Ziare.com

Deficit de locuri in camine si in noul an universitar

Luni, 26 Septembrie 2011, ora 21:11

   

Deficit de locuri in camine si in noul an universitar
Cazarile in camine se vor face la majoritatea universitatilor de stat, incepand de marti, timp de aproape o saptamana, fiind inregistrat si in acest an un deficit de aproximativ 70.000 de locuri la nivelul intregii tari, dupa cum sustin reprezentantii studentilor.

Presedintele Uniunii Nationale a Tuturor Studentilor din Romania, Ioan Poenaru, a declarat ca deficitul de locuri in Bucuresti este de aproximativ 34.000, iar la nivelul tarii de 70.000.

Potrivit liderului UNSR, Universitatea Politehnica din Bucuresti ofera aproximativ 13.000 de locuri in cele 26 camine. "Deficitul la nivelul UPB este de peste 2.500 de locuri", a afirmat Poenaru.

Academia de Studii Economice ofera 5.250 de locuri in cele 15 camine si onoreaza cam 85% dintre cereri, a precizat prorectorul institutiei de invatamant superior, Istudor Nicolae.

"In prima etapa acoperim 70% dintre cereri, apoi in cea de-a doua 85% din cele 7.500 cereri de la nivelul ASE", a afirmat prorectorul.

Universitatea din Bucuresti pune la dispozitia studentilor pentru anul universitar 2011-2012 un numar de 5.354 de locuri in caminele proprii, distributia acestora urmand a se face de catre facultati, tinand cont de principiul proportionalitatii, in functie de numarul de studenti inscrisi finantati de la buget.

Cazarile pentru anul universitar 2011-2012 la UB se vor face in intervalul 27 septembrie - 4 octombrie.

Cum se acorda locurile in camine?

Conform metodologiei, repartizarea locurilor in camine se face proportional cu numarul studentilor din fiecare an de studiu de catre o comisie pe facultate, coordonata de prodecanul cu probleme studentesti.

UB precizeaza ca pentru studentii romani situatiile se vor examina cu atentie, cererile putand fi respinse numai in cazul unor situatii profesionale extrem de slabe.

"La criteriul social se incadreaza studentii orfani de unul sau ambii parinti, cei proveniti din centre de plasament sau din plasament familial, precum si studentii cu situatii sociale dificile. Principiul continuitatii se aplica in sensul mentinerii locului de cazare din anul precedent.

Categoriile de persoane care pot fi cazate sunt studentii romani din cele trei cicluri de studiu (licenta, master, doctorat) si studenti de etnie romana, bursieri ai statului roman pentru care Universitatea din Bucuresti s-a angajat sa asigure cazare. In limita locurilor ramase, comisia de cazare mai poate aproba cazarea cadrelor didactice tinere", precizeaza reprezentantii UB.

Tariful de cazare lunar este stabilit de catre serviciul social, in functie de costurile legate de acoperirea utilitatilor, de salarizare a personalului, de intretinere si reparatii curente ce revin pentru un loc de cazare, diferentiat pe grad de confort si subventia acordata de Ministerul Educatiei.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1919 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor