Bacalaureat 2020. Elevii sustin azi proba la alegere a profilului si a specializarii

Joi, 25 Iunie 2020, ora 08:03
1493 citiri
Bacalaureat 2020. Elevii sustin azi proba la alegere a profilului si a specializarii
FOTO Hepta

Absolventii de liceu sustin, joi, proba la alegere a profilului si a specializarii din cadrul examenului de Bacalaureat, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educatiei si Cercetarii.

Proba va incepe la ora 9,00, accesul elevilor in sali fiind permis pana la ora 8,30.

Timpul destinat elaborarii unei lucrari scrise este de trei ore, din momentul in care s-a incheiat distribuirea subiectelor fiecarui elev. Toate salile de examen au in dotare camere functionale de supraveghere video si audio.

Pentru rezolvarea subiectelor, candidatii vor folosi numai cerneala sau pasta de culoare albastra, iar pentru executarea schemelor si a desenelor, vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematica si Geografie, candidatii pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise, mijloacele de calcul sunt interzise, iar hartia folosita este doar cea distribuita in sala de examen, mentioneaza MEC.

"Este interzisa introducerea in salile de examen a unor obiecte, precum: ghiozdane, rucsacuri, sacose, posete etc. De asemenea, elevii vor fi informati ca este interzis accesul in sali cu orice fel de lucrari: manuale, dictionare, notite, insemnari etc., precum si cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informatii sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.)", precizeaza MEC.

In acelasi timp, candidatilor le este interzis sa comunice intre ei sau cu exteriorul, sa transmita ori sa schimbe intre ei foi din lucrare, ciorne, notite sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare in interior sau cu exteriorul.

Cei surprinsi in aceste situatii vor fi eliminati din examen, indiferent daca materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent daca au fost introduse de acestia ori de alti candidati, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane si indiferent daca ei au primit ori au transmis materialele interzise. Drept consecinta, acesti candidati nu mai au dreptul de a participa la urmatoarele doua sesiuni ale examenului.

Afisarea primelor rezultate, in centrele de examen si pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevazuta pentru data de 30 iunie, pana in ora 12,00. Se va face cu anonimizarea numelui si a prenumelui candidatului.

Contestatiile pot fi depuse in aceeasi zi, in intervalul orar 16,00 - 20,00, respectiv 1 iulie, in intervalul orar 8,00 - 12,00. Acestea pot fi depuse/transmise si prin mijloace electronice.

*** Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii, cumulativ:

* recunoasterea/echivalarea tuturor probelor de evaluare a competentelor lingvistice si digitale;

* sustinerea tuturor probelor scrise si obtinerea notei 5 (cel putin) la fiecare dintre acestea;

* obtinerea mediei 6 (cel putin) la probele scrise.

Elevii aflati in izolare/confirmati pozitiv cu noul coronavirus vor sustine examenul de Bacalaureat in etapa speciala, incepand cu data de 6 iulie.

Ministerul Educatiei si Cercetarii pune la dispozitia celor interesati linia TELVERDE 0800801100 pentru sesizarea eventualelor disfunctionalitati pe durata probelor scrise. Numarul va fi disponibil in perioada 22 - 25 iunie, intre orele 8,00 - 16,00.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Un fost ministru liberal critică politica economică a partidului. Care era ultima linie roșie pe care PNL spunea că nu o va trece
Un fost ministru liberal critică politica economică a partidului. Care era ultima linie roșie pe care PNL spunea că nu o va trece
Începutul anului 2024 a fost marcat de noi taxe și impozite, chiar dacă este an electoral. Bugetul de stat trebuie să suporte cheltuieli care presupun și asumarea unor reforme asumate, dar și...
Pe cine avantajează candidatura lui Piedone la Primăria Capitalei. Analist: ”Mă îndoiesc că in corpore votanții PNL ar vota-o pe Gabriela Firea”
Pe cine avantajează candidatura lui Piedone la Primăria Capitalei. Analist: ”Mă îndoiesc că in corpore votanții PNL ar vota-o pe Gabriela Firea”
Au mai rămas 100 de zile până la alegerile locale, iar cursa pentru Primăria Capitalei pare în continuare incertă. Gabriela Firea a anunțat că PSD București a votat pentru desemnarea ei...
#bacalaureat 2020, #istorie, #geografie, #biologie , #bacalaureat