Bac 2012: Ministrul cere indreptarea camerelor de supraveghere catre elevi

Sambata, 19 Mai 2012, ora 12:53
3270 citiri
Bac 2012: Ministrul cere indreptarea camerelor de supraveghere catre elevi
Foto: Realitatea TV

Ministrul interimar al Educatiei, Liviu Pop, a declarat vineri ca in metodologia de organizare a Bacalaureatului din acest an se va prevedea expres ca orientarea camerelor de supraveghere sa se faca direct catre elevi, nu spre tavan sau in alte directii.

"Camerele vor fi orientate catre elevi, in sala, lucru care nu era prevazut in metodologie si atunci au aparut situatii in care camera ba era cazuta jos, ba era inspre tavan", a declarat Liviu Pop, la Romania TV.

Ministrul a spus ca toate cele 638 de centre de examinare la bacalaureat vor fi dotate cu camere de supraveghere si a precizat ca in cateva zile se va sti exact necesarul de camere de supraveghere si se vor aloca banii necesari achizitionarii lor, cunoscut fiind ca anul trecut nu au fost camere in toate salile de examen.

In ceea ce priveste subiectele de la bacalaureat, Pop a aratat ca se vor folosi subiectele elaborate in timpul ministeriatelor predecesorilor sai, Daniel Funeriu si Catalin Baba. "Este imposibil sa mai facem ceva. Procesul de elaborare a subiectelor dureaza circa 6 luni", a comentat Pop.

Premierul Victor Ponta a declarat vineri ca sistemul de supraveghere cu camere video a examenelor trebuie mentinut si intarit. "Acord sprijin pentru combatarea oricarei tentative de frauda", a completat Victor Ponta.

Totodata, el a mentionat ca o problema foarte dificila care trebuie rezolvata cat mai rapid, in cazul testelor nationale, sunt cele 6.400 de locuri care trebuie asigurate cu acest sistem de supraveghere eficient.

In schimb, fostul ministru al Educatiei, Ecaterina Andronescu, a spus luni ca nu este de acord cu prezenta camerelor de luat vederi la examenul de bacalaureat.

"Cred ca prezenta camerelor de luat vederi reprezinta o modalitate de a-i umili pe profesori. Ei tocmai de aia se afla acolo, ca sa supravegheze, inseamna ca profesorii nu prezinta incredere", a subliniat Ecaterina Andronescu.

Introducerea camerelor de supraveghere in salile de examen a fost decisa de fostul ministru al Educatiei Daniel Funeriu. Masura, adaugata unui sistem riguros de corectare a lucrarilor, a condus la inregistrarea unor rezultate dezastruoase la examenul de bacalaureat din 2011, cand absolventii nu au mai putut copia.

C.B.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#camere supraveghere Bacalaureat, #Bacalaureat 2012 , #bacalaureat