Ziare.com

Profesor arestat pentru spaga la Bac

Vineri, 23 Iulie 2010, ora 20:03

   

Profesor arestat pentru spaga la Bac
Un profesor de matematica de la Grupul Scolar Alexandru Vlahuta din comuna bacauana Podu Turcului a fost arestat, vineri, la propunerea procurorilor DNA, care il cerceteaza in cazul fraudarii examenului de bacalaureat, in dosarul in care a fost arestat si directorul unitatii.

Potrivit unui comunicat remis vineri de Directia Nationala Anticoruptie (DNA), profesorul de matematica Liviu Balan, de la Grupul Scolar "Alexandru Vlahuta" din comuna Podu Turcului, judetul Bacau, este cercetat de procurori din cadrul Serviciului Teritorial Bacau al DNA pentru complicitate la dare de mita si cumparare de influenta, in dosarul in care au fost arestati directorul, directorul adjunct si secretara unitatii scolare, pentru fraudarea examenului de Bacalaureat.

Din Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori reiese ca in perioada premergatoare sustinerii probei scrise la limba si literatura romana din cadrul examenului de bacalaureat, sesiunea iunie 2010, organizat in centrul de examen Grupul Scolar "Al. Vlahuta" din comuna Podu Turcului, profesorul de matematica, folosindu-se de calitatea sa de diriginte al unei clase care a absolvit liceul in acest an, forma de invatamant cu frecventa redusa, a intermediat pentru 10 candidati darea unor sume de bani (in medie, cate 2.000 lei de fiecare candidat) conducerii unitatii scolare, respectiv directorului Dumitru Topa si directoarei adjuncte Doina Antohie.

Directorul si directorul adjunct ar fi trebuit sa asigure elevilor promovarea bacalaureatului, prin influentarea comisiei de examen. O parte din banii dati urmau sa fie dati membrilor comisiei, precizeaza anchetatorii.

Profesorul de matematica Liviu Balan a fost retinut joi, petnru 24 de ore, iar vineri, magistrati ai Tribunalului Bacau au decis arestarea acestuia pentru 29 de zile.

In acelasi dosar, procurorii cerceteaza peste 70 de persoane pentru dare de mita si cumparare de influenta, adica au dat, direct sau indirect, diferite sume de bani conducerii unitatii scolare pentru a promova in mod fraudulos examenul de bacalaureat prin punerea la dispozitie a unor materiale continand rezolvarea subiectelor. O parte din banii astfel primiti urma a fi remisa membrilor comisiei de bacalaureat organizat in centrul de examen susmentionat.

Directorul, directorul adjunct si secretara Grupului Scolar "Al. Vlahuta" din comuna Podu Turcului, judetul Bacau, unde Directia Nationala Anticoruptie a deschis o ancheta in prima zi de bacalaureat, au fost arestati la sfarsitul lunii iunie, sub acuzatia de luare de mita si trafic de influenta.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii de la serviciul teritorial Bacau ii cerceteaza pe Dumitru Topa, director al Grupului Scolar "Al. Vlahuta", Doina Antohe, director adjunct, si Tatiana Moraru, secretara a unitatii scolare, in sarcina carora s-au retinut infractiunile de luare de mita si trafic de influenta, ambele in forma continuata.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Sursa: rNews

Articol citit de 2360 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Vechiul regat in fruntea mafiei !

Lumea Costicilor si a Miticilor in vechiul regat.
Astora le hotarase senatorii salarii majorate cu 50%, dupa politica ,,STATULUI SOCIAL,, si nu dupa indeletnicirea de baza,,hotia,,. Acestia sunt protejatii PSD si PNL !.
Ardealul, Banatul si Bucovina de ce nu fac asa ceva ?

 

fraunde majore in cazul Bac 2010

vezi si:
http://gabrielnicolaeteodorescu.wordpress.com/2010/07/23/prof-de-matematica-arestat-astazi/

 

fraudarea-examenului-de-bac-2010

http://gabrielnicolaeteodorescu.wordpress.com/2010/07/06/fraudarea-examenului-de-bac-2010/

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor