Dezastru la simularile pentru bacalaureat

Miercuri, 09 Ianuarie 2013, ora 11:03
4813 citiri
Dezastru la simularile pentru bacalaureat

Elevii clasei a 12-a care au sustinut simulari ale examenului de bacalaureat, in luna decembrie, au avut rezultate slabe, in unele cazuri sub o treime dintre ei obtinand note de trecere.

Astfel, doar 60 la suta dintre elevii din judetul Cluj au obtinut o medie de peste 6 la simulari, medie care le permite sa promoveze examenul.

In schimb, in judetul Olt, doar 30 la suta dintre elevii care au dat simularea au reusit sa obtina o medie de peste 6.

Astfel, au obtinut nota 5 la biologie doar 46 la suta dintre elevi. La alte materii, precum matematica sau fizica, rezultatele au fost si mai slabe, cu o promovabilitate de 34 la suta la matematica, in timp ce la fizica acest procent a fost de doar 27 la suta.

Secretar de stat in Ministerul Educatiei: Poate elevii nu-si doresc sa promoveze

Secretarul de stat in Ministerul Educatiei, Stelian Fedorca, a declarat, ca urmare a acestor rezultate, ca elevii "poate nu isi doresc sa promoveze", mentionand si ca la pregatirile pentru examen s-au prezentat doar 20 la suta dintre elevi.

"Elevii din clasa a 12-a au dat simularile, sunt pentru examenul de evaluare si Bac, subiectele au fost concepute la nivel de inspectorat sau de scoala pentru a-i testa pe elevi. Sunt materii unde materia nu s-a terminat, probabil ca nici n-au intrat in recapitulari.

Aceste simulari arata gradul de pregatire a elevilor. Poate nu isi doresc sa promoveze. Daca isi doresc sa promoveze, atunci se vor concentra mai mult pe actul invatarii.

Le multumesc inspectorilor si profesorilor, care prin finantare proprie au venit sa faca aceste simulari. Subiectele sunt facute in asa fel incat sa reiasa gradul de pregatire al elevilor", a spus Stelian Fedorca, la Romania Tv.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Deputatul Cătălin Drulă, preşedintele USR acuză liderii coaliţiei PSD-PNL că au blocat Guvernul României timp de 16 ore, timp în care au făcut negocieri politice fără niciun rezultat...
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
#simulare examen bacalaureat 2013, #dezastru simulari bac 2013, #simulari bac 2013 , #bacalaureat
Comentarii