Ziare.com

Bacalaureat 2018: Dupa ce au dat deja probele de competenta, elevii simuleaza prima proba scrisa

Luni, 19 Martie 2018, ora 07:34

   

Bacalaureat 2018: Dupa ce au dat deja probele de competenta, elevii simuleaza prima proba scrisa
Elevii claselor a XI-a si a XII-a incep, luni, simularea probelor scrise din cadrul examenului de bacalaureat, prima proba pe care o vor sustine fiind Limba si literatura romana.

Notele obtinute - care vor fi anuntate in 30 martie - nu se contesta si nu se trec in catalog, dar in situatii exceptionale, in care sunt elevi care doresc consemnarea notelor in catalog, acestia vor putea depune o cerere scrisa in acest sens.

Simularea se desfasoara dupa urmatorul calendar:

- 19 martie: Limba si literatura romana - proba E) a) - clasele a XI-a si a XII-a

- 20 martie: Limba si literatura materna - proba E) b) - clasele a XI-a si a XII-a

- 21 martie: proba obligatorie a profilului - proba E) c) - clasele a XI-a si a XII-a

- 22 martie: proba la alegere a profilului si specializarii - proba E) d) - exclusiv elevii clasei a XII - a

- 30 martie: comunicarea rezultatelor

Probele incep la ora 9:00, moment in care, in fiecare sala, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor in sali este permis pana la ora 8:30, iar timpul destinat elaborarii unei lucrari scrise este de trei ore, din momentul in care s-a incheiat distribuirea subiectelor fiecarui elev.

Potrivit Ministerului Educatiei, subiectele sunt elaborate de catre specialistii Centrului National de Evaluare si Examinare (CNEE), in mod similar cu modelele publicate pe subiecte.edu.ro, si sunt proiectate astfel incat tratarea lor sa valorifice capacitatile elevilor pe temele prevazute in programa de examen si parcurse pana la aceasta data.

Evaluarea lucrarilor va fi realizata in baza unor bareme de catre doi profesori din unitatile de invatamant in care elevii sustin simularea. In situatia in care nu sunt suficienti profesori de specialitate intr-o unitate de invatamant, exista si posibilitatea de a solicita sprijin din partea profesorilor din alte scoli.

Rezultatele inregistrate vor fi analizate la nivelul fiecarei unitati de invatamant prin discutii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, sedinte cu parintii, precum si la nivelul consiliului profesoral in vederea adoptarii unor masuri adecvate fiecarei situatii in parte, scopul fiind imbunatatirea performantelor scolare.

Amintim ca, in februarie, au avut loc deja primele probe, cele orale (de competente) ale Bacalaureatului din acest an, probe desfasurate ilegal.

Citeste detalii despre aceasta situatie:
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 2379 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

elevii simuleaza prima proba scrisa ?!? adica elevii se fac ca scriu

si profesorii se fac ca corecteaza ?

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor