18 elevi nu au reusit sa ajunga la proba de luni a bacalaureatului

Luni, 28 Iunie 2010, ora 17:39
1220 citiri
18 elevi nu au reusit sa ajunga la proba de luni a bacalaureatului

18 elevi din judetele Brasov, Vaslui, Giurgiu, Hunedoara, Mehedinti, Iasi si Alba, care nu au reusit sa ajunga luni la proba de limba si literatura romana a bacalaureatului din motive obiective, vor sustine examenul cu subiecte de rezerva, potrivit Ministerului Educatiei.

Potrivit ministrului Educatiei, Daniel Funeriu, este vorba de cate un elev din judetele Brasov, Vaslui si Alba, cate doi in Giurgiu, Hunedoara si Mehedinti si noua in Iasi.

Cinci elevi au fost eliminati de la proba de luni din cauza tentativelor de copiere - doi in judetul Cluj si cate un caz in Constanta, Giurgiu si Bucuresti.

Ministrul a mai spus ca intr-un centru din judetul Buzau s-a utilizat varianta de rezerva a subiectelor din cauza faptului ca nu a functionat internetul.

"Metodologia utilizata in acest an nu a lasat loc, pana acum, speculatiilor de frauda sau scurgerilor de informatii, asa cum a fost cazul in unul din anii precedenti", a declarat Daniel Funeriu.

Peste 210.000 de absolventi de liceu sustin, intre 28 iunie si 2 iulie, probele scrise la examenul de bacalaureat. Primul test, care a inceput luni la ora 9.00, a fost cel la limba si literatura romana.

Elevilor li s-a cerut sa faca un eseu pe baza basmului cult pe care l-au studiat, sa comenteze un text la prima vedere scris de Vasile Alecsandri si sa conceapa un text in care sa-si spuna punctul de vedere despre omenie, plecand de la proverbul "fapta buna il lauda pe om".

Ministrul educatiei, Daniel Funeriu, a declarat luni ca au fost primite cateva sesizari la linia TelVerde speciala, cu privire la nereguli in desfasurarea examenului. "Au fost cateva sesizari, am contactat inspectorii scolari acolo. Din Bihor am fost sunati, dar din pacate oamenii nu se prezinta. S-a sugerat ca la un liceu au intrat elevii cu fituici. Evident s-a verificat si s-a stabilit ca e fals", a declarat Funeriu.

Marti, candidatii proveniti de la scolile cu predare in limbile minoritatilor nationale vor sustine proba de limba materna. In zilele urmatoare, respectiv 30 iunie si 2 iulie, se vor desfasura proba obligatorie a profilului si cea la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii.

Prima afisare a rezultatelor va avea loc duminica, 4 iulie, pana la ora 16.00. In aceeasi zi, pe segmentul orar 16.00 - 20.00, vor putea fi depuse contestatiile. Solutionarea acestora este prevazuta in perioada 6-7 iulie, iar afisarea rezultatelor finale are ca termen limita data de 8 iulie.

Examentul de bacalaureat va fi promovat de candidatii care au participat la probele de evaluare a competentelor lingvistice si digitale, obtin cel putin nota 5 la fiecare proba scrisa sau practica si media generala de minimum 6.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
#bacalaureat 2010, #bacalureat proba scrisa, #bacalureat romana , #bacalaureat