In Bucuresti nu vor fi probleme la proba de luni a bacalaureatului

Vineri, 28 Mai 2010, ora 15:20
1281 citiri
In Bucuresti nu vor fi probleme la proba de luni a bacalaureatului
Foto: Realitatea TV

Inspectorul scolar general al municipiului Bucuresti, Cristian Alexandrescu, a declarat vineri ca proba C a bacalaureatului 2010 se va desfasura incepand de luni 31 martie fara probleme pentru elevi, in 109 din cele 111 centre de examen fiind stabilita componenta comisiilor de supraveghere si evaluare.

"Mesajul pe care vreau sa il transmit tuturor elevilor este ca incepand cu 31 mai vor putea sa isi sustina proba de competente lingvistice. In Bucuresti avem 111 centre de examen, doar in doua dintre ele inca nu avem din partea conducerii si colegilor nostri date certe in privinta partciciparii sau neparticiparii la acest examen", a declarat Alexandrescu intr-o conferinta de presa organizata vineri.

Cele doua centre de la care nu s-au primit datele finale cu privire la participarea sau neparticiparea la Bacalaureat sunt Colegiul National Matei Basarab si Colegiul Gheorghe Sincai.

Funeriu: Bacalaureatul se va desfasura in conditii normale incepand din 31 mai (Video)

Inspectorul scolar general a mai precizat ca in acest moment in Bucuresti e nevoie de aproximativ 3.000 de cadre didactice pentru sustinerea bacalaureatului, iar dintre acestia aproximativ 2.200 sunt profesori asistenti, restul fiind membri ai comisiilor de evaluare sau organizare.

"Acolo unde colegii mei si-au exprimat dorinta expresa de a participa la protestul organizat de sindicate am completat cu colegi din alte unitati scolare unde nu e organizat bacalaureatul", a mai declarat Cristian Alexandrescu, explicand ca din fiecare comisie de organizare fac parte unul din directorii unitatii scolare, o persoana de contact, profesori asistenti, cei care supravegheaza proba, si profesorii evaluatori.

"Am plecat la premisa ca este necesar ca toti elevii sa isi sustina cat se poate de corect proba de bacalaureat. (...)Am avut obligatia morala sa le asiguram acestora si familiilor lor posibilitatea de a nu intrerupe in examen care se afla in desfasurare", a mai spus Cristian Alexandrescu, reamintind ca pana in prezent din bacalaureatul pe 2010 s-au mai desfasurat proba de competente la limba romana si cea de competente digitale.

Elevii fata in fata cu sindicalistii din invatamant: Ne folositi pentru salarii!

"Am tinut cont si de dorinta unor cadre didactice care au spus raspicat ca nu doresc sa participe la actiunile sindicale organizare la nivelul Capitalei si la nivelul tarii", a mai adaugat inspectorul scolar general, exprimandu-si convingerea ca elevii nu vor fi afectati de protestele sindicale.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că trimiterea sa în judecată de către procurorii DIICOT în dosarul "Veranda" nu este "o surpriză foarte mare",...
#bacalaureat 2010, #bacalaureat 31 mai, #bacalaureat Bucuresti greva , #bacalaureat