De la 3,70 la 10 - marirea obtinuta de un absolvent din Iasi, dupa ce a contestat o nota la Bac

Joi, 07 Septembrie 2017, ora 23:59
9332 citiri
De la 3,70 la 10 - marirea obtinuta de un absolvent din Iasi, dupa ce a contestat o nota la Bac

Un absolvent de liceu din Iasi a promovat examenul de bacalaureat dupa ce a contestat nota primita la istorie - 3,70. In urma reevaluarii lucrarii sale, nota finala a fost 10, transmite corespondentul MEDIAFAX.

In judetul Iasi, 26 de candidati au promovat examenul de bacalaureat, sesiunea de toamna, in urma contestatiilor.

Dan Marian Cornea a picat initial examenul de bacalaureat, dupa ce la proba de istorie a luat nota 3,70. Tanarul a depus contestatie, iar in urma reevaluarii tezei sale, nota finala a fost 10.

"Am dat bacalaureatul si ca orice elev asteptam notele si ma asteptam la note foarte mari, peste 9, chiar 9.50 la majoritatea, si la istorie si la romana. Doar ca am avut o surpriza foarte mare. Am luat nota pe care o asteptam la romana, am avut 9 si 10 prima oara, doar ca la istorie am fost total surprins cu un 3,70", a declarat Dan Marian Cornea, absolvent al Colegiului National de Arta "Octav Bancila" Iasi.

In urma discutiilor cu parintii sai si cu profesorul de istorie, Dan a depus contestatie.

"Era inadmisibil sa iau 3,70 cand tot anul am luat de la 9,50 in sus. Si apoi am primit rezultatele, din nou surpriza, de la 3.70 la 10. (...) Eu cred ca a fost vorba de neatentie sau poate nu au citit, dar totusi am scris opt pagini, adica doamna profesoara mi-a spus ca la 3,70 ar fi trebuit sa scriu o pagina. La 8 pagini era clar ca nu era nicio sansa sa iau o nota asa mica", a afirmat acesta.

Cel mai bun prieten al sau era cu el cand s-au afisat notele la bacalaureat.

"Eram cu el cand a aflat notele. Cum poti sa reactionezi in situatia lui, va dati seama... prima data a fost devastat, apoi a avut acel episod de nervozitate, cum se poate sa fi luat nota asta. El a invatat cel mai mult din toata clasa, in fiecare zi, in loc sa iasa afara in timpul scolii pur si simplu statea in casa si invata la toate materiile", a declarat Eduard Toaderic, colegul lui Dan.

La nivelul judetului Iasi au fost contestate 270 de note. Aproape 80 de teze au avut punctaj mai mic, iar 159 au primit punctaj mai mare in urma recorectarilor. Dintre acestea, 23 erau sub nota 5, iar acum au nota de trecere.

Potrivit reprezentantilor ISJ Iasi, in urma reevaluarii tezelor, 26 candidati au promovat examenul de bacalaureat, 20 dintre acestia au avut media generala cuprinsa intre 5,00 si 5,99, iar ceilalti o nota mai mica decat 5 la o disciplina.

Astfel, promovabilitatea a ajuns la 34,83 la suta fata de 31,75 la suta, cat era inainte de contestatii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Edilul general, Nicuşor Dan, afirmă că PSD începe să se delimiteze de Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei la Primăria Capitalei, şi susţine că acest lucru corespunde cu orientarea...
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
#marire nota bac istorie Iasi , #bacalaureat
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Ăștia e profi'... Greșea' ei 'nainte, cân' scria' listele cu plomba
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5