Ziare.com

Bacalaureatul continua astazi, cu proba obligatorie a profilului. Ultima proba scrisa va avea loc joi

Miercuri, 03 Iulie 2019, ora 08:13

   

Bacalaureatul continua astazi, cu proba obligatorie a profilului. Ultima proba scrisa va avea loc joi
Examenul de bacalaureat continua, miercuri, cu proba obligatorie a profilului. Ultima proba scrisa a sesiunii iunie-iulie a examenului va avea loc joi, iar in 8 iulie este programata afisarea primelor rezultate.

Conform situatiei centralizate prezentate de Ministerul Educatiei, 136.087de candidati din toate promotiile (116.316 candidati din promotia curenta, respectiv 19.771 de candidati din promotiile anterioare) s-au inscris pentru a sustine probele scrise ale examenului national de Bacalaureat 2019 in prima sesiune.

Examenul de bacalaureat a inceput in 3 iunie, cu proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana.

Bacalaureat 2019: Bacovia sau Blaga la real, Arghezi sau Barbu la uman. Vezi subiectele de la romana scris

Probele scrise ale examenului national de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2019, au inceput luni, cu examenul la Limba si literatura romana. Proba la Limba si literatura materna (maghiara, germana, sarba, croata, slovaca, turca, ucraineana si italiana) a avut loc marti, iar miercuri are loc proba obligatorie a profilului. Ultima proba scrisa - cea la alegere a profilului si specializarii - se va desfasura joi, 4 iulie.

Afisarea primelor rezultate este programata pentru 8 iulie si este urmata de depunerea eventualelor contestatii. Intre 9 si 12 iulie vor fi solutionate eventualele contestatii, in timp ce afisarea rezultatelor finale este prevazuta pentru 13 iulie.

Accesul candidatilor in centrele de examen la probele scrise se face in intervalul 7:30 - 8:30, pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie. Timpul destinat redactarii unei lucrari scrise este de trei ore, calculat din momentul in care s-a incheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat.

Pentru rezolvarea subiectelor, candidatii vor folosi numai cerneala sau pasta de culoare albastra, iar pentru executarea schemelor si a desenelor vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematica si Geografie, candidatii pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise mijloacele de calcul sunt interzise, iar hartia folosita este doar cea distribuita in sala de examen.

Toate salile de examen au in dotare camere functionale de supraveghere video si audio, sustine MEN.

Nu este permis accesul cu manuale, dictionare, notite, insemnari etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, si nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.

In acelasi timp, candidatilor le este interzis sa comunice intre ei sau cu exteriorul, sa transmita ori sa schimbe intre ei foi din lucrare, ciorne, notite sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare in interior sau cu exteriorul. Cei surprinsi in aceste situatii vor fi eliminati din examen, indiferent daca materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent daca au fost introduse de acestia ori de alti candidati, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane si indiferent daca ei au primit ori au transmis materialele interzise.

Ca urmare, nu vor mai putea participa la probele urmatoare si vor fi lipsiti de posibilitatea recunoasterii, in sesiunile urmatoare, a notelor la probele promovate anterior eliminarii, inclusiv a probelor de evaluare a competentelor lingvistice si digitale. De asemenea, acesti candidati nu mai au dreptul de a participa la urmatoarele doua sesiuni ale examenului.

Ministerul Educatiei Nationale pune la dispozitia celor interesati linia Telverde 0800801100 pentru sesizarea eventualelor disfunctionalitati pe durata probelor scrise. Numarul va fi disponibil in perioada 1-4 iulie, intre orele 8:00 - 16:00.

Examenul national de Bacalaureat se considera promovat de catre absolventii de liceu care indeplinesc, cumulativ, urmatoarele conditii: au sustinut probele de evaluare a competentelor, au sustinut toate probele scrise si au obtinut cel putin nota 5 la fiecare dintre acestea, respectiv au obtinut cel putin media 6 la probele scrise.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 1793 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor