Ziare.com

Opinii: Bacalaureatul, cod rosu in Educatie

de Ioana Ene Dogioiu, Senior editor
Miercuri, 07 Iulie 2010, ora 12:56

   

Opinii: Bacalaureatul, cod rosu in Educatie
Rezultatele bacalaureatului de anul acesta, dure, dar realiste, sunt cel mai bun argument in favoarea reformei urgente si radicale fara de care invatamantul romanesc va continua sa se scufunde.

Pentru prima data promovabilitatea inexplicabil de mare din anii precedenti, in medie peste 75%, a fost spulberata de procente cu mult mai mici, 67%. O scadere spectaculoasa a inregistrat Capitala, unde intr-un singur an promovabilitatea s-a prabusit la 59% de la procente peste mediile nationale.

Au fost avansate multe explicatii pentru aceasta involutie spectaculoasa. S-a vorbit despre furia profesorilor care s-au razbunat prin note pentru amputarile salariale. Ne vom convinge in ce masura a fost vorba despre depunctari abuzive dupa solutionarea contestatiilor, care, in mod normal, nu pot duce la o crestere a numarului celor promovati mai mare de 2%.

E totusi putin probabil ca aceasta sa fie explicatia principala, daca ne gandim ca majoritatea profesorilor a refuzat sa transfere problemele salariale asupra elevilor atunci cand s-a pus problema boicotarii probelor orale ale examenului.

S-a mai vorbit despre un decalaj mare intre generatii, explicatie ferm respinsa de profesorul Mircea Miclea: "Ori atunci s-a notat prea indulgent, ori acum au fost note prea mici. Nu are logica sa spui ca este un decalaj asa mare intre doua generatii apropiate".

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a invocat o mai buna organizare si toleranta zero fata de frauda, adica fata de cei prinsi cu copiatul. Probabil ca are in mare masura dreptate, cu atat mai mult cu cat anumite rezultate sar in ochi. De exemplu, ma intreb cum o fi reusit un liceu din Vanju Mare o promovabilitate de 98%, cu mult mai mult decat licee de elita din Bucuresti? Ori la Vanju Mare este o concentrare de excelenta ce merita studiata foarte atent, ori acolo s-a copiat, in continuare, pe rupte.

Ar mai fi insa de observat ca pentru prima data dupa cativa ani a fost inlaturat experimentul pagubos de a afisa subiectele pentru bacalaureat pe site-ul Ministerului Educatiei cu cateva luni inainte de examen. A fost astfel descurajata nu numai pregatirea temeinica de fituici, ci si invatarea mecanica. A disparut ca prin minune si traficul de ultim moment cu variantele de subiecte. Observam ca pentru prima data in ultimii ani n-am mai avut niciun scandal de acest fel.

Apoi, tot pentru prima data, rezultatele la probele orale si la educatie fizica n-au mai fost incluse in nota finala. Cum la sport, de exemplu, toata lumea lua 10 si 9, e clar ce ajutor substantial primea nota finala.

Din toate aceste cauze combinate, rezultatele de anul acesta reflecta cu mult mai corect nivelul real al invatamantului romanesc. Este o aterizarea pe burta, dar absolut necesara, din iluzia invatamantului performant, care nu face decat sa confirme concluziile evaluarilor internationale. De ce ar merita sa promoveze bacalaureatul absolventi care, potrivit testelor PISA, sunt analfabeti functionali?

Redresarea nu poate veni decat in urma unei reforme profunde, de la nivelul programelor, pana la cel al calitatii cadrelor didactice, o reforma pe care Daniel Funeriu a inceput-o in pofida opozitiei feroce a sindicatelor deloc nemultumite, se pare, de calitatea produselor invatamantului romanesc. Vad ca domnul Marius Nistor, de exemplu, mereu cu venele gatului umflate de atata racnit la guvernanti si de atata contestare a oricaror masuri reformiste, a cazut in mutenie de cand notele ne-au aratat calitatea muncii profesorilor.

Este insa foarte adevarat ca reforma nu se poate face in mod real cu profesori tot mai prost platiti, pentru simplul motiv ca saracia ii va alunga de la catedra pe cei mai buni dintre dascali. Vor ramane si vor veni in invatamant doar cei mai slab pregatiti, care alta sansa decat acest salariu de mizerie nu au.

Pe de alta parte, aceste rezultate fac dreptate celor care au promovat examenul. Cu acele exceptii dubioase care merita reanalizate, anul acesta se pare ca vor primi diplome doar cei care merita, diplome care vor fi cu mult mai valoroase decat atunci cand ajungeau de-a valma si la beneficiarii fisurilor din sistem.

Intr-un fel, bacalaureatul incepe sa-si recapete statutul pierdut de examen de excelenta, ceea ce, oricat de dureros ar fi pentru unii, reprezinta o evolutie salutara.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 7054 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
72 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

INVATAMANT PLESNIT DE CRIZA POLITICO-SOCIALA...

Criza acuta, disolutia, salariile insuficiente sunt principalele fenomene care afecteaza invatamantul dar mai ales produsul acestui proces, elevul, ospatarul si soferul. Daca societatea ar fi capabila sa descopere si sa stimuleze valorile sau sa rasplateasca munca intr-un mod real si vizibil ar atrage copiii cu toata energia lor in procesul de invatamant, altfel ii pierdem... Am convingerea ca cea mai buna solutie pentru invatamant ar trebui sa fie deconcentrarea acestuia si autofinantarea... Sa tra'sca b!

 

DISTRUS IN MOD DELIBERAT!!!

Incepand cu 1989 invatamantul a fost pus sistematic pe butuci. Comunistii au invatat (si Ion Iliescu nu a facut exceptie) regulile de baza pentru a pune cizma pe un popor: inainte de toate tne-i ca pe vite in staul ca sa ai o masa de manevra...

Masa de manevra este un termen stiintific apropo... Si daca nu ma inseala memoria tine de sociologie... Timp de 20 de ani baietii astia care acum se dau in opozitie au distrus sistematic sistemul de invatamant...

Asa s-a ajuns la situatia in care manelismul a inflorit... asa s-a ajuns la situatia in care romanul inca se mai uita in gura PSD...

Si ma intreb din nou.. O fi oare o coincidenta si asta vis-a vis de faptul ca Ion Iliescu este fiul unei tiganci caldararese? ca prea s-a coborat romanul catre nivelul de satra...

De asta...

... politicienii isi trimit copiii la scoala in strainatate pentru ca stiu ca si ei au pus umarul vartos la distrugerea invatamantului.
O adunatura de needucati si de inculti e simplu de mintit si de manipulat...

@silvia_h

Exact!

... politicienii isi trimit copiii la scoala in strainatate

Dar nu numai copiii. Unde s-a dus Ridzi sa nasca? Nu s-a dus la Bucuresti, petrosani, Cluj, Iasi, Timisoara. S-a dus la Viena. Unde s-a dus Tariceanu sa se opereze? La Viena. unde s-a dus Basescu la doctor. La Viena. Este clar nimeni nu are incredere in muncitorul, profesorul, medicul, tinichigiul, fochistul, statisticianul, inginerul roman. De ce? Lipsa de competenta. Unde isi cauta de lucru toti absolventii de facultate si tinerii din Romania. in strainatate. La Viena, Paris, Londra, berlin. De ce?

BACALAUREATTUL se numea candva si "examen de maturitate" invatamantul romanesc isi da si el examenul de maturitate dupa care ar trebui sa se resemneze sau sa se reformeze !

.

Daca presa anticipeste un eveniment inainte ca acesta sa fie, atunci e dezinformare

Indiferent cum, intr-un final, primordialitatea invatamantului dar si a sti politic sau social, care nu inseamneste un glotosocietarism, isi desemneste predictibilitatea, si-n consecinta echilibrul, intre a fi si a fi.
Deci,constiinta ne este de fiecare data rodul posteriorului care este, iar, in fond, profunzimea personalitatii fiecaruia dintre tinerii care are la un moment dat, se desprindeste exogen-selectiv de bunul personal, si devineste un fel de stare a ansamblului socio-patrimonial,care este pe persoana fizica.

 

Ventilator.Oprescu...

..."profund"... esti: "profund"...

Oprescu

Bravo Almanache !!!!!

Cinic, dar are dreptate Basescu, in ce priveste efectul

Cum se poate ajunge aici? Din cauza profesorilor care si-au pierdut interesul pentru meserie. De ce? Pentru ca n-au bani. Poate pentru ca programele nu mai corepund nici elevilor si nici profesorilor (absenta creativitatii); poate din cauza zidului virtual dintre profesori (care invata tampitii) si elevii apartinand unei lumi complet in deriva.
Nici nu poate fi altfel decat asemeni haosului social.
Nu sunt feriti nici elevii care frecventeaza colegiile cu fite.
Unele cadre universitare au capatat aura academica via PSD si sustin ca in invatamantul romanesc s-a shimbat ceva.
Asa este, dar nu in sensul sugerat de Andronescu.

 

Cinic basescu... usturoi n-a mancat dar gura ii p.u.t.e infernal!!!

Cinic basescu... usturoi n-a mancat dar gura ii p.u.t.e infernal!!!

pt SILVIA_H

DE CE NU A FOST CINIC IN CAMPANIA ELECTORALA
(ADICA DE CE NU A SPUS ADEVARUL?)PARCA IESISEM DIN RECESIUNE! POATE NU E AGREAT CA ARE IN SUBORDINE 7! SERVICII SECRETE LA CE NE TREBUIE ATATI SECURISTI? POATE SA MANIPULEZE PE NET SUB SPSEUDONIME CA SILVIA_H GHILOTINA CRONOS ETC? NU STIU INTREB

Basescu nu este cinic!

Primul pas n rezolvarea unei probleme este identificarea ei. Numai si numai atunci omul incepe sa ia masusri pentru remedierea situatiei...

Ne-am obisnuit in ultimii saizeci si ceva de ani sa raportam numai realizari marete, de la recolte record la cresteri economice, si avem senzatia aceea a strutului, ca daca bagam capul in pamant nu ni se vede fundul...

Chiar si in raporturile sociale curente romanii au tendinta sa ascunda gunoiul sub pres... De aceea, atunci cand apare un individ care spune lucrurilor pe nume romanii sufera un soc si se burzuluiesc ca niste papagali stropiti de ploaie...

Ba da! Basescu este cinic!

Asa se numesc la noi acum oamenii care indraznesc sa spuna adevarul, chiar si in postura de sef al statului...
Adevarul doare si deranjeaza si de aceea trebuie ascuns cu foarte mare grija.
Ei, uite ca s-a gasit marinarul - acest mare gura-sparta - sa-l toarne exact in capul cui merita...
De asta nu-i agreat Basescu. Le spune fara ocolisuri, fara menajamente. De asta il sustin si il apreciez...

cine zice ala e !

Cum apreciati prezenta in Parlamentul european a tinerei EBA care nu pronunta corect cuvintele in limba romana, ce sa-i mai cerem cunoasterea unei limbi straine ?!
Nu ocupa locul UNUI ALT TANAR ROMAN care poseda calitatile necesare acestei demnitati ?
Ce exemplu da Basescu prin promovarea nonvalorii din propria familie ?
NE ARATA CA NU CONTEAZA EFORTUL SI CALITATILE PROPRII PENTRU REUSITA IN VIATA, "SUCCESURILE" SUNT CONDITIONATE DE "RELATIILE SI PUTEREA FAMILIEI !!!
SI ASTEPTAM REFORMA ROMANIEI DE LA UN ASTFEL DE OM SI DE LA "APLAUDACII" LUI ??!!

Nu e numai vorba de bani

E vorba de prestigiul social al profesorului

La asa '' Succesuri '' asa '' Progresuri ''....Din pepiniera Bacalaureat 2009...

