Succes romanesc la Olimpiadele Internationale

Marti, 19 Iulie 2011, ora 19:12
3582 citiri
Succes romanesc la Olimpiadele Internationale

Intr-o perioada in care scoala romaneasca este in "cadere libera", mai ales tinand cont de rezultatele din acest an la examenele nationale de Bacalaureat si de Titularizare, fiind hulita deopotriva de catre guvernanti si opinia publica, elitele obtin medalii internationale in confruntari de prestigiu.

La a-42-a editie a Olimpiadei Internationale de Fizica desfasurata la Bangkok, in Thailanda, in perioada 10-17 iulie 2011, elevii romani s-au plasat pe podium, castigand 2 medalii de aur si 3 de argint, se precizeaza pe site-ul Ministerul Educatiei.

La concursul international din acest an au participat 84 de tari si peste 500 de concurenti.

Olimpicii romani au castigat 2 medalii de aur, obtinute de Roxana Pop si Victor Luca Iliesiu, ambii absolventi ai Colegiului National de Informatica, "Tudor Vianu" din Bucuresti, si 3 medalii de argint obtinute de Roberta Raileanu (clasa a-XI-a Liceul International de Informatica Bucuresti), Tiron Tudor Giurgica (clasa a-XI-a Colegiul National din Iasi) si Matei Ionita(clasa a-XI-a Colegiului National de Informatica, "Tudor Vianu" din Bucuresti).

In acelasi timp elevii din lotul international al Romaniei care a participat la a XVII-a editie a Olimpiadei Internationale Pluridisciplinare 13-20 iulie 2011 din Tuymaada, in Irkutsk(Yakutia), Siberia Orientala, au castigat 12 medalii(4 de aur, 6 de argint si 2 de bronz).

In cadrul acestei competitii internationale, au participat peste 130 de concurenti din Federatia Rusa, China, Yakutia si Romania, elevii fiind testate in cadrul celor 4 probe ale concursului, la informatica, matematica, fizica si chimie.

Pe discipline rezultatele elevilor romani sunt urmatoarele:

1. Matematica: o medalie de aur - Dan Danaila (clasa a XI-a/Colegiul National "Vasile Alecsandri" din Galati) si doua medalii de argint: Viorel Andrei Bud si Horia Petru Nicolaescu, ambii elevi in clasa a IX-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti.

2. Chimie: o medalie de aur - Andreea Onofrei (clasa a X-a/Liceul International de Informatica Bucuresti), o medalie de argint - Maria Cezara Lozneanu (clasa a XI-a/Colegiul National "Costache Negruzzi" din Iasi) si o medalie de bronz obtinuta de Mara Ioana Iesanu (clasa a X-a/Colegiul National "Roman Voda" din Roman, judetul Neamt).

3. Informatica: o medalie de aur - Daniel Posdacu (clasa a IX-a/ Liceul Internatonal de Informatica Bucuresti), o medalie de argint - Mihai-Alexandru Dusmanu (clasa a X-a/Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu" din Bucuresti) si o medalie de bronz - Silviu Emil Popescu (clasa a X-a/Colegiul National "Grigore Moisil" din Bucuresti).

4. Fizica: o medalie de aur - Dan Cristian Andronic (clasa a X-a/Liceul International de Informatica Bucuresti) si doua medalii de argint - Mihai Racoreanu (clasa a XI-a/Colegiul National "Vasile Alecsandri" din Galati) si Sebastian Florin Dumitru (clasa a X-a/Liceul International de Informatica Bucuresti).

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Citeste si:
Preşedintele Iohannis, la memorialul victimelor atentatelor din 11 septembrie de la New York
Preşedintele Iohannis, la memorialul victimelor atentatelor din 11 septembrie de la New York
Preşedintele Klaus Iohannis a depus marţi, 21 septembrie, flori şi a ţinut un moment de reculegere în memoria victimelor atentatelor teroriste din 11 septembrie 2001, la memorialul construit...
Alexandru Rafila, despre ancheta premierului privind pregătirea pentru valul patru: ”Se anchetează singur ca să vedem din ce cauză nu a făcut nimic”
Alexandru Rafila, despre ancheta premierului privind pregătirea pentru valul patru: ”Se anchetează singur ca să vedem din ce cauză nu a făcut nimic”
Medicul Alexandru Rafila a afirmat, marţi seară, că se aştepta de la premierul Florin Cîţu, după videoconferinţa pe care a avut-o marţi, la soluţii de sănătate publică, nu la anchete...
Sursa: Ziare.com