Legea privind Bacalaureatul profesional, retrimisa la comisia de invatamant

Marti, 23 Octombrie 2012, ora 17:52
2155 citiri
Legea privind Bacalaureatul profesional, retrimisa la comisia de invatamant
Foto: Bihon

Proiectul de lege privind Bacalaureatul profesional, trimis spre reexaminare de catre presedintele Traian Basescu, nu a intrunit numarul necesar de voturi in sesiunea de vot final, prin urmare va fi retrimis la comisia de invatamant, a anuntat marti deputatul PSD Georgian Pop.

Articolul 135 din Regulamentul Camerei Deputatilor prevede ca daca raportul comisiei este de respingere iar in plen, la votul final, nu se intruneste numarul necesar de voturi, acel proiect se reintoarce la comisii, a explicat Georgian Pop.

El a precizat ca este vorba de o procedura speciala fiind vorba de o reexaminare a unei legi.

Intrebat care este termenul fixat pentru rediscutarea legii in comisia de invatamant, Pop a spus ca in articolul citat nu este prevazut niciun termen, dar spera ca saptamana viitoare legea privind introducerea Bacalaureatului profesional sa fie din nou pe ordinea de zi a sedintei de Plen, pentru vot final.

Pe ordinea de zi a sedintei de plen de marti s-a aflat proiectul de lege privind reexaminarea, la cererea Presedintelui Romaniei, a Legii privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.73/2010 pentru modificarea Legii invatamantului nr.84/1995 (PL-x 588/2010/2012).

Comisia pentru invatamant a intocmit raport de respingere a cererii de reexaminare si adoptarea legii cu amendamente. Actul normativ a intrunit 131 de voturi pentru, 44 impotriva si 8 abtineri, insuficient pentru o lege organica.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

#Bacalaureat profesional lege scoala, #Bacalaureat profesional educatie Andronescu , #bacalaureat