''Mircea cel Mare, care prima data a fost batrin, sta la un discurs cu
Baiazid. Acesta il primeste politicos, dar cu obraznicie, si-l face in
tot felul, ca pe o albie de porci. Cind Baiazid il intreaba arogant "Tu
esti Mircea?", domnitorul roman nu se pierde cu firea si ii raspunde la
fix: "Da-mparate!"
Pina la urma Mircea cel Mare, desi batrin il va ingenunchia pe trufasul otoman cu citeva proverbe si zicatori bine plasate.''

 

Versiunea reala

Mircea ot Basescu, care dintru' inceput a traficat armament, sta la un discurs cu frate-su Chiorpec Voma. Acesta il primeste politicos, dar cu prefacuta obraznicie, il face in tot felul, ca pe o albie de porci. Cind Trojan Baisecurescu il intreaba arogant "Tu
esti Mircea?", frate-su' nu se pierde cu firea si ii raspunde la fix: "Da-mpaiate!"
Pina la urma Mircea Basescu, desi mai grasutz si cu mustacioara il va ingenunchia pe trufasul de Traian cu citeva conturi bine plasate in insulele Caiman si cu cateva achizitii pe Coasta de Azur!

Se pare ca am gasit cauza degradarii invatamantului. Basescu este principalul vinovat, deoarece nu si-a dat si el doctoratul si nu a dat curs invitatiei "academicienilor" din ROMANIA.

mai canea baiatule...

Nu mai bea ca te rad si curcile pedeliste!!!!

Invatamantul a fost si inca mai este stat in stat

Profesorii s-au acoperit de diplome de tot felul si de activitati extracuriculare si au abtinut gradatii de merit, chiar daca elevul nu invata nimic de pe urma lor.

Promovabilitatea la bac si la licenta a fost asigurata prin umflarea notelor.

Expresii de te apuca rasul-plansul: HAI SA LE MARIM NOTELE CA SA SE POATA ANGAJA MAI USOR. Parca angajatorul are nevoie de note si nu de oameni instruiti.

Invatamantul este FALSIFICAT de sus si pana jos. Vom avea nevoie de mult timp ca sa ne revenim.

 

... "Parca angajatorul are nevoie de note si nu de oameni instruiti." ?

basescu & co au luat note mari la "scoala" , asta toamna !!! ... ca mogulii , ca coruptia , ca afara ploua ....

iar dupa ce au dat "bac-ul" ... iaca-ta marea lor instruire !!!!!!!!

CONCLUZIA : NU STIM PE CINE SA ANGAJAM ! SUNTEM O TARA IN CARE NEINSTRUITII SUNT MULT PREA MULTI !

... DAR OBTIN SUCCESURI DUPE SUCCESURI , ATAT PE PLAN INTERN CAT SI INTERNATIONAL !

daca 20 de ani promovabiltatea era reala azi nu mai vorbeam de codul rosu!!

dar spaga a distrus invatamantul!!
2 lucruri au distrus invatamantul romanesc:
1. spaga (transpartinica)
2. univeristatile private (fief al prostiei si comunismului PSD-ist completat apoi cu nulitati din toate partidele) si univeristatile de stat comunale.

Din nefericire spaga este la ordinea zilei in univeristati, titularizari, promovari astfel incit aceasta spaga a ditrus definitiv calitatea intelectualului roman.

Daca mai pui ca majoritatea celor care reusesc sa termine nealterati de viciile invatamatului romanesc pleaca din tara, devine evident cam care sunt tinerii care vor asigura viitorul tarii...

@marius64-" NU STIM PE CINE SA ANGAJAM ! SUNTEM O TARA IN CARE NEINSTRUITII SUNT MULT PREA MULTI ! "

Din pacate asa este. Acesti "neinstruiti" formeaza o masa critica si actioneaza instictual pentru asi mentine pozitiile.

Daca se schimba regulile in societate ei sunt pierduti. Acesta este si motivul pentru care se opun cu atata inversunare reformelor.

Actiunea rectorilor de a se opune IN BLOC, noii legi a invatamantului este emblematica. Pai daca cei din frunte nu vor reforma cine s-o mai faca.

Sa vina Basescu care nu are doctorat si sa-i spuna rectorului PSD-ist ca are teza plagiata?. Iar ministeriasa sa-i spuna :"vai domnule rector noi cunoastem eforturile facute de dv."

Romania va pierde f. mult din cauza starii in care se afla invatamantul.

canea...

...ai dreptate: si basescu nu are nici o vina! Eu zic sa-i impuscam pe toti profesorii, invatatorii caci invatatul dauneaza grav sanatatii mintale: uite un exemplu baasescu! Zero a fost in scoala, o nulitate a ajuns ca presedinte!!!

Anti virus.

Indiferent ce scoala ai fi facut si tu esti o nulitate absoluta. OBSESIA TA ESTE : MJOS BASESCU. Esti alnic , ca sa nu spun altfel.

punctul pe i

Bravo Ioana,
Ai subliniat exact ceea ce era de evidentiat in situatia actuala a invatamantului. Nu fac parte din sistem si nu am aceeasi culoare politica ca si Funeriu dar sunt de acord ca este necesara o reforma reala in invatamant si acesta este un bun inceput.

 

Sa va explic eu mosilor...

..cum sta treaba.Generatiile actuale nu invata.Punct.Unii din prostie,altii din lene,altii pur si simplu nu au timp,de smecheri ce sint.Asa ca se string bani la greu,care se dau profilor supraveghetori la bac,ptr ca acestia sa inchida ochii cind se copie.Cu o camera de supraveghere in fiecare clasa acest lucru se poate rezolva.Acum,neavind dupa ce copia,si fiind prea prosti,au luat note mari cei care stiau,dar si cei care s-au invirtit.Uite cum:subiectele vin pe mail dimineata,secretara sau informaticianul mai dau un forward,ajung la cine trebuie,care le da unui prof de mate sa le rezolve,subiectul rezolvat intra in clasa la un smecher.Cine mai copie dupa ala,ia note mari.S-a intimplat in Cta,liceul Mircea Cel Batrin,dar poate si altele.Profii corectori nu iau nimic,decit daca se stie unde,tezele marcate sint rezolvate cum trebuie.Fraierii saraci care invata din greu o iau in freza.Daca admiterea mai departe s-ar face pe baza de examene(netrucate),businesul notelor umflate n-ar mai functiona.

 

Trist dar adevarat...

Toate componentele sociale au scaderi calitative din ce in ce mai vizibile.

 

Valoarea diplomei?

Adica un elev bun din Bucuresti care a luat 7 cinstit la Bac este mai castigat decat cel din Vanju Mare care a luat 9.90 copiind? Sau cei picati sunt fericiti ca asta e valoarea lor, si ei nu au copiat ca sa treaca cu brio examenul?

 

de ce sa copie?? vi se pare o atitudine corecta???

Cred ca plecam de la o pemisa gresita!!! A copia inseamna furt!! Nu-i mai usor sa incerci sa asiguri un bacalaureat cinstit si nota sa reflecte stiinta candidatului??

in curand la bacalaureat o sa fie asa - ce reprezinta culorile drapelului nostru ? - raspunsul corect este - rosu este SANGELE EROILOR NOSTRI - GALBEN REPREZINTA HOLDELE DE GRAU - IAR ALBASTRU REPREZINTA CERUL - BRAVO COPII - NOTA 10 -

acesta este examenul de bacalaureat in 2011

 

si portocaliul cu trandafir ce reprezinta?

FSN? PCR?

cred ca

era altoit?

PORTOCALIU REPREZINTA SUCUL DE PORTOCALE PE CARE IL BEA MAZARE , IAR TRADAFIRUL REPREZINTA PERICOLUL CELOR CARE NU FAC ATENTIE LA CE URMEAZA

cat despre FSN si PCR , ele reprezinta toate culorile deodata

a fost candva

un profesor:se numea Mihail Dragomirescu .Acesta in fata unor parinti -disperati ca progeniturile au luat nota 3 la o dictare din cauza greselilor gramaticale - a facut si urmatoarea afirmatie:"liceul nu este obligatoriu;cine invata va merge mai departe cine nu va matura strazile".In continuare a spus ca este inadmisibil ca la o dictare de 3 strofe sa se faca greseli de ortografie.Se intampla acum 40 de ani.
Acum sistemul de "invatamant relaxat" permite unor semianalfabeti*care se cred oricum intr-o vacanta perpetua- sa pomoveze Bacalaureatul .De fapt ce ne miram:"alesii poporului"(o parte) au o colectie de "perle" care va fi greu de depasit in urmatorii 20 de ani.Cat despre cultura generala :qui prodest?

 

Adevarat...

...imi aduc aminte ca acum cativa ani la deschiderea anului de invatamant unul cam diliu si cu fata de alcoolic a luat cuvantul si a mentionat ca in tinerete el si-a cam bagat picioarele in scoala si uite... a ajuns presedinte al Romaniei.
Eheeeiii, mi-am spus: mare e puterea exemplului!
Ceausescu cu patru clase spunea: Invatati, invatati si iar invatati!, aloca fonduri insemnate Invatamantului in timp ce tizul sau mai prostut Baisecaturescu apasa pedala pe reducerea fondurilor destinate Invatamantului considerand ca si asa el nu a inteles nimic din propozitiile simple: "Ana are mere. Traian nu are minte..."

Corect

Tot acum 40 de ani, in clasa a XII-a, un coleg a primit nota 3 la teza de limba romana pentru ca a inceput o propozitie cu litera mica. O PROPOZITIE, din lucrarea de 10 pagini !
E drept, acum este un foarte bun profesor de ....matematica!

Domnilor jurnalisti...

... in Educatie cam de mult timp este cod rosu. Semnale au fost destule dar nu ati vrut sau nu ati putut sa le pricepeti si sa le percepeti...

 

Cand, cu ceva timp in urma, Presedintele tarii a spus ca scoala romaneasca scoate tampiti...

... in loc sa cautati sa vedeti daca spune adevarul ati sarit ca arsi in acelasi timp cu profesorii criminali, criminali pentru invatamant, si l-ati facut arsice.
Asa ca rezultatele de la bacalaureat de anul acesta nu trebuie sa mire.
Daca s-ar fi mers pe sfanta dreptate, doar 10%, cel mult 15% din numarul absolventilor de liceu ar fi trebuit sa promoveze...

 

presedintele tampitilor

dna silvia, sunt de acord cu dvs ca procentul de promovare la bac trebuie sa fie mult mai mic. dar nu fac o tragedie din asta, nu trebuie sa ajunga toti elevii cu bac si facultate.
nu inseamna ca esti *** daca n-ai luat bacul. poti trai foarte bine cu o meserie onorabila, doar sa vrei sa muncesti.
codul rosu in invatamant? e o prostie, folosita de presedintele dvs mult iubit pt. campanie electorala.mai incetati sa-l lingusiti pe base cand spune toate aiurelile ce-i vin la gura fara sa se gandeasca.

Nu lingusesc pe nimeni, domnule!...

Am lucrat in invatamant 35 de ani, neintrerupt, si stiu ce se intampla. Cunosc toate cauzele care au dus la distrugerea scolii romanesti...
De ce nu mai avem specialisti?
De ce exista absolventi de facultate care scriu cu greseli de ortografie?
De ce exista profesori incapabili sa faca un proces verbal sau o prezentare de carte?
Ma opresc aici cu exemplele.
Sigur ca nu e obligatoriu ca toti absolventii de liceu sa aiba bacalaureatul.
De acord aici.
Dar cei care au bacalaureatul sa fie bine pregatiti si sa faca fata la facultate, sa nu-si cumpere diploma, sa fie in stare sa invete si sa si aiba de la cine sa invete...

Din reforma in reforma spre distrugerea totala !!

Prima vinovata este "reforma" dupa model vestic. Porstii 68iste ca cum ca creativitare, sa invatam elevii sa invete , sa nu inabusim . De la merdre cam asta scria Jean Cau acu vreo 20 de ani despre "succesrurile" invatmantului "reformat" si "inoit" francez. In SUA "rezultate" la fel de stralucite.
Invatamantul nu este facut sa distreze elevii ci sa-i invete !!
Si poa mai avem si vreo 2 hibe specifice . Profu vrea de prea multe ori sa i se reproduca mot a mot lectia LUI. Nu lasa elevul sa vorbeasca ca el, deci nu=l poa invata nici sa gandeasca . Apoi idiotia aia cu comentariile obligatorii (la l romana). Acu 45 de ani ti se preda o chema a analizei literare. O bagai la cap si o aplicai unpland=o cat si cum te pricepeai si cu ce stiai .
Si sa zicem franc si societatea. Cum imi zicea un pustulache : nene si lu matale ce ti-a folosit scoala ?
Pai zau asa nu odata zic ca Becalli este un geniu. Ntz. Becalii este capitalist, multimilionar, inchirza avioane de "companie" iar aia cu scoala ...

 

nepotul meu tremina a IV cind Vanghelie era ales primar de sector...

la sfirstul clasei m-a intrebat daca nu poate renunta la urmatoarele clase caci el vrea sa ajunga primar!

Din nefericire 70% din vedetele noastre promovate in mass media sunt agramate si inculte!!! Cam asta este visul celor tineri!! In Ro salile de fitness sunt mai eficient in a crea personalitati nationale decit scolile sau ... bibliotecile....

............

Calitatea "produsul finit" scos de scoala romaneasca tine in mare masura de calitatea "materialului prelucrat".

 

fals!!

toti taranii romani care in Romania pareau timpi si necivilizati au devenit mult mai civilizati si "mai destepti" dupa 2-3 ani de Italia, Spania, Israel, etc !!!

...........

Cetatenii(parca suna mai frumos)despre care vorbesti erau civilizati si destepti doar ca pareau asa cum spui tu,sau mai bine zis ti-se parea tie.

utu246 scrie: un popor educat ar "emana"o clasa politica educata,realizandu-se o simbioza perfecta(sau aproape)

Exact, perfect spus... Numai ca la noi a fost invers, viceversa, cum ar spune Nenea Iancu...

O clasa politica needucata a pus umarul la distrugerea invatamantului pentru ca populatia tarii sa fie adusa la nivelul lor de incultura...

O populatie educata si instruita ar fi sesizat imediat ca este condusa de politicieni needucati, inculti, neinstruiti...

Asta cred eu ca s-a intamplat la noi de asta Mazare, C Voicu, Vanghelie, Mitrea, Oprisan de la Focsani, Dragnea, Becali, Diaconescu si inca multi altii au ajuns vedete politice si modele de urmat...

Silvia_h

Fiecare individ rational la o anumita varsta cu poate decide singur asupra nivelului lui de cultura sau educatie.Te opreste pe tine vreun politicean sau un grup de politiceni sa cumperi carti scrise de:Iorga,Heliade-Radulescu,Eminescu,Marin Preda e.t.c obligandu-te sa cumperi ghidul ghicitoarelor din Romania,sau topul celor mai sexi fotbalisti din divizia B? Nu cred.

@silvia_h

"O populatie educata si instruita ar fi sesizat imediat ca este condusa de politicieni needucati, inculti, neinstruiti... "

"Asta cred eu ca s-a intamplat la noi de asta Mazare, C Voicu, Vanghelie, Mitrea, Oprisan de la Focsani, Dragnea, Becali, Diaconescu si inca multi altii au ajuns vedete politice si modele de urmat... "

diferenta dintre noi si cei dinainte de 45. Nicolae Iorga stia ca fiul lui are probleme si ca nu este nici pe departe la nivelul lui. deci nu a incercat niciodata sa il 'promoveze'. noi suntem 'legati' de bisericuta noastra. pe lista ta nu vade pe EBA si Udrea. daca altcineva spunea 'aeropoarte' imediat era pe lista ta. udrea e Ok e de la noi de la partid asa ca pot sa ii trec asta cu vederea. Copilul rasfatat niciodata nu o sa ajunga un adult de incredere.


Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor