Bac 2010: Vezi subiectele si baremul la limba romana

Luni, 28 Iunie 2010, ora 13:50
110602 citiri
Bac 2010: Vezi subiectele si baremul la limba romana
Foto:Arhiva

Absolventii de clasa a XII-a care au sustinut, luni, prima proba scrisa din cadrul examenului de bacalaureat, cea de limba si literatura romana, au primit ca sarcina comentarea unui text de Vasile Alecsandri, descrierea basmului cult si realizarea unui eseu despre omenie.

Peste 210.000 de absolventi de liceu sustin, intre 28 iunie si 2 iulie, probele scrise la examenul de bacalaureat. Primul test, care a inceput luni la ora 9.00, a fost cel la limba si literatura romana.

Elevilor li s-a cerut sa faca un eseu pe baza basmului cult pe care l-au studiat, sa comenteze un text la prima vedere scris de Vasile Alecsandri si sa conceapa un text in care sa-si spuna punctul de vedere despre omenie, plecand de la proverbul "fapta buna il lauda pe om".

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a declarat luni ca au fost primite cateva sesizari la linia TelVerde speciala, cu privire la nereguli in desfasurarea examenului.

"Au fost cateva sesizari, am contactat inspectorii scolari acolo. Din Bihor am fost sunati, dar din pacate oamenii nu se prezinta. S-a sugerat ca la un liceu au intrat elevii cu fituici. Evident s-a verificat si s-a stabilit ca e fals", a declarat Funeriu.

Varianta de subiect pentru proba scrisa de limba si literatura romana extrasa luni de Comisia Nationala de Bacalaureat a fost preluata fara probleme de toate cele 630 de centre de examen din tara, potrivit reprezentantilor Ministerului Educatiei.

Care este programul Bacalaureatului?

Marti, candidatii proveniti de la scolile cu predare in limbile minoritatilor nationale vor sustine proba de limba materna. In zilele urmatoare, respectiv 30 iunie si 2 iulie, se vor desfasura proba obligatorie a profilului si cea la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii.

Prima afisare a rezultatelor va avea loc duminica, 4 iulie, pana la ora 16.00. In aceeasi zi, pe segmentul orar 16.00 - 20.00, vor putea fi depuse contestatiile. Solutionarea acestora este prevazuta in perioada 6-7 iulie, iar afisarea rezultatelor finale are ca termen limita data de 8 iulie.

Examentul de bacalaureat va fi promovat de candidatii care au participat la probele de evaluare a competentelor lingvistice si digitale si care obtin cel putin nota 5 la fiecare proba scrisa sau practica si media generala de minimum 6.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#bacalaureat 2010, #bac 2010, #subiecte bac 2010, #romana scris bac 2010 , #bacalaureat