Ziare.com

Directorul unui liceu din Cluj, arestat pentru spaga la Bac

Miercuri, 28 Iulie 2010, ora 16:03

   

Directorul unui liceu din Cluj, arestat pentru spaga la Bac
Dorel Avram, directorul Grupului Scolar Didactica Nova din Cluj-Napoca care este si directorul adjunct al Liceului Victor Babes din Cluj, a fost arestat, pentru 20 de zile, de catre Curtea de Apel Cluj, la cererea DNA, pentru trafic de influenta in forma continuata.

Profesorul este acuzat ca, la sesiunea de vara a bacalaureatului, a pretins si primit de la un denuntator suma de 900 de euro, promitand ca, in schimbul acestei sume, va interveni pe langa membrii Comisiei de Bac din cadrul Centrului de examen Grup Scolar "Alexandru Borza" din Cluj-Napoca, pentru a-l ajuta sa promoveze examenul, se afirma intr-un comunicat al DNA remis Ziare.com.

In aceeasi perioada, directorul a mai pretins de la un alt denuntator o suma de bani neprecizata, afirmand ca, prin influenta pe care o are fata de membrii Comisiei de bacalaureat, il poate ajuta sa promoveze probele scrise, sustin procurorii.

In aceeasi cauza, procurorii continua administrarea actelor de urmarire penala fata de alti doi inculpati arestati preventiv, Rus Ioan si Vaidahazan Ioan, in sarcina carora s-au retinut infractiuni de coruptie in legatura cu fraudarea examenului de bacalaureat desfasurat la Centrul de examen Grup Scolar "Alexandru Borza" din Cluj Napoca.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1452 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Pile, si nu trafic de influenta...

Insteresanta este pozitia apararii.. nu doresc a intra in polemici
Pile, si nu trafic de influenta

Avocata inculpatului, Stanca Gidro, a declarat in apararea acestuia ca nu poate fi cercetat pentru trafic de influenta. “Ceea ce a facut domnul Avram este faptul ca a pus pile. Acesta este mecanismul creat de sistemul nostru politic", au fost vorbele avocatei, care este si decanul Baroului Cluj. In viziunea aparatorului, in cel mai rau caz i se poate retine inculpatului ca ar fi transmis parolele celor 16 elevi de la Didactica Nova ce dadeau examenul de Bacalaureat la Grupul Scolar Alexandru Borza. Acestea erau expresiile “asta este" si “daca asa este", ce trebuiau sa fie scrise de elevii ale caror lucrari urmau sa fie inlocuite cu altele xerocopiate. Parolele trebuiau trecute pe ultima pagina a lucrarii, in penultimul rand, penultimul cuvant.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor