La ce se mai da Bac-ul in 2010?

Joi, 20 August 2009, ora 23:35
5923 citiri
La ce se mai da Bac-ul in 2010?

Ministerul Educatiei va propune schimbarea modalitatii de desfasurare a bacalaureatului, pentru anul scolar 2009-2010, printr-o ordonanta de urgenta, a declarat, joi, secretarul de stat pentru invatamantul preuniversitar, Adriana Pana.

"Chiar daca acest cod de legi ar fi adoptat prin asumarea raspunderii de catre guvern, pe 2 septembrie, oricum ar fi prea tarziu, din punct de vedere legal, ca aceste legi sa intre in vigoare pentru anul scolar 2009-2010.

Acesta este motivul pentru care vom propune ca schimbarea metodologiei de bacalaureat sa fie facuta prin ordonanta de urgenta, eventual la urmatoarea sedinta de guvern", a precizat Pana.

Noul bacalaureat ar urma sa aiba, astfel, doua etape. Pe parcursul clasei a XII-a, vor fi evaluate, prin verificari orale, competentele de comunicare in limba romana si, dupa caz, in limba materna.

Tot in timpul ultimului an de liceu, vor fi sustinute doua examene de verificare a cunostintelor de folosire a computerului si de limbi moderne. Toate aceste evaluari din timpul anului scolar sunt eliminatorii.

La ce se mai da Bac-ul?

La finalul clasei a XII-a, in cadrul bacalaureatului se vor sustine trei, respectiv patru probe scrise, in cazul elevilor care au studiat in limba materna.

Disciplinele de examen vor fi limba romana, o proba obligatorie corespunzatoare profilului, matematica sau istorie, si una la alegere, in functie de profil. La aceasta ultima proba, elevii care au absolvit un profil real vor putea alege intre chimie, fizica, biologie si informatica, iar cei de la profil uman, intre economie, geografie, logica, psihologie si filosofie.

Nota finala de bacalaureat va fi media aritmetica a celor trei, respectiv patru, probe scrise.

Practic, probele orale de la bacalaureatul de pana acum au fost inlocuite cu evaluarile din timpul anului scolar si, in plus, a fost eliminata ultima proba de bacalaureat, cea la discipline din alta arie curriculara decat cea absolvita, unde mai mult de jumatate din candidati alegeau proba la educatie fizica.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Edilul general, Nicuşor Dan, afirmă că PSD începe să se delimiteze de Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei la Primăria Capitalei, şi susţine că acest lucru corespunde cu orientarea...
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
#modificare bacalaureat 2010, #bacalaureat modificare Ordonanta Urgenta , #bacalaureat