Bacalaureat 2020, sesiunea toamna: 10 candidati au avut temperatura peste 37.3 grade Celsius. Ce subiecte au primit elevii

Luni, 24 August 2020, ora 16:22
2099 citiri
Bacalaureat 2020, sesiunea toamna: 10 candidati au avut temperatura peste 37.3 grade Celsius. Ce subiecte au primit elevii
Foto: Unsplash

La prima proba scrisa a examenului national de bacalaureat (sesiunea august - septembrie 2020), proba E).a) - Limba si literatura romana, desfasurata astazi, 24 august, au participat 12.499 de candidati din 15.675 inscrisi.

Nu s-au prezentat 3.131 de candidati, in timp ce 45 de candidati au fost eliminati pentru frauda sau tentativa de frauda. 10 candidati au avut temperatura peste 37.3 grade Celsius, doi au fost in izolare la domiciliu, iar trei spitalizati/carantinati.

Subiectele si baremul de corectare pentru proba de Limba si literatura romana au fost publicate la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, de catre Centrul National de Politici si Evaluare in Educatie.

Candidatii care au sustinut astazi proba la Limba si literatura romana au primit la ultimul subiect de la profilul uman "Particularitati de constructie a unui personaj dintr-o nuvela studiata". Subiectele I si II sunt identice la filierele Uman si Real.

Subiect profil real

E_a_romana_real_tehn_2020_v... by Sinziana Verestiuc on Scribd

Subiect profil uman

E_a_romana_uman_ped_2020_va... by Sinziana Verestiuc on Scribd

Celelalte probe se vor desfasura conform urmatorului calendar:

- 25 august: proba obligatorie a profilului - E.c)

- 26 august: proba la alegere a profilului si specializarii - E.d)

- 27 august: proba la Limba si literatura materna - proba E.b)

Echivalarea si recunoasterea competentelor lingvistice si digitale se vor derula in zilele de 28 si 31 august, respectiv 1 septembrie. In acest sens, comisiile de bacalaureat din unitatile de invatamant liceal vor calcula mediile candidatilor si vor asigura echivalarea/recunoasterea nivelurilor de competenta la probele de profil din cadrul examenului national de bacalaureat (2020), potrivit metodologiei specifice.

Afisarea primelor rezultate inregistrate la probele scrise va avea loc in data de 2 septembrie (pana la ora 12:00) si va fi urmata de etapa depunerii contestatiilor, in aceeasi zi, in intervalul orar 14:00 - 20:00.

La fel ca in prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui si a prenumelui, in conformitate cu prevederile specifice in vigoare (Regulamentul general privind protectia datelor - RGPD).

Contestatiile pot fi depuse atat in format fizic, cat si electronic. In acest caz, candidatii completeaza, semneaza si depun/transmit electronic inclusiv o declaratie-tip in care se mentioneaza faptul ca au luat cunostinta ca nota acordata ca urmare a solutionarii contestatiei poate modifica, dupa caz, nota initiala, prin crestere sau descrestere. Pentru candidatii minori, declaratia-tip este semnata si de catre parintii/reprezentantii legali ai acestora.

Rezultatele finale, dupa solutionarea contestatiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sambata, 5 septembrie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#bacalaureat, #toamna, #sesiune, #elevi, #subiecte, #barem , #bacalaureat