Bac 2011: Vezi subiectele la proba obligatorie a profilului

Miercuri, 29 Iunie 2011, ora 11:55
6879 citiri
Bac 2011: Vezi subiectele la proba obligatorie a profilului
Foto: Ziare.com

Absolventii de liceu sustin, miercuri, examenul de bacalaureat la matematica sau istorie, in functie de profil.

Subiectele aferente probei obligatorii a profilului din cadrul examenului national de bacalaureat au fost transmise si preluate in conditii de securitate de catre toate cele 741 de centre de examen, au informat, in jurul orei 10:00, oficialii de la Ministerul Educatiei.

Examenul la matematica consta in trei subiecte, care cuprind atat probleme, cat si intrebari structurate. Trei subiecte au de rezolvat si absolventii unui profil uman, care dau examenul la istorie.

La primul subiect al probei scrise la istorie, candidatii au avut de raspuns la sapte intrebari, bazandu-se pe doua texte despre Vlad Tepes si Matei Basarab.

Si la al doilea subiect, elevii au avut de raspuns tot la sapte intrebari despre istoria Europei.

La a treia cerinta, potrivit subiectelor publicate de Adevarul, elevii au avut de redactat un eseu de doua pagini despre statul roman modern si relatiile internationale din secolul al XIX-lea si prima jumatate a secolului al XX-lea.

Vezi mai jos subiectele la istorie

Foto: Adevarul

Vezi subiectele la Matematica M2

Foto: Adevarul

Elevi dati afara pentru ca au incercat sa copieze

Aproape trei sferturi dintre elevii unui liceu din Hunedoara au fost dati afara, miercuri, din examenul de bacalaureat, dupa ce au fost prinsi incercand sa copize. Astfel, 111 elevi din 159 prezenti in centrul de examen de la Grupul Agricol Alexandru Borza din Geoagiu aveau subiectele deja rezolvate.

"La ora actuala si eu sunt uimit de ce s-a intamplat, nu este un lucru cu care sa ne mandrim in judet. Am gasit ciorne la 111 elevi si acestia au fost eliminati. Subiectele erau deja rezolvate si vom declansa o ancheta, sa vedem daca au obtinut rezolvarile cu complicitatea profesorilor", a confirmat si Alexandru Lautaru, inspector sef al ISJ Hunedoara, intr-o interventie telefonica la Antena 3.

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a aflat despre caz si a cerut, de asemenea, inceperea unei anchete la liceul din Hunedoara.

De asemenea, 17 elevi bucuresteni au fost eliminati dupa ce au incercat sa copieze la examenul de miercuri cu ajutorul telefoanelor mobile ori a fituicilor, potrivit Realitatea Tv.

Bac 2011: Elevii sustin proba obligatorie a profilului - vezi modele de subiecte

Din acest an, tinerii eliminati din examen nu vor avea dreptul de a participa la urmatoarele doua sesiuni de bacalaureat.

Dupa acest examen, urmeaza proba la alegere a profilului si specializarii, programata pentru 1 iulie.

In 3 iulie vor fi afisate rezultatele, in 4 iulie vor putea fi depuse eventualele contestatii, care vor fi rezolvate in 5 - 7 iulie, urmand ca in 8 iulie sa fie afisate rezultatele finale.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#subiecte proba profic bac 2011, #bac 2011 subiecte, #examen bacalaureat 2011 , #bacalaureat