Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Meditatii online pentru liceenii din mediul rural care se pregatesc de BAC

Comunicat de presa
Miercuri, 18 Martie 2020, ora 14:35
21097 citiri
Meditatii online pentru liceenii din mediul rural care se pregatesc de BAC

Sute de liceeni din mediul rural vor participa, pe toata perioada inchiderii scolilor din cauza pandemiei de coronavirus, la meditatii si ateliere de dezvoltare personala online.

Mai mult decat atat, 5770 de elevi au posibilitatea de a participa la ore online sustinute de profesori pe platforma www.scoaladinvaliza.ro.

Toate aceste activitati de educatie digitala fac parte din proiectele desfasurate de Fundatia World Vision Romania pentru elevii din mediul rural.

Meditatiile se muta online pentru liceenii de clasa a XII-a

Elevii care trebuie sa sustina Bacalaureatul anul acesta sunt in pericol de a ramane in urma la materiile de invatamant la care vor sustine examen, astfel ca profesorii si coordonatorii proiectului "Vreau in clasa a 9-a", program de burse pentru liceenii din mediul rural desfasurat inca din 2008 de Fundatia World Vision Romania, au demarat un program de meditatii online.

Meditatiile online ii ajuta pe cei 82 de liceenii parte a proiectului sa isi duca la bun sfarsit pregatirea pentru examenul de bacalaureat.

Elevii care vor beneficia de meditatii sunt din judetele Cluj, Valcea, Vaslui si Ialomita, iar profesorii care vor preda digital in perioada urmatoare provin fie din cadrul liceelor la care invata elevii, fie din scolile sau institutilor educationale partenere.

Primele sesiuni de meditatii online la romana, matematica, biologie si informatica au inceput de pe data de 14 martie si functioneaza in continuare fara probleme, pe Skype.

"Educatia inseamna si adaptabilitate - este esential sa continuam meditatiile, chiar si in contextul pandemiei, elevii de clasa a XII-a au de sustinut un examen de bacalaureat si vrem sa ne asiguram ca facem tot ce putem ca ei sa fie pregatiti pentru el.

Facem demersurile necesare pentru a asigura sesiuni de meditatii online, in masura disponibilitatii profesorilor cu care colaboram si credem ca aceasta metoda este una eficienta si ne ajuta sa sustinem mai departe misiunea organizatiei noastre - facilitarea accesului la educatie pentru mediul rural ", a declarat Luiza Manciu, Manager program "Vreau in clasa a 9-a"

450 de bursieri vor participa la ateliere de dezvoltare personala online

In cadrul atelierelor de dezvoltare personala, liceeni vor face in perioada urmatoare sesiuni de public speaking cu aplicabilitate individuala, prin care vor invata si fixa elemente de limbaj non-verbal, paraverbal, abilitatile unui bun vorbitor, rolul intonatiei in exprimarea mesajului verbal.

Scopul atelierelor este ca elevii sa identifice ce calitati sunt necesare sau trebuie dezvoltate pentru fiecare elev in parte.

In perioada inchiderii scolilor din cauza pandemiei de coronavirus, elevii se vor intalni cu psihologii si asistentii sociali ai Fundatiei in grupuri de cate 15-20 de bursieri, tot online, prin intermediul unor aplicatii dedicate care faciliteaza interactiunea.

Proiectul "Scoala din Valiza" aduce elevii din mediul rural la ore online zilele urmatoare

Chiar daca scolile sunt inchise, si profesorii parte din proiectul Scoala din Valiza si-au continuat activitatea de acasa, in online.

Astfel ca in doar doua zile, acestia au pregatit 260 de lectii digitale pe platforma www.scoaladinvaliza.ro, iar 50 dintre lectii au fost deja acceste de peste 550 de elevi.

"In momentul suspendarii cursurilor de la scoala, primul meu gand s-a indreptat exact catre platforma Scoala din valiza.

Predand limba si literatura romana, o disciplina la care elevii vor sustine examene la finalul anului scolar, sunt constienta ca trebuie sa gasim solutii pentru a-i tine pe elevi conectati cu materia, iar Scoala din valiza a reprezentat solutia ideala si la indemana.

Elevii erau deja familiarizati cu platforma, lucrand pe aceasta si la ore, asa ca de acasa, de pe contul personal, fiecare acceseaza materialele pe care eu le postez.

Sunt materiale de studiu, exercitii interactive, pe placul elevilor sau chiar teste, la care sunt evaluati imediat, asadar exista feedback si pentru elevi, dar si pentru mine.

In plus, eu pot vedea exact ce elevi au accesat cursul, in ce moment sau cine nu l-a accesat.

Elevii sunt, ca de fiecare data cand folosim tehnologia, incantati si implicati!", a declarat Madalina Sebe, profesor Scoala Gimnaziala Nr.1, Afumati, Ilfov.

Peste 6.000 de elevi si profesori (5.770 elevi si 320 de profesori) din zece scoli din mediul rural beneficiaza de proiectul de educatie digitala "Scoala din valiza", implementat de Fundatia World Vision Romania si finantat de Fundatia Vodafone Romania.

"Scoala din valiza" consta intr-o platforma online accesibila profesorilor si elevilor de pe orice dispozitiv conectat la internet, dar si in valize tehnologice mobile, de utilizat in scolile lipsite de resurse.

In perioada in care scolile vor fi inchise, profesorii isi vor sustine orele online, live, pe aceasta platforma.

Alte masuri luate de Fundatia World Vision Romania pana la acest moment:

https://worldvision.ro/2020/03/13/coronavirus-in-romania-cum-sustine-fundatia-world-vision-romania-elevii-parintii-si-profesorii-din-mediul-rural/

Despre World Vision Romania

World Vision Romania este o organizatie care desfasoara programe de interventie umanitara de urgenta, dezvoltare si advocacy, punand in centrul activitatii sale bunastarea copilului. Organizatia se concentreaza asupra muncii cu copiii, familiile si comunitatile, in scopul depasirii saraciei si nedreptatii.

Fundatia lucreaza cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasa, etnie sau gen.

World Vision Romania face parte din parteneriatul World Vision International prezent in aproape 100 de tari din intreaga lume. In 30 de ani de prezenta in Romania, am ajutat peste 500.000 de copii si adulti, in aproape 400 de comunitati din 8 judete.

World Vision Romania crede in dreptul la sanse egale pentru copiii de la sate si de la oras si de aceea in comunitatile rurale unde este prezenta desfasoara programe de dezvoltare comunitara pe termen lung cu focus pe educatie si reducera abandonului scolar, sanatate si protectia copilului, agricultura si dezvoltare rurala, angajament civic si crestin.

Copiilor li se faciliteaza astfel accesul la conditii de viata mai bune prin dezvoltarea durabila a comunitatii in care traiesc.

www.worldvision.ro,

http://www.facebook.com/WorldVisionRomania,

http://blog.worldvision.ro/

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#mediatii online BAC, #exercitii BAC online , #bacalaureat