Frauda la Bac: Condamnare cu suspendare pentru ca detentia ar fi platit-o tot contribuabilii

Duminica, 09 Noiembrie 2014, ora 16:58
2410 citiri
Frauda la Bac: Condamnare cu suspendare pentru ca detentia ar fi platit-o tot contribuabilii
Foto: Ziua de Constanta

Costica Varzaru, fosta directoare a Liceului "Dimitrie Bolintineanu" din Capitala, a fost condamnata la trei ani de inchisoare cu suspendare intrucat costurile detentiei ar ajunge sa fie suportate de catre contribuabili, arata Tribunalul Bucuresti in motivarea deciziei.

Instanta Tribunalului Bucuresti a condamnat-o, in 25 septembrie, pe Costica Varzaru la trei ani de inchisoare cu suspendare, sub supraveghere, si o suta de zile de munca in folosul comunitatii, in dosarul privind fraudarea examenului de bacalaureat.

Frauda la Bac: Cum functiona caracatita spagii la Bolintineanu - dezvaluirile unui profesor

"Instanta de judecata are in vedere in stabilirea naturii si cuantumului pedepsei ce urmeaza a se aplica inculpatei interesul societatii, in conditiile in care ca si profesor nu s-au ridicat obiectiuni cu privire la probitatea sa profesionala, probitate care poate fi pusa in slujba societatii, cu atat mai mult cu cat costurile aferente executarii pedepsei in detentie sunt suportate tot de catre contribuabili", arata instanta in motivarea deciziei.

Judecatorul de la Tribunalul Bucuresti aminteste, in documentul citat, si faptul ca, prin natura faptelor savarsite, Costica Varzaru a adus atingere "imaginii si increderii de care se bucura sistemul de invatamant", prin ideea ca este posibila promovarea unor examene prin frauda.

Frauda la Bac: Directoarea de la Bolintineanu ia spaga de 4 ani

"Instanta de judecata reaminteste ca inculpata a fost indepartata de tot ce inseamna functii de conducere sau decizie cu privire la examene importante din viata elevilor, iar potrivit consilierului de probatiune, reconsiderarea sistemului de valori al inculpatei din perspectiva rolului si importanta profesiei de cadru didactic poate avea loc prin implicarea acesteia in programe de consiliere organizate la nivel comunitar", arata instanta in motivarea deciziei.

Odata cu Varzaru a fost condamnata si Elena Dumitru, secretara liceului la data faptelor, ea primind o pedeapsa de sase luni de inchisoare cu suspendare, sub supraveghere, si 60 de zile de munca in folosul comunitatii.

"In ceea ce priveste imprejurarea ca atitudinea pe care inculpata a inteles sa o aiba fata de superiorii sai pe linie profesionala constituie un factor de risc, predispunand la o posibila reiterare a comportamentului antisocial, instanta de judecata isi insuseste opinia consilierului de probatiune prezentata in referatul de evaluare, ca un astfel de risc poate fi combatut prin includerea inculpatei intr-un program de schimbare cognitiv comportamentala si de constientizare a consecintelor faptelor comise", a mai scris judecatorul in motivare, cu referire la Elena Dumitru.

Frauda la Bac: La liceul Bolintineanu a studiat si Vanghelie. Directoarea dezbraca elevi (Video)

In acelasi document, judecatorul arata ca mai multi martori nu au fost sinceri in momentul auderii si au incercat sa denatureze adevarul, astfel incat sa o protejeze pe Varzaru.

Decizia Tribunalului nu este definitiva si a fost contestata la Curtea de Apel Bucuresti.

In acelasi dosar, la 23 noiembrie 2013, sefa comitetului de parinti de la Liceul "Dimitrie Bolintineanu", Gina Ciontoiu, a fost condamnata de Tribunalul Bucuresti la doi ani de inchisoare cu suspendare, ea fiind obligata sa se prezinte la consiliere psihologica.

In 23 august 2013, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie le-au trimis in judecata, in dosarul privind fraudarea examenului de bacalaureat care a avut loc in sesiunea iunie-iulie 2013, pe Costica Varzaru, Gina Ciontoiu, Elena Dumitru si Mimioza Maria Vulcu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Costica Varzaru frauda Bac Bolintineanu, #Costica Varzaru inchisoare suspendare , #bacalaureat