BAC 2010: Numar record de contestatii

Miercuri, 07 Iulie 2010, ora 11:53
9634 citiri

Bacalaureatul din acest an doboara record dupa record. In timp ce rata de promovabilitate a scazut la 67%, cea mai mica dupa anul 2000, numarul contestatiilor a crescut simtitor, numai in Capitala fiind depuse cu 3.000 mai multe decat in 2009.

La nivel national, cele mai multe apartin elevilor cu note de 2 si 3, dar exista si numeroase contestatii depuse de elevii cu note de 8 si 9, care tin la medie, avand nevoie de ea pentru admiterea la facultate, in tara sau in strainatate.

In fruntea clasamentului se afla Capitala, unde, din cei 21.500 de candidati, 8.256 au cerut recorectarea tezelor, informeaza Realitatea TV. Pentru comparatie, in 2009 in Bucuresti au fost depuse doar 5.000 de contestatii si 5.100 in 2008, desi numarul candidatilor a fost, atunci, mai mare decat anul acesta.

La Cluj au fost depuse aproximativ 2.000 de contestatii, in Prahova au fost inregistrate 2.977 de contestatii, iar la Iasi s-au inregistrat peste 2.400 de contestatii, dintre care cele mai multe la proba de limba si literatura romana si la ultima proba scrisa.

O situatie interesanta se inregistreaza in judetul Hunedoara, unul dintre judetele cu cea mai mare rata de promovabilitate - 85,74% -, unde aproape 1.000 de absolventi au depus contestatii, adica de trei ori mai multi decat in 2009.

Preoteasa: "Pe elevi nu ii doare mana sa scrie o contestatie, neplatind nicio taxa"

Liliana Preoteasa, seful Directiei de Invatamant Preuniversitar din Ministerul Educatiei, a declarat pentru Romania Libera ca numarul mare de contestatii "nu spune nimic nici despre calitatea bacalaureatului".

"Neplatind nici o taxa, pe un elev de 2,5 la bacalaureat nu-l doare mana sa scrie o contestatie. El nu are nimic de pierdut. Si la fel mai sunt cei cu note mari, dar care se simt nedreptatiti si o mare parte din acestia au surpriza sa vada ca in urma contestatiei chiar le-a scazut nota", a mai declarat Liliana Preoteasa.

Reprezentanta Ministerului Educatiei a mai precizat ca sunt tari precum Franta unde nu exista "institutia contestatiei" in cazul examenului de bacalaureat, ci doar o comisie de apel unde se ajunge in cazuri exceptionale.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#bacalaureat 2010, #contestatii bacalaureat, #bac 2010 contestatii, #rezultate finale bacalaureat , #bacalaureat