Bacalaureat 2020: A doua sesiune se desfasoara in intervalul 24 august - 5 septembrie

Joi, 09 Iulie 2020, ora 13:40

   

Bacalaureat 2020: A doua sesiune se desfasoara in intervalul 24 august - 5 septembrie
Ministerul Educatiei anunta ca a doua sesiune a examenului de Bacalaureat 2020 se va desfasura in perioada 24 august - 5 septembrie. Inscrierile vor avea loc intre 13 si 24 iulie, iar probele scrise se vor desfasura intre 24 si 27 august. Primele rezultate se vor afisa in 2 septembrie, cand se depun si contestatiile, iar rezultatele finale vor fi anuntate in 5 septembrie.

Potrivit Ministerului Educatiei si Cercetarii (MEC), calendarul sesiunii august-septembrie 2020 a examenului national de Bacalaureat a fost aprobat prin ordin de ministru si transmis spre publicare in Monitorul Oficial.

Conform ordinului, inscrierea candidatilor este programata in intervalul 13-24 iulie. Documentele-tip de inscriere - completate si semnate - pot fi depuse la secretariatele unitatilor de invatamant-centre de examen sau pot fi transmise prin mijloace electronice/posta, folosindu-se coordonatele indicate de secretariatele unitatilor de invatamant.

Probele scrise sunt programate in saptamana 24-27 august, astfel:

24 august: Limba si literatura romana - E.a)


25 august: proba obligatorie a profilului - E.c)
26 august: proba la alegere a profilului si specializarii - E.d)
27 august: Limba si literatura materna - proba E.b)
Echivalarea si recunoasterea competentelor lingvistice si digitale se pot realiza in 28 si 31 august, respectiv 1 septembrie. In acest sens, comisiile de Bacalaureat din unitatile de invatamant liceal vor calcula mediile candidatilor si vor asigura echivalarea/recunoasterea nivelurilor de competenta, la probele de profil din cadrul examenului national de Bacalaureat (2020), potrivit metodologiei specifice.

Afisarea primelor rezultate la probele scrise va avea loc in 2 septembrie (pana la ora 12:00) si va fi urmata de etapa depunerii contestatilor, in aceeasi zi, in intervalul orar 14:00 - 20:00. La fel ca in prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui si a prenumelui, in conformitate cu prevederile specifice in vigoare (Regulamentul general privind protectia datelor - RGPD). Contestatiile pot fi depuse atat in format fizic, cat si electronic. In acest caz, candidatii completeaza, semneaza si depun/transmit electronic si o declaratie-tip in care se mentioneaza faptul ca au luat cunostinta ca nota acordata ca urmare a solutionarii contestatiei poate modifica, dupa caz, nota initiala, prin crestere sau descrestere. Pentru candidatii minori, declaratia-tip este semnata si de catre parintii/reprezentantii legali ai acestora.

Rezultatele finale, dupa solutionarea contestatiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate in 5 septembrie.

Nota minima de promovare, pentru fiecare proba, este 5, iar media finala pentru promovarea examenului este cel putin 6.
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre
Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 1591 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor