Andronescu vrea un Bacalaureat mai usor pentru liceele tehnologice

Miercuri, 13 Martie 2019, ora 22:27
3550 citiri
Andronescu vrea un Bacalaureat mai usor pentru liceele tehnologice
Foto: Andreea Alexandru/Mediafax/Hepta.ro

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, miercuri, la intalnirea cu primarii municipiilor, ca are in vedere modificarea examenului de Bacalaureat in ceea ce priveste liceele tehnologice.

"Liceul tehnologic este, dupa opinia mea, cea mai mare vulnerabilitate a sistemului de invatamant in acest moment. Ca urmare, incercam sa vedem cum putem sa-l regandim si sa-l transformam in liceu tehnologic dual, cu un Bacalaureat diferentiat. Este nivelul urmator de pregatire dupa scoala profesionala, si cred ca lucrul acesta trebuie sa-l facem si sa-l restructuram prin lege", a declarat, miercuri, Ecaterina Andronescu, la intalnirea cu primarii Municipiilor.

Ministrul Educatiei vrea schimbari si in ceea ce priveste laboratoarele in scoli, dar si legate de programul de incepere a orelor.

"Nu mai avem laboratoare in scoli si ma gandesc la o formula sa construim laboratoare mobile si de a deplasa aceste laboratoare de la o scoala la alta (...) Daca am putea sa gandim o formula prin care nu toate scolile sa inceapa la ora 8, sa incercam sa decalam programul si sa nu supra-aglomeram orasul", a mai precizat Andronescu.

#bacalaureat licee tehnologice , #bacalaureat
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Abramburica: vrea un Bacalaureat mai usor pentru liceele tehnologice