Ziare.com

Peste 43.500 de absolventi care n-au luat Bac-ul incearca din nou incepand de azi

Miercuri, 21 August 2019, ora 07:00

   

Peste 43.500 de absolventi care n-au luat Bac-ul incearca din nou incepand de azi
Peste 43.500 de candidati s-au inscris la sesiunea august-septembrie a examenului de bacalaureat, care incepe miercuri, cu probele scrise. Primele rezultate se vor afisa in 3 septembrie.

Potrivit Ministerului Educatiei Nationale (MEN), peste 43.500 de candidati s-au inscris in vederea sustinerii probelor din a doua sesiune (august - septembrie) a examenului national de Bacalaureat 2019, incepand de miercuri, 21 august.

Conform datelor transmise de inspectoratele scolare judetene, din totalul celor inscrisi, peste 28.700 de candidati provin din promotia 2018-2019, iar peste 14.800 de candidati sunt din promotiile anterioare.

Sesiunea august - septembrie incepe cu probele scrise, in 21 august fiind programata cea la Limba si literatura romana/E)a, in 22 august - Limba si literatura materna/E)b, in 23 august - proba obligatorie a profilului/E)c, iar in 26 august - proba la alegere a profilului si specializarii/E)d.

Conform MEN, evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana (proba A) se desfasoara in 27 august si 28 august, fiind urmata de evaluarea competentelor in limba materna (proba B) in 29 august.

Evaluarea competentelor digitale (proba D) are loc in 30 august si 2 septembrie, iar evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala (proba C) este programata in 2 si 3 septembrie.

Afisarea primelor rezultate, in centrele de examen si pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevazuta pentru 3 septembrie (pana la ora 12:00) . In aceeasi zi, vor putea fi depuse contestatiile, intre orele 12:00 si 16:00. Rezultatele finale vor fi facute publice in 7 septembrie.

Accesul candidatilor in centrele de examen la probele scrise se face in intervalul 7:30 - 8:30, pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie. Timpul destinat redactarii unei lucrari scrise este de trei ore, calculat din momentul in care s-a incheiat distribuirea subiectelor fotocopiate.

Pentru rezolvarea subiectelor candidatii vor folosi numai cerneala sau pasta de culoare albastra, iar pentru executarea schemelor si a desenelor vor utiliza doar creion negru.

Pentru probele scrise la Matematica si Geografie, candidatii pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise, mijloacele de calcul sunt interzise, iar hartia folosita este doar cea distribuita de asistenti.

Toate salile de examen au in dotare camere functionale de supraveghere audio-video.

Nu este permis accesul cu manuale, dictionare, notite, insemnari etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor si nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.

In acelasi timp, candidatilor le este interzis sa comunice intre ei sau cu exteriorul, sa transmita ori sa schimbe intre ei foi din lucrare, ciorne, notite sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare in interior sau cu exteriorul.

Cei surprinsi in astfel de situatii vor fi eliminati din examen, indiferent daca materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent daca au fost introduse de acestia ori de alti candidati, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane si indiferent daca ei au primit ori au transmis materialele interzise.

Drept consecinta, nu vor mai putea participa la probele urmatoare si vor fi lipsiti de posibilitatea recunoasterii, in sesiunile urmatoare, a notelor la probele promovate anterior eliminarii, inclusiv a probelor de evaluare a competentelor lingvistice si digitale.

De asemenea, acesti candidati nu mai au dreptul de a participa la urmatoarele doua sesiuni ale examenului.

Ministerul Educatiei pune la dispozitie linia Telverde (0800801100) pentru sesizarea eventualelor nereguli din cadrul examenului. Aceasta va fi disponibila in perioada 21-22 august, respectiv luni, 26 august, intre orele 8:00 - 16:00, iar vineri, 23 august, intre orele 8:00 - 14:00.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii, cumulativ: sustinerea tuturor probelor de evaluare a competentelor lingvistice si digitale; sustinerea tuturor probelor scrise si obtinerea notei 5 la fiecare dintre acestea; obtinerea mediei 6 cel putin, la probele scrise.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre bacalaureat 2019 bacalaureat toamna
Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 4726 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

No stress! Cine nu ia bacalaureatul este automat afiliat psd si

intra ca maine in guvern. Sunt disponibile si doctorate, la preturi accesibile :)))
Sunati la dr viorel, master of dottorate: 0730 666 69 69

 

Curios

Unii au cate 3 facultati si astia nu si-au luat nici Bacu....ceva nu e in regula,trebuie indrumati,unde sa cotizeze...

 

bacalaureatul cea mai mare tampenie de acum 3 secole !

domle daca un copil promoveaza clasa 9,10,11 si 12 ,dar nu ia bac-ul ce se intampla ?! a ajuns bacul sa filtreze soarta copiilor ?! inteleg ca acu 200 de ani bacul era maximum ce putea realiza un copil de stare buna-tata boier,mama aristocrata..ca facultatea era pt printi si lorzi,dar la 200 de ani sa pui atata pret pe un examen care nu-si mai are rostul ?! examenul de bac a fost creat cu scopul de a arata ce cunostinte a dobandit un copil in anii de liceu,nicidecum nu a fost inventat ca o bariera spre mai bine ! pai cum explica doamna kati ca un elev are media generala 6 in cei 4 ani de liceu,dar nu promoveaza bac-ul ! nu bacul e cu totul alceva ! se vrea necalificati cat mai multi...prosti,needucati,inculti,usor de manipulat si incasatori de salariu minim pe economie,fara carte de munca ! asta e rolul bacului ! in loc sa faca un echilibru intre salarii,da la profesorii universitari sute de milioane,iar la absolventii de liceu fara bac-12 milioane ! pai ce sa faci cu 12 milioane,ca nu-ti ajung de facturi ?! dati salarii groase la jmekerii care nu produc nimic si la orci salariu minim,ca aia sunt prosti si nu pleaca afara pe santiere sau in agricultura ! proasta natie !

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor