Referendum pentru bacalaureatul din 2013 - Vezi ce spun parintii si sindicatele

Miercuri, 06 Iunie 2012, ora 20:19
2862 citiri
Referendum pentru bacalaureatul din 2013 - Vezi ce spun parintii si sindicatele

Decizia de a organiza un referendum pentru ca elevii de clasa a XI-a sa decida daca anul viitor se va da examen de Bacalaureat diferentiat in functie de profil, o propunere a ministrului interimar al Educatiei, Liviu Pop, trebuie luata in spiritul legii, sustin reprezentantii parintilor, in timp ce sindicatele nu vor referendum.

Referendum pentru Bacalaureatul din 2013: elevii de clasa a XI-a decid

Reprezentantul Asociatiei de Parinti, Mihaela Guna, a declarat la Digi24 ca parintii nu au fost inca invitati la discutiile privind modul de organizare al Bacalaureatului.

"Cred ca in spiritul legii ar fi sa se ia decizia impreuna cu partenerii, cu cadrele didactice si parintii, iar decalarea termenului de implementare se poate face prin stabilirea unei metodologii. Si daca nu sunt schimbari majore, atunci acestea se pot rezolva de anul viitor fara probleme deosebite, fara sa consultam 300.000 de copii", a spus Mihaela Guna.

Ea a mai aratat ca schimbarea Bacalaureatului la colegiile tehnologice ar fi de un real folos.

Aceste tipuri de examen propuse de sindicate favorizeaza copiii care dau un examen mai usor. Daca aleg sa dea examen pe profil umanist si cariera lui trebuie sa mearga pe umanist", a spus Guna.

Sindicatele nu vor referendum

La randul lor, sindicalistii spun ca legea trebuie aplicata si fara referendum. Marius Nistor, presedintele executiv "Spiru Haret", a intervenit prin telefon la Digi24 si a spus ca nu gaseste oportuna declansarea unui referendum la clasa a XI-a.

"Termenul de referendum este exagerat. Federatiile sindicale au cerut aplicarea legii educatiei nationale mai repede. Si atunci nu vad care este rostul unui referendum. Cred ca exageram putin", a declarat Marius Nistor.

El a sustinut ca nu i se pare normal ca un elev care merge pe filiera tehnologica sa dea examen la fizica si chimie. Nistor a mai spus ca decizia privind schimbarea Bacalaureatului trebuie sa fie decisa de profesionisti, dar trebuie sa fie consultate si asociatiile de parinti.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Citeste si:
Deputat PNL susținător al lui Cîțu, scos de pe grupul de WhatsApp al filialei pro-Orban. Parlamentarul a întrebat despre finanțarea campaniei interne
Deputat PNL susținător al lui Cîțu, scos de pe grupul de WhatsApp al filialei pro-Orban. Parlamentarul a întrebat despre finanțarea campaniei interne
Deputatul PNL Cristian Băcanu, cel care la începutul lunii iulie a pierdut alegerile pentru șefia filialei PNL Sector 5 în fața candidatului pro-Orban Dan Meran, a fost scos de pe grupul de...
Tabăra Cîțu și-a împărțit funcțiile după congres SURSE
Tabăra Cîțu și-a împărțit funcțiile după congres SURSE
Premierul Florin Cîțu le-a transmis liderilor PNL din țară că va rămâne la Palatul Victoria în fruntea unui guvern minoritar, dacă USR PLUS nu va reface coaliția de dreapta, susțin surse...
Sursa: Ziare.com