Bac 2010: S-au afisat rezultatele finale la bacalaureat

Joi, 08 Iulie 2010, ora 14:19
33885 citiri
Bac 2010: S-au afisat rezultatele finale la bacalaureat
Foto: Arhiva

Rezultatele finale ale sesiunii de bacalaureat iunie-iulie 2010 au fost afisate joi la centrele de examinare si vor aparea in cursul dupa-amiezii si pe site-ul Ministerului Educatiei.

Primele note obtinute la cele trei probe scrise precum si mediile generale ale absolventilor din intreaga tara au fost afisate inca de duminica, dar o parte dintre acestea au fost modificate in urma reverificarii lucrarilor cerute de absolventii care au depus contestatie.

Vezi aici rezultatele de la Bacalaureat

In urma recorectarii, unii elevi au obtinut note mai mari, altii dimpotriva, mai mici. De exemplu, la Colegiul National Mihai Viteazul din Capitala au fost lucrari la limba si literatura romana, dar si la matematica, la care punctajul s-a marit si cu 90 de sutimi. In schimb, au existat si cazuri in care notele obtinute dupa recorectarea lucrarilor au fost mai mici, unul dintre absolventi ajungand de la 8,60 la romana la 8,10, nota finala.

La fel, in judetul Bistrita Nasaud, 84 de elevi au promovat bacalaureatul dupa contestatii. In total s-au depus 1.236 de contestatii, dintre acestea 482 au fost admise, iar 754 au fost respinse. S-au inregistrat 64 de cazuri in care, in urma contestatiilor admise, elevii au primit o nota mai mica decat cea initiala. Sase elevi care aveau inainte de contestatii nota minima 5, dupa contestatie au obtinut note mai mici de 5.

Pentru promovarea examenului era necesar ca elevii sa obtina cel putin nota 5 la fiecare proba scrisa sau practica si media generala de minimum 6.

Absolventii care nu au luat nota de trecere la Bac, vor avea o noua sansa, in toamna, odata cu cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului 2010, care va incepe pe 23 august. Inscrierile pentru cea de-a doua sesiune se fac in perioada 05 - 09 iulie 2010.

In schimb, absolventii care au promovat bacalaureatul se pot pregati pentru admiterea la facultate, fie pentru sesiunea din iulie, fie pentru cea din august-septembrie.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#bacalaureat 2010, #rezultate bacalaureat 2010, #rezultate finale bacalaureat, #rezultate contestatii bacalaureat , #bacalaureat