Funeriu: Participarea profesorilor la bacalaureat va fi de peste 90%

Vineri, 28 Mai 2010, ora 21:52
1406 citiri
Funeriu: Participarea profesorilor la bacalaureat va fi de peste 90%

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a declarat, vineri dupa-amiaza, la Iasi, ca peste 90% dintre cadrele didactice care participa la bacalaureat si-au reconfirmat optiunea si a subliniat ca in centrele de examen unde se face greva problemele sunt pe cale de solutionare.

"Marea majoritatea a judetelor sunt cu participare de 100%, fiind probleme in zece judete. Cifrele difera in functie de judet, in Dolj si Satu Mare sunt probleme la 50% din centre, iar la Arad sau Sibiu 2 - 3% dintre profesorii implicati la bacaluareat vor fi in greva. Daca joi seara participarea cadrelor didactice era de 77%, acum este de peste 90%", a declarat ministrul Educatiei, in conferinta de presa.

Potrivit acestuia, solutiile principale identificate de minister pentru inlocuirea profesorilor participanti la greva sunt ca in corpul evaluatorilor de examen sa fie si cadre didactice din ciclul gimnazial, iar in randul supraveghetorilor sa fie personal didactic auxiliar.

Funeriu roaga inca o data profesorii sa nu boicoteze Bacul

Ministerul Educatiei a subliniat ca participarea la examenul de bacalaureat se amelioreaza de la ora la alta, el oferind exemplul Iasiului, unde in sase din cele 49 de centre va fi greva, in conditiile in care joi seara doar in 24 de centre exista siguranta ca examenul se va desfasura in conditii normale.

Funeriu a mai spus ca o noua centralizare va fi data publicitatii sambata dupa-amiaza, atunci urmand sa se stie si cate scoli vor fi inchise din cauza grevei general din invatamant, sindicatele avand obligatia sa notifice cu 48 de ore inainte de declansarea protestului.

Ministrul Educatiei s-a aflat intr-o scurta vizita la Iasi pentru a se intalni cu directorii liceelor in care au fost organizate centre de examen pentru bacalaureat, dar si cu profesorii de la Colegiul National si membrii Consiliului Judetean al Elevilor Iasi.

Funeriu: Bacalaureatul se va desfasura in conditii normale incepand din 31 mai (Video)

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#greva profesori bac, #funeriu profesori bacalaureat , #bacalaureat