Bacalaureatul si evaluarea nationala nu trebuie desfiintate - sondaj

Luni, 24 August 2015, ora 12:50
2197 citiri
Bacalaureatul si evaluarea nationala nu trebuie desfiintate - sondaj
Foto: Arhiva Ziare.com

Bacalaureatul si evaluarea nationala nu ar trebui desfiintate, considera cei mai multi cititori Ziare.com care au participat la un sondaj online pe aceasta tema.

La consultarea care a avut loc in perioada 16-22 august au participat 2.141 de persoane.

Fara bacalaureat si evaluare nationala? - Sondaj Ziare.com

1.866 dintre ele (87,16%) au spus ca nu sunt de acord cu eliminarea examenelor nationale si doar 201 (9,38%) au afirmat ca sunt de acord. 74 (3,46%) de cititori Ziare.com care au participat la acest sondaj au spus ca nu ii intereseaza subiectul.

Deputatul Radu Zlati, membru in Comisia pentru invatamant, stiinta, tineret si sport, propune desfiintarea examenelor de final de ciclu scolar: bacalaureat si evaluare nationala.

El a declarat pentru Ziare.com ca examenele nationale, in forma pe care o au acum, nu corespund cu Legea Educatiei Nationale.

Bacalaureat 2015: Incepe sesiunea de toamna

"Daca raportam examenele nationale, asa cum sunt ele acum, nu corespund cu Legea Educatiei Nationale. In sensul in care ele ar trebui sa verifice un progres scolar, pe care nu il verifica. Nu numai progresul in ceea ce priveste cunostintele pentru ca asta verifica, cat de cat, ci si dezvoltarea personalitatii. Si aceasta dezvoltare o cere Legea Invatamantului pentru a fi verificata.

Daca in Legea Educatiei ar fi scris: facem examene nationale pentru a permite ciclurilor de invatamant superioare, liceu si universitate, sa isi faca o grila de admitere, ar fi fost ok. Dar raportat la Legea Educatiei Nationale aceste examene nu corespund", a declarat Radu Zlati.

Rezultate Bacalaureat 2015: Peste 66% dintre elevi au promovat

Deputatul considera ca Ministerul Educatiei ar trebui sa implementeze diverse proceduri de admitere pentru elevii care vor sa urmeze un liceu.

"Pentru a accede in ciclurile superioare pentru liceu, liceele in colaborare cu Ministerul Educatiei Nationale trebuie sa implementeze proceduri de admitere. Eu nu am spus-o pentru ca nu am avut curaj. Asta ar trebui sa o spuna cineva cu greutate in sistemul educational. O combinatie de factori in care pot sa intre si mediile si rezultatele la teze si un interviu si alte forme care toate pot sa fie acceptate de catre minister si de catre licee.

In ceea ce priveste universitatile, acolo este libertate deplina pentru ca ele isi fixeaza ele insele maniera de admitere", a mai afirmat Zlati.

Noi schimbari in legea Educatiei: Examen de treapta, bacalaureat diferentiat

Potrivit acestuia, s-ar putea organiza doua tipuri de examene: unul obligatoriu de sfarsit de liceu si unul optional, pe care il dau elevii care vor sa mearga la universitate.

Deputatul Radu Zlati a precizat ca va face o propunere legislativa in acest sens, desi nu crede ca va avea sanse sa fie aprobata.

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#desfiintare bacalaureat, #desfiintare evaluare nationala, #desfiintare examene nationale , #bacalaureat
Comentarii