Frauda la Bac: Doi profesori si un parinte, condamnati la inchisoare

Miercuri, 27 Noiembrie 2013, ora 13:13
2296 citiri
Frauda la Bac: Doi profesori si un parinte, condamnati la inchisoare

Un profesor si un parinte au fost condamnati la doi ani de inchisoare cu suspendare in dosarul fraudei de la Bacalaureat in care a fost implicat liceul "Dimitrie Bolintineanu" din Capitala.

Totodata, Tribunalul Bucuresti a decis si condamnarea la un an de inchisoare cu suspendare in cazul unei profesoare din comisia de examen, cea care trebuia sa le dea candidatilor subiectele rezolvate, transmite Digi 24.

Decizia Tribunalului Bucuresti nu este definitiva.

Busculada cu circ - un nou scandal legat de frauda la Bac: Ponta, procurorii si Politia in actiune

In vara anului 2013, pe 1 iulie, in prima zi a examenelor scrise de la bacalaureat, oamenii legii au descins la Liceul "Dimitrie Bolintineanu" din Capitala. In urma perchezitiilor, anchetatorii au descoperit sume nejustificate in salile de examen, inclusiv asupra unor profesori.

Profesoara cu banii in sutien, spaga ascunsa in pachete de tigari

O profesoara a fost gasita cu banii in sutien, iar in salile de examen au fost gasiti bani ascunsi in pachete de tigari si pachete de servetele.

Cinci profesori din comisia de examen si 32 de profesori supraveghetori la Liceul "Dimitrie Bolintineanu" au fost audiati. Ulterior, zeci de elevi au fost audiati de Politia Capitalei.

Comisia de examen a fost schimbata dupa proba la Limba romana, iar conducerea liceului a fost demisa de Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti.

Frauda la Bac: Profesoare cu bani ascunsi in sutiene

Fosta directoare a liceului, Costica Varzaru, a fost arestata pentru ca a aranjat delegarea unei comisii permisiva la examenul de bacalaureat desfasurat la centrul de examen de la Bolintineanu. Ulterior, anchetatorii au decis judecarea ei in stare de libertate.

Aceasta este acuzata ca prin intermediul profesorilor, ea a colectat bani de la parintii candidatilor, bani ce urmau sa ajunga atat la supraveghetori, cat si la profesorii din comisie.

In total, anchetatorii ar fi descoperit in jur de 10.000 de lei asupra profesorilor de la Liceul "Dimitrie Bolintineanu" din Capitala, bani stransi de elevi ca sa ii ofere drept mita pentru a frauda Examenul de Bacalaureat 2013.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#frauda bac condamnari inchisoare, #parinti profesori condamnati Bolintineanu , #bacalaureat