Basescu: Intrarea la facultate fara bacalaureat este o solutie necinstita, murdara, exact de tip PSD

Sambata, 13 Septembrie 2014, ora 21:11
3810 citiri
Basescu: Intrarea la facultate fara bacalaureat este o solutie necinstita, murdara, exact de tip PSD

Presedintele Traian Basescu a afirmat, sambata, la Scoala de vara a PMP desfasurata in statiunea Mamaia, ca intrarea la facultate fara bacalaureat este o solutie "proasta" si "necinstita".

"Solutia este proasta, adica intrarea la facultate fara bacalaureat. (...) Mi se pare necinstita solutia, murdara, exact de tip PSD. Pentru ce duci copiii astia fara bacalaureat in universitate? Le iei bani, in loc sa-i lasi, la nivelul liceelor, sa faca timp de un an de zile strict programa pe materii de bacalaureat. Fara bani si doar cu costurile pe care Ministerul Educatiei le-ar fi suportat cu orele suplimentare ale profesorilor. (...)

S-a facut un lucru necinstit, umilitor pentru copii, umilitor pentru familii si strict in folosul mafiei universitare. Pentru ca sunt universitati care au spus 'Nu, noi nu preluam copii in modul acesta'", a afirmat seful statului.

E oficial: Ai, n-ai Bacalaureatul, poti sa te inscrii la universitate

Potrivit lui Traian Basescu, dascalii ar fi fost de acord sa faca ore, timp de un an, cu absolventii care nu au promovat bacalaureatul.

"Se putea face foarte bine la nivelul liceelor si sunt convins ca ar fi fost foarte multi dascali de acord daca li s-ar fi spus ca avem copii care nu au luat bacalaureatul, iar acest an in plus sa-l faca strict pe materiile care vizeaza bacalaureatul. Sunt convins ca s-ar fi gasit resurse umane si foarte multi dascali, fiind platite orele, ar fi vrut sa participe intr-un astfel de program. Pentru ca, pana la urma, obiectivul care este? Copilul sa-si ia bacalaureatul", a spus seful statului.

Potrivit lui Traian Basescu, tinerii trebuiau sa isi continue cursurile in liceu, fara sa plateasca.

"Cum credeti ca se vor uita dascalii de liceu la acesti studenti care vor veni la anul sa-si ia bacalaureatul? Eu, daca as fi dascal, nu m-as uita cu multa simpatie, pentru ca lucrurile aici sunt ca un targ, adica acesti copii la facultati nu merg fara bani, ei isi platesc cursurile.

Pe cand daca ramaneau pe langa licee, erau in cadrul liceului, fara sa plateasca. Deci, dintr-un lucru bun, necesar pentru copiii care nu au luat bacalaureatul, PSD a reusit sa faca o afacere, in mod deosebit pentru universitatile private care nu mai aveau studenti si trebuia sa functioneze fabrica de bani de la orice copil", a afirmat Traian Basescu.

Citeste si:
Cine sunt parlamentarii și europarlamentarii care își vor da demisia din USR și îl vor urma pe Dacian Cioloș
Cine sunt parlamentarii și europarlamentarii care își vor da demisia din USR și îl vor urma pe Dacian Cioloș
Europarlamentarul USR Dacian Cioloş va anunţa un nou proiect politic săptămâna viitoare, au declarat pentru News.ro surse apropiate fostului lider USR. Cioloș va fi urmat de maximum 10...
Lăutari și băutură. Un vicepreședinte PNL a explicat cum îi aborda pe primarii care cereau bani pentru proiecte VIDEO
Lăutari și băutură. Un vicepreședinte PNL a explicat cum îi aborda pe primarii care cereau bani pentru proiecte VIDEO
Senatorul PNL Virgil Guran, ales vineri, 27 mai în funcția de vicepreședinte al partidului, a declarat în fața partidului modul în care îi aborda pe primarii care veneau la el să îi ceară...