inculpati sunt si directori (general si doi adjuncti) la Liceul Tehnologic Bustuchin si la Liceul Energetic nr. 1 Tg.-Jiu.

Omul de afaceri Nicolaie Cretu este acuzat ca restaurantul detinut de el a asigurat masa de pranz membrilor comisiei de examen de la Colegiul National Ecaterina Teodoroiu, unde fiii sai gemeni sustineau examenul de bacalaureat, fara a percepe bani de la profesori pentru consumatie.

Profitand ca toate banchetele elevilor de clasa a XII-a de la Colegiul Ecaterina Teodoroiu si Liceul Energetic nr.1 Tg.Jiu s-au desfasurat la restaurantul pe care il detine, omul de afaceri Cretu Nicolaie a intervenit pentru a-si favoriza fiii sa obtina note mai mari sau sa promoveze examenul de bacalaureat.

Profesorul de istorie Udroiu Vasile, director adjunct al Liceului Energetic nr. 1 Tg.-Jiu, a fost desemnat membru al comisiei de bacalaureat la Colegiul National Ecaterina Teodoroiu din Tg.-Jiu.

Atat la limba romana, cat si la matematica, cei doi baieti au fost invatati de profesorul Udroiu sa faca anumite semne pe lucrari pentru a fi identificate si, daca n-ar fi reusit sa rezolve subiectele, sa poata fi inlocuite dupa examen, asa cum s-a si intamplat la romana.

Procurorii il acuza pe dascal ca a scos lucrarile la limba romana ale celor doi copii ai omului de afaceri si le-a dat ca sa fie refacute, fiind contrafacute si semnaturile profesorilor supraveghetori. Lucrarile refacute au fost introduse ulterior la centrul de evaluare de la Liceul Tehnologic, unde s-au corectat.

Doi profesori si un om de afaceri, retinuti pentru mita la Bac

La proba de matematica, cei doi baieti au fost lasati sa copieze rezolvarea subiectelor. De altfel, toti elevii care au sustinut examenul la matematica in aceeasi sala cu cei doi au luat note intre 9 si 10, cu exceptia unei singure note de 8.

Profesorul Udroiu a facut interventii pe langa profesorii supraveghetori sa-i lase pe cei doi baieti sa copieze, iar pentru identificarea lucrarilor le-a solicitat sa faca semne pe acestea.

Procurorii au solicitat mentinerea masurii preventive a controlului judiciar fata de inculpatii Cretu Nicolaie si Udroiu Vasile si in timpul judecatii, precum si anularea lucrarilor la limba romana ale celor doi baieti.

Pe de alta parte, inculpatii Perescu Claudiu Ion si Popescu Elena, in calitate de presedinte si respectiv membru in comisia de evaluare nationala la Liceul Tehnologic Bustuchin, au acceptat strangerea de bani de la elevi inainte de sustinerea examenului, beneficiind si ei de aceste sume folosite sub forma de protocol si ulterior au rezolvat o parte din subiecte la limba si literatura romana sau au determinat ca la matematica un alt profesor sa le rezolve si sa fie dictate elevilor in timpul examenului.

B.B.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#spaga masa restaurant Bac, #profesori mita bacalaureat Targu Jiu , #Bacalaureat 2014
Comentarii
Poza imbacsitul
imbacsitul
rank 5
Ca sa vezi la ce se pot preta oamenii!