Bacalaureat 2016: 66,7% - rata de promovare (Video)

Marti, 12 Iulie 2016, ora 12:47
13007 citiri
Bacalaureat 2016: 66,7% - rata de promovare (Video)
Foto: Ziare.com

Rezultatele examenului de bacalaureat din 2016 au fost publicate, marti, pe site-ul Ministerului Educatiei.

Rata de promovare in acest an este de 66,7%. Procentul este similar cu cel de anul trecut, cand inainte de contestatii rata de promovare era de 66%.

Rezultatele pot fi verificate AICI.

Cate medii de 10 s-au obtinut

Ministerul Educatiei anunta ca 56 de candidati au obtinut media 10: sapte in Bucuresti; cinci in judetul Maramures; cate patru in judetele Constanta, Suceava, Gorj si Valcea; cate trei in judetele Arges si Brasov; cate doua in judetele Cluj, Alba, Iasi, Sibiu, Neamt si Vaslui si cate o medie de 10 in judetele Hunedoara, Mures, Giurgiu, Prahova, Dambovita, Bihor, Dolj, Buzau, Galati si Bistrita-Nasaud.

Potrivit calendarului examenului de bacalaureat, marti intre orele 16:00 si 20:00 se vor depune contestatiile. In perioada 13-15 iulie se vor rezolva contestatiile, iar pe 16 iulie vor fi afisate rezultatele finale.

Absolventii care nu trec de examenul de bacalaureat in vara vor avea inca o sansa in sesiunea din august-septembrie 2016.

Reactia ministrului Educatiei

Dupa anuntarea rezultatelor, ministrul Educatiei, Mircea Dumitru, a declarat ca spera ca masurile pe care le va implementa sa duca, in viitor, la cresterea ratei de promovare.

"Speram ca prin masurile pe care le vom lua in urmatoarele luni sa se imbunatateasca situatia invataturii in liceu si sa ajungem la procente mai bune", a spus ministrul la Digi 24.

Intrebat care ar fi justificarea acestor rezultate, acesta a spus ca este vorba despre "cauze care tin de felul in care functioneaza scoala generala, liceul in Romania, dar sunt si cauze care tin de modul in care sunt abordate disciplinele la care elevii dau examen. Toate aceste chestiuni trebuie evaluate atent de minister, inspectorate si trebuie sa luam masuri ca sa se imbunatateasca acest lucru".

Eveniment Quarterly Report

Eugen Tomac susține că România nu va intra în Schengen nici în 2024: ”Nu există aproape nicio șansă”
Eugen Tomac susține că România nu va intra în Schengen nici în 2024: ”Nu există aproape nicio șansă”
România a ratat din nou intrarea în Schengen, iar anul viitor nu există aproape nicio şansă, deoarece prioritatea pentru statele membre sunt alegerile europarlamentare şi apoi alegerea unei...
Primarul Sectorului 2 refuză pensia specială pentru edili și cere guvernului "să oprească această nedreptate"
Primarul Sectorului 2 refuză pensia specială pentru edili și cere guvernului "să oprească această nedreptate"
Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, solicită, luni 4 decembrie, coaliției de guvernare să oprească intrarea în vigoare a legii care acordă pensii speciale edililor, viceprimarilor şi...
#rezultate bac 2016, #rezultate bacalaureat 2016, #bacalaureat 2016 , #Bacalaureat 2016