A fost aprobat calendarul Bacalaureatului: Inscrierile incep in 3 iunie, examenele in 22 iunie

Luni, 25 Mai 2020, ora 10:50

   

A fost aprobat calendarul Bacalaureatului: Inscrierile incep in 3 iunie, examenele in 22 iunie
Inscrierile la Bacalaureat incep in 3 iunie, din 22 iunie au loc examenele scrise, iar in 30 iunie este programata afisarea rezultatelor, conform calendarului aprobat de ministrul Educatiei si anuntat luni.

De asemenea, distanta intre elevi in salile de examen va fi de cel putin 2 metri. Elevii care se afla in izolare sau cei confirmati pozitiv cu noul coronavirus, dar si cei care au diferite afectiuni cronice sau cei care prezinta un risc crescut de infectie/de a dezvolta complicatii asociate infectiei Sars-CoV-2 vor sustine examenul conform unei proceduri speciale, elaborate de catre Ministerul Educatiei si Cercetarii si Ministerul Sanatatii.

"Monica Anisie, ministrul Educatiei si Cercetarii, a aprobat, prin ordin, noul calendar de organizare si desfasurare a examenului national de Bacalaureat - 2020. Documentul urmeaza sa fie publicat in Monitorul Oficial.

Astfel, potrivit noului ordin, in contextul epidemiologic actual, se considera centru de examen unitatea de invatamant la care s-au inscris cel putin 30 de candidati proveniti din seria curenta si/sau din seriile anterioare.

Conditiile care trebuie indeplinite pentru a fi centru de examen sunt urmatoarele: organizarea salilor de examen sa se realizeze, astfel incat in fiecare sala, candidatii sa fie repartizati la o distanta de minimum 2 metri unul fata de celalalt stanga/dreapta - fata/spate; salile de examen si salile in care isi desfasoara activitatea comisia din centrul respectiv se afla, de regula, in aceeasi cladire; salile detin sisteme de supraveghere audio-video", anunta un comunicat transmis luni, cu cateva ore inainte ca in Camera Deputatilor sa fie dezbatuta motiunea simpla impotriva ministrului Educatiei in care i se reproseaza, printre altele, inclusiv faptul ca inca nu se stie cum se va desfasura bacalaureatul in acest an.Pana la data de 8 iunie 2020, Comisia judeteana de bacalaureat/a municipiului Bucuresti va nominaliza centrele de examen dintre unitatile de invatamant care indeplinesc aceste conditii si centrele zonale de evaluare, precum si unitatile de invatamant arondate acestora. Centrele zonale de evaluare se organizeaza pentru minimum 500 de candidati si maximum 1.000 de candidati.

"Elevii care se afla in izolare sau cei confirmati pozitiv cu noul coronavirus, dar si cei care au diferite afectiuni cronice sau cei care prezinta un risc crescut de infectie/de a dezvolta complicatii asociate infectiei Sars-CoV-2 vor sustine probele pentru examenul national de Bacalaureat conform unei proceduri speciale, elaborate de catre Ministerul Educatiei si Cercetarii si Ministerul Sanatatii", precizeaza ministerul.

Echivalarea si recunoasterea competentelor lingvistice si digitale se vor realiza in perioada 11-17 iunie 2020, conform unei metodologii realizate de Centrul National de Politici si Evaluare in Educatie si aprobate prin ordin de ministru.

Pentru examenul national de Bacalaureat, supravegherea probelor scrise va fi asigurata, pentru fiecare sala de examen, de minimum un profesor asistent. Comisiile judetene de bacalaureat/a municipiului Bucuresti, comisiile de bacalaureat din centrele de examen, comisiile de bacalaureat din centrele zonale de evaluare, comisia judeteana/a municipiului Bucuresti de contestatii au obligatia aplicarii intocmai a tuturor procedurilor referitoare la asigurarea securitatii igienico-sanitare a elevilor si a intregului personal implicat in desfasurarea examenului national de Bacalaureat.

CALENDARUL examenului national de bacalaureat:

3-10 iunie 2020 - Inscrierea candidatilor
11-17 iunie 2020 - Echivalarea si recunoasterea competentelor lingvistice si digitale
22 iunie 2020 - Limba si literatura romana - proba E a) - proba scrisa
23 iunie 2020 - Limba si literatura materna - proba E b) - proba scrisa

24 iunie 2020 - Proba obligatorie a profilului - proba E c) - proba scrisa
25 iunie 2020 - Proba la alegere a profilului si a specializarii - proba E d) - proba scrisa
30 iunie 2020 - Afisarea rezultatelor la probele scrise - pana la ora 12:00
30 iunie 2020 - Depunerea contestatiilor in intervalul orar 16:00 - 20:00

1 iulie 2020 - Depunerea contestatiilor in intervalul orar 8:00 - 12:00

1-4 iulie 2020 - Rezolvarea contestatiilor

5 iulie 2020 - Afisarea rezultatelor finale
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre
Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 3974 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
MacGigi
rank 5
@ceapa... supravegherea video de acasa este iluzorie in RO.
Vreti sa treaca examenele ca la TV cu tele-prompterul ?!?!?
Atata vreme cat un examen se face cu interdictia documentatiei pe masa, asa cum se face in Occident, nu poate fi imaginat un examen online corect.
Atata vreme cat un examen verifica capacitatea de "reproducere" a textelor invatate pe de rost... este inutil sa vorbim de educatie de calitate.

In RO se invata cum sa se memorizeze.
In EU se invata cum sa inveti si unde sa gasesti solutia pentru o problema spefifica.
programmer2
rank 1
RO ...tineri inalta calificare / ultimii in UE / statistici oficiale
Competitiv Vest ...alta mancare de peste ...atentie clisee pt naivi ...kk-mate-irelevant :)
...programa scolara mioritica ...examene nationale ...frectii pt "Culegatori"

Vest ...o solutie IT ...oportunitati "garla" ...cerere > oferta ...tineri pregatiti ...exclus "Pierde-Vara"

Cu dedicatie ...pt elevi ...viitori ing.IT ...programatori Top ...competitivi vest ...sec.xxi

...game Car @ ... http://oportun.3x.ro/race/race.html
...game Aircraft ... http://oportun.3x.ro/air/air.html
...game Tanc @ ... http://oportun.3x.ro/tanc/tanc.html

...alegeri 2019 ...http://oportun.3x.ro/pp/pp.html
...corona Virus ...http://oportun.3x.ro/corona/index.html

Programare == Joc ...distractiv ...NU pierde timpul (..."pierde-vara")
...Vacanta Mare ...un moment prielnic ...de start (iunie)

Competitiv Vest
...exclus ...smecheri "Logiscool" ...nici-un link performant ...Joc-Grafica-3d-sec.XXI ...de proba
...obligat ...ing.IT ...portofoliu sec.XXI ...link-uri la vedere

votati ca fraierii :)
...succes
...
ceapa_verde
rank 5
Salile vor avea supraveghere audio si video?
Pe langa camere video vor fi si microfoane?
Era mai ieftin si mai corect ca sa se desfasoare online totul. Asa cel putin fiecare candidat punea la dispozitie camera video si microfonul propriu. Pentru cei care nu aveau se putea amenaja in scoala, in sala de informatica, un loc de examen. Asa cum in alte tari se poate, ar trebui sa se poata si la noi. Dar mai marii din invatamant, cei din esaloanele 2 si 3 la nivel central si local, sunt prea inchistati si comozi in puful creat de salariile marite, pentru a reactiona pozitiv la progres. Pandemia a fost prea mica pentru un sistem asa de mare cum e invatamantul romanesc.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor