Ziare.com

Bacalaureat ilegal 2018: Prima reactie de la Cotroceni

de Camelia Badea
Joi, 01 Martie 2018, ora 10:18

   

Bacalaureat ilegal 2018: Prima reactie de la Cotroceni
Presedintele Klaus Iohannis solicita Ministerului Educatiei sa "ia din timp masurile necesare" pentru ca toti elevii inscrisi la Bacalaureatul din acest an "sa beneficieze de un examen corect, derulat in conditii de legalitate".

Reactia a venit la solicitarea Ziare.com, dupa ce in spatiul public au aparut numeroase declaratii si argumente ca examenul de Bacalaureat din acest an a inceput ilegal, cu desfasurarea probelor de competente inainte de incheierea situatiei scolare a elevilor de clasa a XII-a si cu incalcarea unui articol din Legea Educatiei Nationale, peste 170.000 de copii fiind pusi sa semneze in fals ca ar fi deja absolventi de liceu.

Citeste si:

Probele de competente au inceput in data de 12 februarie, iar dupa declansarea scandalului public, in data de 14 februarie, Ziare.com a cerut Administratiei Prezidentiale un punct de vedere pe acest subiect, tinand cont de gravitatea situatiei, de numarul foarte mare de persoane implicate in crearea acestui precedent periculos, precum si de calitatea de fost profesor a presedintelui Klaus Iohannis.

In solicitare, ceream sa ni se spuna daca presedintele este la curent cu situatia si daca apreciaza ca a fost incalcata Legea Educatiei, caz in care am fi vrut sa aflam daca intentioneaza sa se implice in vederea luarii de masuri pentru intrarea in legalitate si sanctionarea celor responsabili.

In data de 27 februarie am primit la redactie un raspuns din partea Departamentului de Comunicare al Administratiei Prezidentiale, pe care il redam integral:

"Situatia legalitatii examenului de Bacalaureat din acest an trebuie analizata cu maxima responsabilitate de catre institutiile abilitate. Sunt semnale ingrijoratoare, care nu pot fi ignorate. Ministerul Educatiei Nationale trebuie sa ia din timp masurile necesare pentru ca toti elevii inscrisi sa beneficieze de un examen corect, derulat in conditii de legalitate".

Ziare.com ii va solicita un punct de vedere si noului ministru al Educatiei, Valentin Popa, cel care a preluat mandatul in data de 30 ianuarie, cu doua saptamani inainte de sustinerea competentelor.

Fostul secretar de stat Oana Badea, cea care a semnalat public ilegalitatea comisa de fostul ministru Liviu Pop, a propus recent si o solutie de reintrare in legalitate, care ar putea fi avuta in vedere de actualul ministru al Educatiei.

Citeste si: In atentia Ministerului Educatiei: Bacalaureat 2018 - solutia intrarii in legalitate.

Anul acesta nu doar ca probele de competente s-au sustinut ilegal la nivelul intregii tari, dar in Capitala, cel putin, s-a inregistrat o alta neregula majora. Primaria a inchis toate scolile, iar elevii de clasa a XII-a care, din cauze obiective, urmau sa sustina probele de competente cu intarziere, luni si marti, au fost amanati pana nu se stie cand, in lipsa unei decizii oficiale a Ministerului Educatiei, asa cum prevede legea.

Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 14218 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

UE

UE ce zice referitor la modul in care copii sunt deprinsi cu ilegalitatile de catre Ciuma Rosie?
"...peste 170.000 de copii fiind pusi sa semneze in fals ca ar fi deja absolventi de liceu."
Ce parere are penibilul "dummy" tuDorel?

 

Pai e simplu

legea e proasta. pentru ca legea 1/2011 spune si ca la bacalaureat participa absolventii clasei a XII-a, si ca probele de competente se pot desfasura in semestrul 2 al clasei a XII-a.
e o contradictie care face parte din textul legii, iar solutia este simpla: corectarea legii.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor