Ziare.com

Opinii: Bacalaureatul, cod rosu in Educatie

de Ioana Ene Dogioiu, Senior editor
Miercuri, 07 Iulie 2010, ora 12:56

   

Opinii: Bacalaureatul, cod rosu in Educatie
Rezultatele bacalaureatului de anul acesta, dure, dar realiste, sunt cel mai bun argument in favoarea reformei urgente si radicale fara de care invatamantul romanesc va continua sa se scufunde.

Pentru prima data promovabilitatea inexplicabil de mare din anii precedenti, in medie peste 75%, a fost spulberata de procente cu mult mai mici, 67%. O scadere spectaculoasa a inregistrat Capitala, unde intr-un singur an promovabilitatea s-a prabusit la 59% de la procente peste mediile nationale.

Au fost avansate multe explicatii pentru aceasta involutie spectaculoasa. S-a vorbit despre furia profesorilor care s-au razbunat prin note pentru amputarile salariale. Ne vom convinge in ce masura a fost vorba despre depunctari abuzive dupa solutionarea contestatiilor, care, in mod normal, nu pot duce la o crestere a numarului celor promovati mai mare de 2%.

E totusi putin probabil ca aceasta sa fie explicatia principala, daca ne gandim ca majoritatea profesorilor a refuzat sa transfere problemele salariale asupra elevilor atunci cand s-a pus problema boicotarii probelor orale ale examenului.

S-a mai vorbit despre un decalaj mare intre generatii, explicatie ferm respinsa de profesorul Mircea Miclea: "Ori atunci s-a notat prea indulgent, ori acum au fost note prea mici. Nu are logica sa spui ca este un decalaj asa mare intre doua generatii apropiate".

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a invocat o mai buna organizare si toleranta zero fata de frauda, adica fata de cei prinsi cu copiatul. Probabil ca are in mare masura dreptate, cu atat mai mult cu cat anumite rezultate sar in ochi. De exemplu, ma intreb cum o fi reusit un liceu din Vanju Mare o promovabilitate de 98%, cu mult mai mult decat licee de elita din Bucuresti? Ori la Vanju Mare este o concentrare de excelenta ce merita studiata foarte atent, ori acolo s-a copiat, in continuare, pe rupte.

Ar mai fi insa de observat ca pentru prima data dupa cativa ani a fost inlaturat experimentul pagubos de a afisa subiectele pentru bacalaureat pe site-ul Ministerului Educatiei cu cateva luni inainte de examen. A fost astfel descurajata nu numai pregatirea temeinica de fituici, ci si invatarea mecanica. A disparut ca prin minune si traficul de ultim moment cu variantele de subiecte. Observam ca pentru prima data in ultimii ani n-am mai avut niciun scandal de acest fel.

Apoi, tot pentru prima data, rezultatele la probele orale si la educatie fizica n-au mai fost incluse in nota finala. Cum la sport, de exemplu, toata lumea lua 10 si 9, e clar ce ajutor substantial primea nota finala.

Din toate aceste cauze combinate, rezultatele de anul acesta reflecta cu mult mai corect nivelul real al invatamantului romanesc. Este o aterizarea pe burta, dar absolut necesara, din iluzia invatamantului performant, care nu face decat sa confirme concluziile evaluarilor internationale. De ce ar merita sa promoveze bacalaureatul absolventi care, potrivit testelor PISA, sunt analfabeti functionali?

Redresarea nu poate veni decat in urma unei reforme profunde, de la nivelul programelor, pana la cel al calitatii cadrelor didactice, o reforma pe care Daniel Funeriu a inceput-o in pofida opozitiei feroce a sindicatelor deloc nemultumite, se pare, de calitatea produselor invatamantului romanesc. Vad ca domnul Marius Nistor, de exemplu, mereu cu venele gatului umflate de atata racnit la guvernanti si de atata contestare a oricaror masuri reformiste, a cazut in mutenie de cand notele ne-au aratat calitatea muncii profesorilor.

Este insa foarte adevarat ca reforma nu se poate face in mod real cu profesori tot mai prost platiti, pentru simplul motiv ca saracia ii va alunga de la catedra pe cei mai buni dintre dascali. Vor ramane si vor veni in invatamant doar cei mai slab pregatiti, care alta sansa decat acest salariu de mizerie nu au.

Pe de alta parte, aceste rezultate fac dreptate celor care au promovat examenul. Cu acele exceptii dubioase care merita reanalizate, anul acesta se pare ca vor primi diplome doar cei care merita, diplome care vor fi cu mult mai valoroase decat atunci cand ajungeau de-a valma si la beneficiarii fisurilor din sistem.

Intr-un fel, bacalaureatul incepe sa-si recapete statutul pierdut de examen de excelenta, ceea ce, oricat de dureros ar fi pentru unii, reprezinta o evolutie salutara.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 7054 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
72 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Bacalaureat 2010-rezultatul "Legii educatiei" asumata de Guvern in septembrie 2009

Rezultatele slabe de la bac - o alta modalitate de manipularea a maselor de catre incompetentii care conduc tara. De ce nu aminteste d-l ministru Funeriu faptul ca in septembrie 2009 s-a modificat metodologia de sustinere a examenului de bacalaureat 2010. In primul rand elevii claselor a XII a , filiera tehnologica au fost grav afectati de faptul ca au fost pregatiti timp de 3 ani pentru a sustine o proba din profilul specializarii si in actombrie 2009 au aflat ca vor sustine a treia proba scrisa la o disciplina din cultura generala:fizica, chimie, biologie, discipline studiate in clasele a IX a si a X a.Nu se schimba regulile jocului pe parcursul desfasurarii lui.Nu se pot compara rezultatele din 2009 cu cele din 2010 deoarece modalitatile de evaluare au fost diferite. Multi dintre elevi au picat pentru ca nu au obtinut media 6,00.Am citit comentarii referitoare la vina profesorilor, vina elevilor, vina societatii,etc.Nu am gasit comentarii in care sa se aminteasca si faptul ca elevii au si parinti care au responsabilitati in cresterea si educarea copiilor lor. Parinti care, multi dintre ei,nu trec pe la scoala cu anii, pentru ca fie sunt plecati in strainatate, fie le rusine , fie sunt prea ocupati cu ale lor ca sa-si mai faca timp si pentru copil.
La baza acestor rezultate sta si dezinformarea practicata de ministerul educatiei. Sa comparam de exemplu modelele de subiecte postate pe site-ul ministerului , pentru bacalaureat 2010 , cu structura subiectelor date la cele trei probe.Nu poti sa treci intr-un singur an de la evaluarea cunostinetelor elevilor, cum s-a facut pana in 2009, la evaluarea competentelor, cum s-a dorit in 2010.Acestea sunt rezultatele balbaielilor legislative din domeniul educatiei.Practic este rezultatul "imbatosarii" presedintelui si a primului ministru de a avea propria lege a educatiei, pe care si-au asumat-o cu surle si trambite.

 

cand a inceput degradarea invatamantului romanesc ?

Degradarea invatamantului romanesc a inceput din comunism.
Exemple de agresiuni suferite din 1944 pana in prezent:
1. Inlocuirea notarii de la 1 la 10 cu notarea , model rusesc, de la 1 la 5.
2. Distrugerea fizica a cadrelor universitare ( in inchisorile comuniste ) sau indepartarea de la catedra din motive politice.
3. Inlocuirea modelelor pedagogice europene cu modele sovietice mult inferioare.
4. Ruperea invatamantului romanesc de Europa ( din motive politice ).
5. In ultimii 10 - 15 ani ai Epocii Ceausescu s-a instituit obligativitatea promovarii 100% in invatamantul primar ( invatatorul care "lasa repetenti" era criticat si, in conditiile scaderii numarului de elevi, risca desfiintarea postului ).
6. Dupa "Revolutia din 1989" a fost promovat un sistem care ierarhiza oamenii in functie de avere ( indiferent de modul cum a fost obtinuta ) si nu in functie de nivelul intelectual si numarul anilor de studiu.
7. In prezent avem la TV emisiuni "dedicate" tinerelor care "au reusit" fara merit ( nu putem numi "merit" prostitutia mascata in casatoria cu "bunicul" milionar in EURO )si totul culmineaza cu prezenta in Parlamentul European a unei tinere "top-model" care are "mertul" de a purta numele "brandului" Basescu. Nu conteaza ca pronunta gresit cuvintele in Romana, ce sa mai vorbim de gramatica sau de cunoasterea unei limbi straine.
IN CONCLUZIE "CU TUPEU SE POATE" - VA DORESC TOT MAI MULTE "SUCCESURI" !!!

 

Ce ati facurt in ultimii 5 ani ,DL PPRESEDINTE ?

"cine are de spus ceva, sa spuie...,cine nu sa nu mai spuna nimic pana la sfarsitul timpului..."
asa incepe intotdeauna o ceremonie de cununie la romani !
Insa timpul a trecut si noi am inceput sa imitam pe unii,pe altii,pana nu mai stim nici macar cum am fost...!
Asa se intampla de 20 ani cu toate lucrurile din aceasta tara,fie ca ele au fost bune sau rele,nimeni nu a spus nimic si ele s-au schimbat,incet si sigur !
In cultura-DEZASTRU,in arta-DEZASTRU,in invatamant-DEZASTRU,in sanatate-DEZASTRU,in armata-DEZASTRU(si fiti atenti ca acolo inca nu s-a treminat !),in politie-DEZASTRU(includ aici si pe cei de politia vamilor,economica,pompieri,TF,securitate),in agricultura-DEZASTRU,in economia mare(adica dela cea extractiva si pana la constructii de masini)-DEZASTRU si lista sa o mai continui...?
Va intreb,domnilor forum-isti,ce d.r.a.c.u.' ne spune asa de interesent "ala cu capu' chel si ochiul intr-o parte " de stati toti si va minunati ca la statuia 'maica precista" ce plange ?
intelegeam daca erati "tuteri" de-ai lui sa va minunati si sa scrieti extaziati -"de pe bancile scolii romanesti ies tampiti pe banda" - si voi sa exclamati "nt...t,nt...t"-asa e' ce spune domn' presedinte,ce bine le zice...!
Pai stie o lume intreaga de ce stie si spune el asta...!
Dar sa ne spuna DE CE IN 20 ANI DE CAND ESTE LUP CU PAR DE OAIE,nu a spus nimic de acest lucru ?
Ce ati facut in ultimii 5 ani - domnule presedinte ?...
de ies in continuare "tampiti pe banda" ,ca fiica domniei tale ?
Ca pe astia TU ii ai pe constiinta si nu ILIESCU !

 

Ce ati facut in ultimii 5 ani-DL.PRESEDINTE ?

"cine are de spus ceva, sa spuie...,cine nu sa nu mai spuna nimic pana la sfarsitul timpului..."
asa incepe intotdeauna o ceremonie de cununie la romani !
Insa timpul a trecut si noi am inceput sa imitam pe unii,pe altii,pana nu mai stim nici macar cum am fost...!
Asa se intampla de 20 ani cu toate lucrurile din aceasta tara,fie ca ele au fost bune sau rele,nimeni nu a spus nimic si ele s-au schimbat,incet si sigur !
In cultura-DEZASTRU,in arta-DEZASTRU,in invatamant-DEZASTRU,in sanatate-DEZASTRU,in armata-DEZASTRU(si fiti atenti ca acolo inca nu s-a treminat !),in politie-DEZASTRU(includ aici si pe cei de politia vamilor,economica,pompieri,TF,securitate),in agricultura-DEZASTRU,in economia mare(adica dela cea extractiva si pana la constructii de masini)-DEZASTRU si lista sa o mai continui...?
Va intreb,domnilor forum-isti,ce d.r.a.c.u.' ne spune asa de interesent "ala cu capu' chel si ochiul intr-o parte " de stati toti si va minunati ca la statuia 'maica precista" ce plange ?
intelegeam daca erati "tuteri" de-ai lui sa va minunati si sa scrieti extaziati -"de pe bancile scolii romanesti ies tampiti pe banda" - si voi sa exclamati "nt...t,nt...t"-asa e' ce spune domn' presedinte,ce bine le zice...!
Pai stie o lume intreaga de ce stie si spune el asta...!
Dar sa ne spuna DE CE IN 20 ANI DE CAND ESTE LUP CU PAR DE OAIE,nu a spus nimic de acest lucru ?
Ce ati facut in ultimii 5 ani - domnule presedinte ?...
de ies in continuare "tampiti pe banda" ,ca fiica domniei tale ?
Ca pe astia TU ii ai pe constiinta si nu ILIESCU !

 

Cod rosu la COPIAT!!! aia de au picat nu au stiut copia cu raspunsurile in fata

Aia de au picat nu au stiut nici sa copie, ca au avut raspunsurile dar nu au stiut scrie.Asta e adevarul !

 

Se intampla si se mai intamplă!

Le spuneam mai tinerilor colegi,inainte de a ajunge in postura de corectori,că vor intalni lucrări de 1(unu).Din ce cauze oare:1)nu stia chiar nimic?.2)nu a avut de unde copia?,3)nu a stiut ce să copieze?
Adevărul este trist,căci 50% sunt lenesi si indolenti,iar 40% nu pricep ce trebuie să scrie din ce vede...Si scoala dă si asemenea "virtuosi"ai
prostiei.Este profesorul de vină?Ce să-i facă in
cazul invătămantului obligatoriu si cand subiectul are si handicap,dar ...părintele fortează să treacă
problema fiind de la natură!Asta in gimnaziu,dar să
mai ajungă si la Bac...!

Redresarea nu poate veni decat in urma unei reforme profunde

Redresarea nu poate veni decat in urma invatarii pe rupte si a vizitelor CAT MAI RARE la discoteca in timpul anului scolar.Si inca ceva : folosirea cat mai rara a internetului pentru recenzii si reluarea cititului cartilor.

 

Corect!!

"INSPIRAŢIA" a inlocuit TRANSPIRAŢIA!
Dar fără succes ,pe o perioadă mai lungă!

LIBERALUL scrie: "Diploma e o carte de vizită!"

... de acord dar nu intotdeauna oglindeste realitatea...

chiar daca nu reflecta realitatea o diploma este o carte de vizita!!

Daca aveti de ales intre 2 persoane ( pe care nu le vedeti) si va uitati numai la ce studii (implicit diplome) au, pe care-l alegeti???

LA NOI DIPLOMELE ISI PIERD IMPORTANTA TOCMAI PTR CA NU REFLECAT VALOAREA!! Insa in orice tara civilizata diploma este o "carte de vizita".

PS. La postarea de la 11,39 o eroare de typing cam grosolana: c-an as fi vrut sa-l scriu ca-n

Cronos...

... stiu, cunosc valoarea unei diplome.
Dar cand aceasta diploma este obtinuta fara sa mergi nici o zi la scoala si atesta ca esti ospatar, confectioner sau mecanic, ce valoare are decat aceea de a-ti deschide niste usi, nicidecum ca sa profesezi?
Si vorbesc in cunostinta de cauza. Se practica asa ceva la liceul la care am predat in ultimii ani.

Silvia, trebuia dat afara cel care i-a dat diploma!! Fie a inchis ochii la incompetenta fie este ffff slab pregatit pentru a evalua pe cineva!!

Daca diplomele nu vor mai avea valoare vom pierde total sistemul de ierarhizare /valori din Romania!!

fusese la un moment dat un scadal cu diplome adevarate date la persoane care nu au trecut pe la facultate!! NIMENI NU A PATIT NIMIC!!

NU-I O INTIMPLARE CA in Ro calitatea invatamantului, serviciilor medicale, justitiei, sportului, politiei, a serviciilor in general este SUB ORICE CRITICA!!

Eu nu inteleg

Ce pretentii au astia despre educatie cand ei sunt agramati daca le dai o problema de clasa a 9a n-o stiu s-o rezolve cand vezi copii ministrilor care invata in afara cand vezi "Scoala scoate tampiti" daca fiica e mai agramata decat tacsu ce pretentii sa mai ai cand La un fost ministru al educatiei in campanie scrie "Garantat 100% Vanghelie" si vin astia cu comentarii si analize de doi bani platite de opozitie sau cei de la putere...de ce nu aduce niste experti din Finlanda sau din Franta in a analiza problema.Vai de capul nostru ne credem tarani cu diploma si asa vom ramane si pentru europa.
NU MAI VINDETI BOMBOANE IEFTINE!!

 

un popor educat ar fi un real pericol pentru clasa politica din Romania!!

Andronescu a stiut asta dintotdeauna!!

............

un popor educat ar "emana"o clasa politica educata,realizandu-se o simbioza perfecta(sau aproape)

in 90, in Romania politicenul era deja format la Stefan Gheorghiu deci toti cei care urmau sa voteze trebuiau sa fie inferiori pregatirii acestora!!

Politica a fost clara!! Haosul si lipsa de strategii din educatie sunt indubitabile!! Dar in Romania au existat si exista inca valori reale care n-au facut rabat de la educatie!! Din nefericire majoritatea valorilor reale nu s-au putut dezvolta in dulcea tara Romanesca asa ca au luat calea "exilului".
Ati putea sa dati exepmlu de 5 politicieni de marca din Ro, tineri, culti, demni, cinstiti si fara parinti in pozitii cheie??

Cronos

Din cate imi amintesc multi politiceni din ani 90 aveau daca nu studii macar experenta vestului;Cimpeanu,Ratiu,Sergiu Celac,Petre Roman(studii vest),Stolojan,Basescu,Melescanu si foarte multi din linia a doua care au profitat de dezghetul din anii 70 pt a merge la studii sau au ocupat functii care au avut legatura cu vestul.

E simplu

In Finlanda, ca si in multe alte parti, a sti si a gandi nu este o rusine ca la noi. O societate in care, inclusiv aici, insulta si argumentele de forma "eu STIU" urmat de *** si alte asemenea.
Pe urma, ei au invatat ca rezultatele scolii nu sunt ca la cultura de patrunjel: azi semeni si maine vrei sa culegi o recolta sa iti faci casa.
Oare cat au platit ei pentru ordine, disciplina, bun simt si scoala?

"Maturitatea" de altă dată!Nu,nu e vorba de nostalgie!

Critici la adresa invătămantului sunt exprimate de ani buni.Despre Bac pot afirma că se mergea către a usura absolvirea CU ORICE PREŢ ,pentru a da studenti numărului exagerat de mare de facultăti,universităti,etc.Cel putin proba de sport,era de" Stan si Bran.."! Nici afisatul subiectelor pe internet numai MIROSEA a dorintă de calitate!Le spuneam colegilor mai tineri că din
experientă,cu căt se infiintează mai multe agentii
ce "urmăresc"calitatea(aracip,aracep...)cu atit lucrurile vor sta mai rău,căci nu acolo e buba!
Eu cred că rezultatele incă sunt mai mari decat ar ar fi rezultatul REAL ,corelat cu truda candidatilor.Si incă,se dau drumul la Bac,pentru a oferi un nr. apeciabil de viitori studenti!Desi in
Romania de azi,numai este nici COMANDĂ SOCIALĂ,dar
nici o piată a muncii veridică!E HAOS la VIITORUL
APROPIAT si INDEPĂRTAT.Multi "profesori" in facultăti,iar la preuniversitar,f.f.multi care nu stăpanesc pedagogia,psihologia,metodicile,dar au masterate pe MANAGEMENT EDUCAŢIONAL!
Deci NU E DE RĂU PROCENTUL DE PROMOVARE ,mai mic
decat precedentul!E incă mare!
Si nu din VINA EXIGENŢEI PROFESORILOR ...NUMAI!
Cred că ministerul a reusit să fie mult mai autoritar,mult mai convingător!Si cu mijloace externe ministerului si că nu a mai fost atata
presiune pe Bac!Altele au fost PRIORITĂŢILE!

 

problema nu este ca sunt slabi sau lipsiti total de pregatire!!

drama este ca au diplome care contrazic acest lucru!!

Cine si-a asumat riscul sa acorde o diplma pentru nestiinta acela ar trebui tras la raspundere.... Dar oare in Romania stie cineva ce-i aia raspundere ..?

Diploma,e o carte de vizită!

La un concurs REAL in specializarea după diplomă,
dacă va castiga cel mai bine pregătit,CARTONUL e doar amintire din adolescentă!
Erau prin anii 90 si astfel de concursuri cu 12
locuri,cu 15 inscrisi si doar doi admisi.Cine a luat un astfel de concurs,la randul lui,nu va face rabat de la calitate!O spun din experienta copilului meu!

a fost odata c-an povesti!!

azi (cel putin la stat)... critreiile se fixeaza dupa dosarul celui care trebuie sa ia concursul. Ca sa nu mai spun, ca in nenumarate cazuri lupta se duce ptr a nu se inscrie nimeni!!

Credeti ca intimplator isi dau toti doctoratele?? Toate diplomele de doctor in stiinte (si ale lui Morega, si a lui Turcu etc) sunt VALIDE , RECUNOSCUTE DE MINISTER IAR OAMENII APRECIATI IN CONSECINTA!!

............

Calitatea "produsul finit" scos de scoala romaneasca tine in mare masura de calitatea "materialului prelucrat".

 

fals!!

toti taranii romani care in Romania pareau timpi si necivilizati au devenit mult mai civilizati si "mai destepti" dupa 2-3 ani de Italia, Spania, Israel, etc !!!

...........

Cetatenii(parca suna mai frumos)despre care vorbesti erau civilizati si destepti doar ca pareau asa cum spui tu,sau mai bine zis ti-se parea tie.

utu246 scrie: un popor educat ar "emana"o clasa politica educata,realizandu-se o simbioza perfecta(sau aproape)

Exact, perfect spus... Numai ca la noi a fost invers, viceversa, cum ar spune Nenea Iancu...

O clasa politica needucata a pus umarul la distrugerea invatamantului pentru ca populatia tarii sa fie adusa la nivelul lor de incultura...

O populatie educata si instruita ar fi sesizat imediat ca este condusa de politicieni needucati, inculti, neinstruiti...

Asta cred eu ca s-a intamplat la noi de asta Mazare, C Voicu, Vanghelie, Mitrea, Oprisan de la Focsani, Dragnea, Becali, Diaconescu si inca multi altii au ajuns vedete politice si modele de urmat...

Silvia_h

Fiecare individ rational la o anumita varsta cu poate decide singur asupra nivelului lui de cultura sau educatie.Te opreste pe tine vreun politicean sau un grup de politiceni sa cumperi carti scrise de:Iorga,Heliade-Radulescu,Eminescu,Marin Preda e.t.c obligandu-te sa cumperi ghidul ghicitoarelor din Romania,sau topul celor mai sexi fotbalisti din divizia B? Nu cred.

