Primul bacalaureat monitorizat cu camere video incepe luni

Sambata, 25 Iunie 2011, ora 14:25
7452 citiri
Primul bacalaureat monitorizat cu camere video incepe luni
Foto: Observatorul Buzoian

Inspectoratele scolare judetene intreprind toate demersurile necesare pentru ca in acest an probele scrise ale bacalaureatului sa fie supravegheate cu camere video, asa cum a cerut ministerul. In Arges, de exemplu, 366 de camere video si web ii vor urmari pe candidati.

Liceul Astra din Pitesti a fost printre unitatile norocoase, deoarece conducerea scolii achizitionase deja 16 camere video, care urmau sa fie folosite pentru curte si culoare, informeaza Realitatea TV.

Unele scoli insa nu au avut bani in buget, asa ca au recurs si la alte solutii, cum ar fi camerele web, simtitor mai ieftine fata de cele de supraveghere.

Inspectorii scolari argeseni au verificat vineri montarea camerelor si au facut probele de functionare, astfel incat toata operatiunea sa fie gata pana luni, 27 iunie, cand incep examenele. In centrele in care acest lucru nu va fi posibil, nu se va mai organiza examenul de bacalaureat.

Si in judetul Alba monitorizarea bacalaureatului a dat batai de cap, fiind necesara amplasarea de camere in 241 de sali de clasa din liceele din judet. Solutia gasita de Prefectura Alba a fost utilizarea de camere video folosite in sectiile de votare la alegerile prezidentiale din 2009, dar multe licee au fost nevoite sa isi achizitioneze si propriile echipamente.

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educatiei, in data de 27 iunie va fi sustinuta proba scrisa la limba si literatura romana, in 28 iunie cea la limba materna pentru elevii apartinind minoritatilor nationale, in data de 29 iunie proba obligatorie a profilului, proba scrisa, 1 iulie, proba la alegere a profilului si specializarii, proba scrisa.

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, avertiza recent ca niciun elev nu va putea copia anul acesta la examenul de bacalaureat si a spus ca ceea ce s-a intamplat cu controalele in vami, se poate petrece si in Educatie.

Funeriu spunea ca aceste masuri au fost sporite si ca cei care copiaza vor fi si mai drastic sanctionati, urmand sa fie eliminati si sa primeasca interdictie de a participa la doua sesiuni ulterioare. Astfel, un candidat eliminat la examenul din vara lui 2011 pentru ca a fost prins copiind nu va mai putea participa la sesiunea din toamna lui 2011 si nici la cea din vara lui 2012. Ei vor avea dreptul sa se inscrie abia la sesiunea de Bacalaureat din toamna lui 2012.

De asemenea, Ministerul Educatiei va institui, la fel ca anul trecut, o linie verde pentru semnalarea tuturor tentativelor si cazurilor de potentiala fraudare.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Citește și:
Raed Arafat anunță ce se întâmplă cu școlile în contextul ninsorilor abundente din ultimele zile
Raed Arafat anunță ce se întâmplă cu școlile în contextul ninsorilor abundente din ultimele zile
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat duminică, 5 februarie, că până în acest moment nu au fost făcute solicitări pentru închiderea școlilor din...
Cât de mult va afecta România embargoul UE asupra motorinei rusești. Anunțul lui Virgil Popescu
Cât de mult va afecta România embargoul UE asupra motorinei rusești. Anunțul lui Virgil Popescu
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat duminică, 5 februarie, că nu există motive de îngrijorare din cauza embargoului asupra motorinei ruseşti pentru că toţi marii importatori de pe...