Perle la simularea pentru Bac: Arghezi a scris poezii triste, ca nu avea prieteni cu care sa iasa la bere

Miercuri, 04 Martie 2015, ora 12:23
12742 citiri
Perle la simularea pentru Bac: Arghezi a scris poezii triste, ca nu avea prieteni cu care sa iasa la bere
Foto: Hepta.ro

Profesorii care au corectat lucrarile de la simularea examenului de bacalaureat la Limba romana s-au amuzat copios cand au citit raspunsurile elevilor de clasa a XI-a si a XII.

Lucrarile adolescentilor contin si greseli, precum si comentarii amuzante pe marginea operelor literare, transmite Pro TV.

"Rolul verbelor la perfect simplu e sa ne spuna ca Ioan Slavici era oltean", considera o eleva, in timp ce un coleg de-al sau crede ca a inteles perfect scopul cratimei: "'Care-i' e cu cratima ca sa nu se confunde cu orasul Carei, de unde am si eu o ruda care se scrie cu litera mare".

Simulare Bacalaureat 2015: Proba de limba romana

Un alt elev a gasit doua sinonime originale pentru cuvantul "pretentios", mai exact "harfist" si "ifosar". El a continuat cu viziunea poetului Tudor Arghezi despre lume: "Arghezi...cine sa-l inteleaga pe omul asta? Sunt sigur ca viata lui era trista pentru ca nu avea prieteni cu care sa iasa la o bere. D-aia a scris poezii triste".

De asemenea, o eleva a povestit despre certurile cu tatal ei, la o cerinta in care trebuia sa scrie despre importanta comunicarii dintre parinti si copii.

"Eu si tatal meu nu avem o comunicare prea buna. El imi spune mereu sa nu mai vin dimineata de la club, eu ii spun ca distractia maxima incepe dupa miezul noptii, dar nu ma asculta, asa ca in loc sa comunicam, ne certam", a explicat ea.

Un alt licean a considerat ca simularea la Bac este o modalitate perfecta pentru a-i arata prietenei sale ca ii este fidel: "Ce vrei de la mine, sufletel? Ca sa ma crezi ca nu te-am inselat, scriu acum si la simulare (mesaj pentru Cori) ".

Simulare Bacalaureat 2015: Subiectele de la limba romana

Elevii s-au intrecut in perle si la subiectul despre importanta vizionarii filmelor care au la baza opere literare.

"Trebuie sa vezi intai filmul, inainte sa citesti o carte, ca e un fel de rezumat mai usor de citit. Daca nu s-a facut film dupa carte, nici n-ar trebui sa se dea la examen", considera o tanara.

"Mama mea a citit 'Pasarea spin' dupa ce a vazut filmul la televizor pe vremea lui Ceausescu. Sunt doua carti fara poze decat pe coperta, dar uite ca i-au placut", a notat o alta adolescenta.

Elevii claselor a XI-a si a XII-a au sustinut, luni, simularea pentru examenul de bacalaureat la Limba romana, iar marti a urmat proba de Limba si literatura materna, in timp ce miercuri au participat la simularea la proba obligatorie a profilului.

Simulare Bacalaureat 2015: Proba de matematica sau istorie

Vineri va avea loc simularea la proba la alegere a profilului si specializarii, sustinuta doar de elevii din ultimul an, iar pe 12 martie vor fi afisate rezultatele simularii examenului de bacalaureat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#perle simulare Bac, #perle simulare Bac 2015, #perle simulare Bac romana, #perle simulare Bac Limba romana , #bacalaureat