Cristian Preda, despre Bac-ul profesional: Plagiatorul va putea da lectii savantului

Miercuri, 19 Septembrie 2012, ora 11:29
2407 citiri
Cristian Preda, despre Bac-ul profesional: Plagiatorul va putea da lectii savantului

Prim-vicepresedintele PDL Cristian Preda considera ca un Bacalaureat profesional "pregateste o lume in care lectura competentelor e atat de tare relativizata incat plagiatorul va putea da lectii savantului".

Intr-o postare pe blogul sau, Cristian Preda scrie despre plagiatul lui Victor Ponta si ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, in contextul aprobarii de catre Senat a Bacalaureatului profesional.

"Dar nu e lumea noastra, cel putin in parte, deja amenajata astfel? De ce n-ar generaliza-o profesoara care nu indrazneste sa-i retraga diploma sefului dovedit ca a copiat? Mergand pe acest drum, educatia nu va mai separa cunoasterea de ignoranta.

Altfel spus, vei merge la scoala doar pentru a dobandi un petec de hartie. Esecul va fi premiat cu un cuvant in plus, unul bine ales: profesional. Propun ca pe hartia cu pricina sa fie tiparita, pentru eternitate, semnatura Ecaterinei Andronescu", afirma europarlamentarul PDL.

Bac-ul profesional, adoptat de Senat (Video)

Senatorii au votat, luni, legea de aprobare a ordonantei de urgenta care prevede introducerea incepand de anul scolar viitor a Bacalaureatului profesional. Legea a fost votata de 73 de senatori, in timp ce unul s-a abtinut, iar 15 au votat impotriva.

Cristian Preda face paralela intre noua forma de Bacalaureat si acordarea permiselor auto, alte tipuri de avocati sau de farmacisti.

"Oricine ar fi socat daca ar afla ca politia a decis ca, pe langa 'permisul de conducere auto', sa acorde si un 'permis de conducere a masinilor' celor care, in loc sa circule pe carosabil, merg pe trotuar printre trecatori si, in loc sa-si parcheze masina, o lasa pe linia de tramvai.

Toata lumea ar fi scandalizata daca ar afla ca baroul accepta, pe langa avocati, si 'aparatori ai cauzelor umane' care ar pleda nu pe strada sau in parcuri, ci tot in tribunale. Cine n-ar fi siderat sa afle ca farmacistii au acceptat ca retetele sa fie pregatite nu numai de cei care au deprins tainele chimiei, ci si de catre alchimisti?", mai noteaza prim-vicepresedintele democrat-liberal pe blogul sau.

F.N.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Citeste si:
Nicuşor Dan: "Bucureştenii vor plăti 164 de lei pentru căldură, aşa cum plătesc şi azi" Care e condiția anunțată de primar pentru menținerea prețului gigacaloriei
Nicuşor Dan: "Bucureştenii vor plăti 164 de lei pentru căldură, aşa cum plătesc şi azi" Care e condiția anunțată de primar pentru menținerea prețului gigacaloriei
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat, vineri, 3 decembrie, după o discuţie cu ministrul Finanţelor Publice, care a avut loc la Palatul Victoria, că bucureştenii vor plăti în...
Noua generație de politicieni români de top
Noua generație de politicieni români de top
La nivelul individual, noua generație de politicieni români de top (premieri și candidați la președinție, ori doar șefi de partide politice semnificative) se caracterizează prin...