@silvia_h

"O populatie educata si instruita ar fi sesizat imediat ca este condusa de politicieni needucati, inculti, neinstruiti... "

"Asta cred eu ca s-a intamplat la noi de asta Mazare, C Voicu, Vanghelie, Mitrea, Oprisan de la Focsani, Dragnea, Becali, Diaconescu si inca multi altii au ajuns vedete politice si modele de urmat... "

diferenta dintre noi si cei dinainte de 45. Nicolae Iorga stia ca fiul lui are probleme si ca nu este nici pe departe la nivelul lui. deci nu a incercat niciodata sa il 'promoveze'. noi suntem 'legati' de bisericuta noastra. pe lista ta nu vade pe EBA si Udrea. daca altcineva spunea 'aeropoarte' imediat era pe lista ta. udrea e Ok e de la noi de la partid asa ca pot sa ii trec asta cu vederea. Copilul rasfatat niciodata nu o sa ajunga un adult de incredere.

Din reforma in reforma spre distrugerea totala !!

Prima vinovata este "reforma" dupa model vestic. Porstii 68iste ca cum ca creativitare, sa invatam elevii sa invete , sa nu inabusim . De la merdre cam asta scria Jean Cau acu vreo 20 de ani despre "succesrurile" invatmantului "reformat" si "inoit" francez. In SUA "rezultate" la fel de stralucite.
Invatamantul nu este facut sa distreze elevii ci sa-i invete !!
Si poa mai avem si vreo 2 hibe specifice . Profu vrea de prea multe ori sa i se reproduca mot a mot lectia LUI. Nu lasa elevul sa vorbeasca ca el, deci nu=l poa invata nici sa gandeasca . Apoi idiotia aia cu comentariile obligatorii (la l romana). Acu 45 de ani ti se preda o chema a analizei literare. O bagai la cap si o aplicai unpland=o cat si cum te pricepeai si cu ce stiai .
Si sa zicem franc si societatea. Cum imi zicea un pustulache : nene si lu matale ce ti-a folosit scoala ?
Pai zau asa nu odata zic ca Becalli este un geniu. Ntz. Becalii este capitalist, multimilionar, inchirza avioane de "companie" iar aia cu scoala ...

 

nepotul meu tremina a IV cind Vanghelie era ales primar de sector...

la sfirstul clasei m-a intrebat daca nu poate renunta la urmatoarele clase caci el vrea sa ajunga primar!

Din nefericire 70% din vedetele noastre promovate in mass media sunt agramate si inculte!!! Cam asta este visul celor tineri!! In Ro salile de fitness sunt mai eficient in a crea personalitati nationale decit scolile sau ... bibliotecile....

Cand, cu ceva timp in urma, Presedintele tarii a spus ca scoala romaneasca scoate tampiti...

... in loc sa cautati sa vedeti daca spune adevarul ati sarit ca arsi in acelasi timp cu profesorii criminali, criminali pentru invatamant, si l-ati facut arsice.
Asa ca rezultatele de la bacalaureat de anul acesta nu trebuie sa mire.
Daca s-ar fi mers pe sfanta dreptate, doar 10%, cel mult 15% din numarul absolventilor de liceu ar fi trebuit sa promoveze...

 

presedintele tampitilor

dna silvia, sunt de acord cu dvs ca procentul de promovare la bac trebuie sa fie mult mai mic. dar nu fac o tragedie din asta, nu trebuie sa ajunga toti elevii cu bac si facultate.
nu inseamna ca esti *** daca n-ai luat bacul. poti trai foarte bine cu o meserie onorabila, doar sa vrei sa muncesti.
codul rosu in invatamant? e o prostie, folosita de presedintele dvs mult iubit pt. campanie electorala.mai incetati sa-l lingusiti pe base cand spune toate aiurelile ce-i vin la gura fara sa se gandeasca.

Nu lingusesc pe nimeni, domnule!...

Am lucrat in invatamant 35 de ani, neintrerupt, si stiu ce se intampla. Cunosc toate cauzele care au dus la distrugerea scolii romanesti...
De ce nu mai avem specialisti?
De ce exista absolventi de facultate care scriu cu greseli de ortografie?
De ce exista profesori incapabili sa faca un proces verbal sau o prezentare de carte?
Ma opresc aici cu exemplele.
Sigur ca nu e obligatoriu ca toti absolventii de liceu sa aiba bacalaureatul.
De acord aici.
Dar cei care au bacalaureatul sa fie bine pregatiti si sa faca fata la facultate, sa nu-si cumpere diploma, sa fie in stare sa invete si sa si aiba de la cine sa invete...

Domnilor jurnalisti...

... in Educatie cam de mult timp este cod rosu. Semnale au fost destule dar nu ati vrut sau nu ati putut sa le pricepeti si sa le percepeti...

 

a fost candva

un profesor:se numea Mihail Dragomirescu .Acesta in fata unor parinti -disperati ca progeniturile au luat nota 3 la o dictare din cauza greselilor gramaticale - a facut si urmatoarea afirmatie:"liceul nu este obligatoriu;cine invata va merge mai departe cine nu va matura strazile".In continuare a spus ca este inadmisibil ca la o dictare de 3 strofe sa se faca greseli de ortografie.Se intampla acum 40 de ani.
Acum sistemul de "invatamant relaxat" permite unor semianalfabeti*care se cred oricum intr-o vacanta perpetua- sa pomoveze Bacalaureatul .De fapt ce ne miram:"alesii poporului"(o parte) au o colectie de "perle" care va fi greu de depasit in urmatorii 20 de ani.Cat despre cultura generala :qui prodest?

 

Adevarat...

...imi aduc aminte ca acum cativa ani la deschiderea anului de invatamant unul cam diliu si cu fata de alcoolic a luat cuvantul si a mentionat ca in tinerete el si-a cam bagat picioarele in scoala si uite... a ajuns presedinte al Romaniei.
Eheeeiii, mi-am spus: mare e puterea exemplului!
Ceausescu cu patru clase spunea: Invatati, invatati si iar invatati!, aloca fonduri insemnate Invatamantului in timp ce tizul sau mai prostut Baisecaturescu apasa pedala pe reducerea fondurilor destinate Invatamantului considerand ca si asa el nu a inteles nimic din propozitiile simple: "Ana are mere. Traian nu are minte..."

Corect

Tot acum 40 de ani, in clasa a XII-a, un coleg a primit nota 3 la teza de limba romana pentru ca a inceput o propozitie cu litera mica. O PROPOZITIE, din lucrarea de 10 pagini !
E drept, acum este un foarte bun profesor de ....matematica!

in curand la bacalaureat o sa fie asa - ce reprezinta culorile drapelului nostru ? - raspunsul corect este - rosu este SANGELE EROILOR NOSTRI - GALBEN REPREZINTA HOLDELE DE GRAU - IAR ALBASTRU REPREZINTA CERUL - BRAVO COPII - NOTA 10 -

acesta este examenul de bacalaureat in 2011

 

si portocaliul cu trandafir ce reprezinta?

FSN? PCR?

cred ca

era altoit?

PORTOCALIU REPREZINTA SUCUL DE PORTOCALE PE CARE IL BEA MAZARE , IAR TRADAFIRUL REPREZINTA PERICOLUL CELOR CARE NU FAC ATENTIE LA CE URMEAZA

cat despre FSN si PCR , ele reprezinta toate culorile deodata

Valoarea diplomei?

Adica un elev bun din Bucuresti care a luat 7 cinstit la Bac este mai castigat decat cel din Vanju Mare care a luat 9.90 copiind? Sau cei picati sunt fericiti ca asta e valoarea lor, si ei nu au copiat ca sa treaca cu brio examenul?

 

de ce sa copie?? vi se pare o atitudine corecta???

Cred ca plecam de la o pemisa gresita!!! A copia inseamna furt!! Nu-i mai usor sa incerci sa asiguri un bacalaureat cinstit si nota sa reflecte stiinta candidatului??


Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor